Verslagen

ZAT.1 houdt in wedstrijd tegen Delta Sport1 punten binnenshuis. Uitslag:2-0.

Op de laatste dag van oktober kwam Delta Sport(DS) uit Vlaardingen op bezoek, de club die net als Haaglandia, het afgelopen seizoen afsloot met promotie naar de hoofdklasse.
In het vorige seizoen ontliepen beide clubs elkaar qua sterkte en speelwijze weinig en beide ontmoetingen eindigden toen in een gelijkspel.

Of vanmiddag het spel weer op een gelijkspel zal uitdraaien is een open vraag. De huidige stand op de ranglijst leert ons,dat in de 7 gespeelde wedstrijden DS slechts drie en Haaglandia zeven punten bij elkaar hebben gesprokkeld. Om dit puntentotaal op te krikken mag er zonder meer van worden uitgegaan, dat de 22 spelers op het veld alles uit de kast zullen halen om een driepunter binnen te halen.

Onder ideale weersomstandigheden gaf scheidsrechter Prooi om half 3 met een duidelijk hoorbaar fluitsignaal aan dat de wedstrijd kon beginnen. DS koos direct voor de aanval. Via een overrompelingstactiek trachtte zij vroegtijdig onze achterhoede onder grote druk te zetten. Door deze manier van spelen moest heel Haaglandia in de verdediging. Keeper Steven Verstraten, die na wekenlang blessureleed weer tussen de palen stond, stond er weer als vanouds en met het tonen van zijn vakmanschap wist hij doelpunten te voorkomen.

DS beschikt weliswaar over een aantal zeer getalenteerde, snelle spelers maar al hun aanvallen werden meestal veel te gehaast opgezet en eindigden daardoor regelmatig in een onzuivere eindpass of afronding. De wil om te winnen was bij hen duidelijk zichtbaar terwijl die instelling bij Haaglandia zo te zien ontbrak.

Pas in de 40ste minuut!!! moest DS doelman Reza Ngarigota voor het eerst aan de bak om een door Karam Boukhari op zijn doel geschoten bal onschadelijk te maken.
Kortom de eerste helft was van een matig gehalte waarin DS de betere partij was.
Met een 0-0 stand ging de rust in.


Na rust bleek dat Djanomi Traxel in de kleedkamer was achtergebleven en dat voor hem Andreas Thiebo in het veld kwam. Trainer Maurizio Ceccucci moet in de rust ongetwijfeld een felle peptalk hebben gehouden want het was onmiddellijk waarneembaar dat er een herboren Haaglandia team binnen de lijnen stond.
De tweede helft was amper 2 minuten oud, of Giorgio Achterberg loste een schot op het DS doel, die de goalie met de grootste moeite uit zijn doel wist te ranselen. Maar het was uitstel van executie want de bal belandde weer voor de voeten van Georgio,die deze herhalingskans niet liet lopen. Met een fantastisch schot waarin een prachtige curve zat, zeilde de bal in de bovenhoek binnen, onhoudbaar voor de doelman en zo nam Haaglandia een 1-0 voorsprong.

Vijf minuten later was het weer raak. Nu werd een geweldig uitgevoerd één-tweetje tussen Georgino en Kamal Amheye door de laatste doeltreffend afgerond. 2-0. Werkelijk een fraai stukje hogeschool voetbal.

Haaglandia bleek en bleef nu de betere ploeg. DS probeerde nog wel om te bakens te verzetten maar al hun geploeter leverde niets op. Een kwartiertje voor tijd werd Georgio gewisseld voor John Bos. Als ik me niet vergis was het zijn debuut in de hoofdmacht, Even later mocht Redouan el Margi de plaats innemen van Kamal.
Haaglandia nam nog een paar keer de DS doelman onder vuur, maar mede dankzij goed keeperswerk lukte het niet om de einduitslag van 2-0 verder uit te bouwen.

In overleg met enkele trouwe Haaglandia supporters is onze sluitpost Steven Verstraten uitgeroepen tot “MAN OF THE MATCH”. Hij hield zijn doel schoon dankzij zijn vakkundig optreden, zelfverzekerdheid en uitstraling. Mijn complimenten.
Tenslotte wil ik een pluim uitdelen aan het arbitrale trio. Zij deden hun werk voortreffelijk. Scheidsrechter Prooi floot onopvallend en volgde het spel op de voet. Klasse.

En wat ook niet onbelangrijk is, dat hij de kaarten op zak kon houden.

OPSTELLING:
Steven Verstraten(C)-Ceyhan Isik-Ivailo Staal-Djanomi Traxel(Andreas Thiebo)-Jordi Versteeg-Kevin Tabi-Karam Boukhari-Ricardo de Vlugt-Kamal Amheye(Redouan el Margi)-Giorgio Achterberg(John Bos)-Nick Brouwer).

GvB