Banner
 

Asta Casino

Banner

Foto van de week

 

Haaglandia F1 on Tour 2015

Hdia F1 on Tour 2015

 

Matzo Webdesign

Banner
Banner
Banner

Steun Stars in Their Eyes

Banner

Zon.1 kan geen vuist maken bij EVV: 2-0 verlies

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

De laatste thuiswedstrijd van EVV in Echt was tegen HBS. De Limburgers wonnen toen (18 november) met 5-3. Zondag bleven zij ook het Rijswijkse Haaglandia met 2-0 de baas. Voor EVV was het al weer een 'clean sheet' (geen doelpunten tegen). Voor de negende keer al dit seizoen.

alt

 

Foto's: John Kreukniet

 

Haaglandia kwam met vertraging en de nodige schrik aan in Echt, omdat doelman Ismail Oruc onderweg onwel was geworden (zie elders op deze website). Voor hem nam Steven Verstraten in het doel plaats. Trainer Edwin Grünholz moest het bovendien doen zonder Mourad Mghizrat en Jaël Paes, die beiden geschorst waren.

 

alt alt
Captain Roel Stoffels klaar om in te grijpen   Serano van der Hurk met de bal aan de voet

 

In de begin van het duel waren de ploegen in evenwicht. Het betrof meer een fase van aftasten. Pas na twintig minuten het eerste gevaarlijke moment voor het Haaglandia-doel. Markus Rychlik zag zijn schot echter gekeerd worden door Verstraten. Vlak daarna dacht heel EVV aan een strafschop, maar de vrouwelijke scheidsrechter Vivian Peeters dacht daar anders over en had geen handsbal geconstateerd.

 

leiding


Na een klein half uur kwam de thuisploeg toch aan de leiding. Jeroen Evelein werd in de lengteas van het veld gevonden en hij gaf doelman Verstraten geen kans: 1-0. Vijf minuten later kon de Limburgse aanhang weer juichen. Op aangeven van Kevin van Dessel wist wederom Jeroen Evelein het Rijswijkse net te vinden. Het betekende zijn tiende treffer dit seizoen.

 

alt alt
Scheidsrechter Peeters toont de gele kaart     Brocken (Haaglandia) in de achtervolging

 

Bijna was het nog voor de pauze 3-0, maar Markus Rychlik faalde op het beslissende moment, na doelman Verstraten al te zijn gepasseerd. Op slag van rust had Haaglandia terug kunnen komen in de wedstrijd toen Serano van der Hurk alleen voor doelman Maikel Schuffelen verscheen. De rust brak echter aan met een 2-0 stand.

 

scherp

 

In de tweede helft had EVV de score ruimschoots op kunnen voeren. De gastheren verschenen enkele malen heel gevaarlijk voor het doel van Verstraten, maar de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan. Haaglandia kon er in het tweede bedrijf aanvallend niet veel tegenover stellen. Na de thee werd er dan ook niet meer gescoord en moest Haaglandia de thuisreis aanvaarden met een 2-0 nederlaag.

 

Ook negatief voor trainer Grünholz was het feit, dat Umit Bektas, Jese van der Burg en Roel Stoffels tegen een gele kaart aanliepen, die gevolgen heeft voor het uitduel van zondag tegen Sneek. Alle drie de spelers zijn dan uitgesloten.

 

Banner