Banner
 

Asta Casino

Banner

Foto van de week

 

Haaglandia F1 on Tour 2015

Hdia F1 on Tour 2015

 

Matzo Webdesign

Banner
Banner
Banner

Steun Stars in Their Eyes

Banner

Zon.1 eerste gelijke spel van het seizoen: 1-1 tegen AFC

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

De ontmoetingen tussen Haaglandia en AFC uit Amsterdam staan regelmatig garant voor veel doelpunten. Vorig seizoen werd er in Rijswijk liefst achtmaal gescoord, met de ploeg van Edwin Grünholz als winnaar (5-3). Nu sloten beide teams af op een 1-1 gelijkspel.

alt

 

Foto's: Ronald Mooiman

 

Beide teams hadden de punten hard nodig. Haaglandia had iets goed te maken na twee nederlagen in uitduels. Vorige week werd nog kansloos verloren bij de hekkensluiter in Sneek. Ook AFC snakte naar punten na een aantal nederlagen op rij. Bovendien bivakkeert de Amsterdamse ploeg in de gevarenzone.

 

alt alt

 

Het begon allemaal goed voor de Rijswijkers, want al binnen acht minuten wees het scorebord 1-0 aan. Brayn Bröcker had zijn ploeg op een voorsprong gezet. AFC wist er vooralsnog niet veel tegenover te stellen, al was het kort na de 1-0 dichtbij de gelijkmaker, maar Enrico Patrick vond doelman Ismael Oruc op zijn weg. Na dik een half uur spelen mocht de Haaglandia-goalie niet klagen dat de bal na een vrije trap van Mike Ruijter boven hem tegen de kruising belandde.

 

Na de doelwisseling kwam AFC feller uit de kleedkamer. De Rijswijkse defensie had duidelijk moeite met de Amsterdamse spits Joost Heij. Zijn schoten leverden echter nog geen rendement op.

AFC hield wel het initiatief en bleef werken voor een beter resultaat. Die inzet levert ook een beloning op, want tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Op aangeven van Javier Vet scoorde Peter Post kopend en via de onderkant van de lat de 1-1.

 

alt alt

 

De Amsterdamse aanhang dacht dat AFC nog op zoek ging naar de winnende treffer, maar de bezoekers moesten nog alle zeilen bijzetten toen het in de slotfase met tien man verder moest nadat Javier Vet (na tweemaal geel) met rood kon vertrekken. Het bleef echter bij die 1-1 stand.

 

© Haaglandenvoetbal.nl

 

 

Banner