Banner
 

Stem op Haaglandia

Banner

Foto van de week

alt

F4 - kampioen (beker 2012/2013)

 

Matzo Webdesign

Banner
Banner

Steun Stars in Their Eyes

Banner
Banner

Senioren Zondag

Zon.1 werkt aan doelsaldo en wint met 6-2

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 20 april 2014 17:08

 

bt1904140014Zondag Topklasse: Haaglandia wint niet alleen maar werkt ook aan doelsaldo
NIEUWS 

Haaglandia heeft wederom een thuiswedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Nu moest de concurrent onderin ADO’20 eraan geloven. De ploeg uit Heemskerk begon aan het duel met drie punten meer dan de Rijswijkers. Trainer Edwin Grünholz zag zijn team een half dozijn doelpunten maken. ADO’20 kon daar maar twee treffers tegenover stelen: 6-2.

Tekst: Ton Beije
Foto’s: Bert Tielemans

De zondagtak van Haaglandia/Winston mocht zaterdag aantreden, nadat de zaterdagploeg zich net definitief had veilig gespeeld. Voor het team van trainer Edwin Grünholz gold hetzelfde. Er moest gewonnen worden om kans te houden zonder nacompetitie een plaats voor volgend seizoen in de Topklasse af te dwingen. Tegenstander ADO’20 had op de ranglijst slechts drie punten meer.

Succes

Haaglandia begon sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd. Binnen het kwartier had dat al succes. Een voorzet op maat vanaf links van Danny de Leeuw, werd door good-old Mourad Mghizrat sluw verlengd tot in het doel achter goalie Tim Orlowski: 1-0. Mghizrat had na dik een half uur spelen eigenlijk de 2-0 moeten maken. Nu bediende Erkan Sensoy hem op maat bij de tweede paal, maar in plaats van in het doel te koppen, knikte Mghizrat de bal via de grond naast. Toch zou de verdiende 2-0 nog voor de rust vallen. Een minuut voordat de ploegen aan de thee konden, knikte Erkan Sensoy een indraaiende vrije trap van Zakaria Amrani simpel binnen: 2-0. Het had daarna nog voor de pauze 3-0 moeten worden. Mghizrat bood Erkan Sensoy bij de tweede paal een niet te missen, kans, maar de Haaglandia-captain schoot de bal over het ADO’20-doel.

Rood

Binnen zeven na de doelwisseling kwam Haaglandia op rozen. Erkan Sensoy mocht richting doel, legde breed op de meegekomen Ricardo de Vlugt, die door Aaron Bruijn werd neergelegd. De goed leidende arbiter De Brito Roque kon niets anders doen dan Haaglandia een pingel geven en de ongelukkige Bruijn met rood van het veld sturen. Zakaria Amrani schot simpel vanaf elf meter binnen: 3-0.

Foto’s: Bert Tielemans

Nadat Steven Verstraten eerst nog een venijnig schot van Tom van den Brink onschadelijk had gemaakt, ging de doelpuntenmachine van de Rijswijkers weer verder. Nu mocht Mourad Mghizrat vanaf de strafschopstip aanleggen omdat captain Stefan van der Grijp binnen de beruchte lijnen de bal met de hand had gespeeld. Mghizrat stuurde doelman Orlowski de verkeerde kant uit: 4-0. Vijf minuten later deed ADO’20 toch iets terug. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot invaller Jeffrey Klijbroek binnen via de vingertoppen van Verstraten: 4-1.

Sleepbeweging

Twee minuten later ging doelman Orlowski in de fout. Zakaria Amrani profiteerde dankbaar en liet de bal na een fraaie sleepbeweging in het vijandelijke doel verdwijnen: 5-1. Daarmee was de doelpuntenhonger van Haaglandia nog niet gestild. Twintig minuten voor tijd ging de ADO’20-doelman weer in de fout. Hij schot de bal zomaar in de voeten van Djamel Leeflang, die goed doorging het het halve dozijn voor de Rijswijkers vol maakte: 6-1. Heel knullig kreeg Haaglandia de tweede treffer tegen. Bij een misverstand tussen doelman Steven Verstraten en Youssef El Akchaoui schoof de laatste de bal in eigen doel: 6-2. Zo’n onbenullige tegentreffer kan nog wel eens van belang zijn als het straks om het doelsaldo gaat. Haaglandia passeerde door deze winst namelijk  ADO’20 op de ranglijst op doelsaldo. Beide teams hebben nu 32 punten (het doelsaldo van Haaglandia is -8 en van ADO’20 -9) en staan drie punten achter op WKE, HSC’21 en FC Lienden en drie voor op Be Quick 1887.

© Haaglanden Voetbal

   

Zon.1 pakt belangrijke punten bij FC Chabab: 1-3 winst

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie maandag 14 april 2014 17:31

Zondag Topklasse: Haaglandia pakt belangrijke punten bij FC Chabab

 

alt

Haaglandia/Winston mocht het sportpark Sloten, waar FC Chabab momenteel speelt, als winnaar verlaten. De reeds gedegradeerde Amsterdamse ploeg bleek niet in staat Haaglandia af te stoppen. Zakaria Amrani speelde een belangrijke rol bij de Rijswijkers.

 

De thuisploeg van trainer Alami Ahannach kwam nog wel goed uit de kleedkamer, want al in de derde minuut kwam FC Chabab aan de leiding. Geoffrey Verweij liet de bal verdwijnen achter doelman Steven Verstraten. Halverwege de eerste helft kwam Haaglandia op gelijke hoogte toen Zakaria Amrani de bal in het Amsterdamse doel wist te plaatsen: 1-1.

 

Na ruim een half uur spelen kon de Rijswijkse aanhang weer juichen. Wederom Zakaria Amrani was de doelpuntenmaker voor de ploeg van trainer Edwin Grünholz, die – onverwachts – geen beroep meer kon doen op spits Henry Chidozie Ugwunna, die een contract tekende bij een Finse ploeg.

 

Slot

 

In de tweede helft zag FC Chabab geen kans om terug te komen in de wedstrijd en vlak voor tijd gooideDjamel Leeflang (foto) het duel in het slot door de 1-3 op het scorebord te brengen. Haaglandia wist dat het moest winnen omdat WKE zaterdagavond al ruim had gewonnen van De Treffers. ADO'20 ging thuis met 2-3 onderuit tegen UNA/Brinvast en de Haarlemmers staan, evenals WKE drie punten boven Haaglandia.

 

© Haaglanden Voetbal

   

Zon.1 schiet na rust met scherp: 7-1 winst op Leonidas

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie maandag 07 april 2014 21:22

Haaglandia/Winston was uitstekend op schot in het thuisduel tegen Leonidas. Zeker de eerste helft waren de Rotterdammers niet de mindere van de gastheren. Qua voetballend vermogen was er van weinig krachtsverschil sprake. Na de thee liepen de Rijswijkers in kort tijdsbestek weg naar een ruime overwinning: 7-1.

 

Tekst: Ton Beije
Foto's: Bert Tielemans

 

Haaglandia/Winston had het in het eerste bedrijf niet echt gemakkelijk tegen Leonidas. De Rotterdammers staan veilig in de middenmoot, maar zagen dit duel ineens hun doelsaldo in het negatieve komen. Voetballend heeft de ploeg van trainer John Hoeks genoeg in huis. Het had voor rust zelfs de pech niet de score te openen. De bal belandde buiten bereik van Haaglandia-doelman Steven Verstraten tegen de lat.

 

Leiding

 

Niet lang daarna nam Haaglandia – halverwege de eerste helft – wel de leiding door een treffer van Erkan Sensoy. De vreugde aan Rijswijkse kant was echter van korte duur. Nadat de stand op het scorebord was gewijzigd, kon men weer in actie komen. Vlak na de aftrap van Leonidas werd het 1-1 en met deze stand brak ook de rust aan.

 

alt alt
Youssef El Akchaoui trekt ten aanval over links        Erkan Sensoy controleert de bal

 

De thuisploeg van trainer Edwin Grünholz kende een geweldige start na de thee. Binnen drie minuten nam het andermaal de leiding. Na een sterke actie zag Henry Chidozie Ugwunna de bal tegen doelman Nick van Katwijk aankomen. De terugspringende bal werd daarna simpel door een attente Erkan Sensoy in het lege doel gewerkt: 2-1. Niet lang daarna wisselde Leonidas-trainer Marruchen Zimmerman voor Roelof van Rixoort.

 

Delegatie

 

Precies na een uur spelen vergrootte Haaglandia de voorsprong. Zakaria Amrani stuurde de opgekomen Mitchel Jacobs richting achterlijn. Zijn breedtepass bereikte bij de tweede paal Erkan Sensoy, die zijn derde treffer van de middag liet aantekenen: 3-1. En dat zag ook de aanwezige Raily Ignacio, die een dag eerder liefst zesmaal scoorde voor Rijnsburgse Boys tegen zijn oude club Spakenburg. Overigens was een delegatie van Rijnsburgse Boys aandachtig toeschouwer op Sportpark Irene, overigens ook een equipe van zaterdagtopklasser Scheveningen was present.

 

alt alt
Erkan Sensoy heeft gescoord voor Haaglandia             En hij viert zijn treffer met Henry Chidozie Ugwunna

 

Een minuut na de 3-1 had het zomaar 4-1 kunnen zijn. Na een pass van Djamel Leeflang kwam Zakaria Amrani goed naar binnen, kapte wat spelers uit, maar vond doelman Van Katwijk op zijn weg. In de 70e minuut werd het toch 4-1. Na een hoekschop van Zakaria Amrani vanaf rechts zeilde de bal over iedereen heen, maar bij de tweede paal stond de meegekomen centrale verdediger Jessie van der Burg, die droog binnenschoot. Een sublieme actie van Ugwunna werd niet met een doelpunt beloond. Hij ving de bal op het middenveld op de borst op, controleerde deze en ging gelijk richting strafschopgebied. Zijn schot leverde net geen doelpunt op.

 

Blessure

 

Trainer Edwin Grünholz haalde schutter Erkan Sensoy naar de kant en bracht good-old Mourad Mghizrat in. Doelman Steven Verstraten moest er op hetzelfde moment ook vanaf met een blessure. Hij werd tussen de palen vervangen door Lesly Peek, terug van weggeweest als doelman. De dadendrang van Haaglandia zat er nog niet op. Leonidas hield achterin open huis. Invaller André Thibou was attent, zette een sliding in bij de uitgelopen doelman Van Katwijk en zag de bal pardoes voor zijn voeten vallen. Hij liet de bal snel in het verlaten doel verdwijnen. De assistent-scheidsrechter Cakir vlagde voor buitenspel, maar arbiter Te Gast stond er beter voor en wees gedecideerd naar het midden: 5-1.

 

alt alt
Danny de Leeuw houdt de bal onder controle          Erkan Sensoy met Lucas van Oeveren tegenover zich

 

Vlak voor tijd een fraaie één-twee combinatie tussen Thibou en Ugwunna die vanaf de achterlijn rustig teruglegde op Mourad Mghizrat, die het halve dozijn voor Haaglandia vol maakte: 6-1. Twee minuten later was de Rijswijkse routinier weer succesvol. Hij zette zelf de aanval op, bereikte de meegekomen Youssef El Akchaoui op links, die in één keer de bal weer breed legde op Mghizrat. Na een knappe voetbeweging gaf hij ook doelman Van Katwijk geen schijn van kans en bepaalde de eindstand op 7-1. Dik verdiend, maar wellicht wel wat geflatteerd.

 

© Haaglanden Voetbal


   

Haaglandia-fans herinneren “Hansi, Hansi” aan act met jasje

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie woensdag 26 maart 2014 20:31

Hans Kraaij jr. was zondag met zijn team van JVC Cuijk te gast in Rijswijk, waar de Brabanders in de Topklasse het competitieduel moesten afwerken tegen Haaglandia/Winston. Enkele Haaglandia-fans, o.a. spelers van de zaterdagselectie, hoopten dat 'Hansi, Hansi' een keer uit zijn dak zou gaan.

 

In de eerste helft liep het allemaal nog niet naar wens bij JVC Cuijk en Kraaij liep regelmatig heen en weer te ijsberen voor zijn eigen dug-out langs. Enkele zaterdagselectiespelers van Haaglandia hadden zaterdag nog bij een Kringloopwinkel wat oude colbertjes aangeschaft. Zij zouden toeslaan langs de lijn als 'Hansi, Hansi' zich zou opwinden bij een actie in het veld.

 

In de tweede helft stond de groep naast de dug-out van JVC Cuijk, wachtende op het juiste moment. Veel aanleiding om boos te worden had Kraaij niet in het tweede bedrijf. Maar toch, een kwartier voor tijd wond Kraaij zich op, stond op van zijn stoel en liet zich horen. Zijn jas hield hij aan, maar vanachter de afrastering werden hem diverse jasjes, colbertjes toegeworpen. Kraaij kon erom lachen, deed één van de jasjes aan, maar bleef ook oog houden voor wat er in het veld gebeurde.

 

alt

 

Op de foto van onze fotograaf Bert Tielemans heeft 'Hansi, Hansi' echter even geen zicht op het voetbal, als hij één van de toegeworpen jasjes probeert uit te doen. Op de grond ligt de rest van 'zijn buit'.

 

Klik HIER voor het -mete en telefoon gemaakte - filmpje, dat Haaglanden Voetbal binnen kreeg.

 

© Haaglanden Voetbal


   

Zon.1 vergeet voor rust afstand te nemen van JVC Cuijk: 1-3

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie woensdag 26 maart 2014 20:30

Haaglandia/Winston stond na afloop op het sportpark Irene tegen JVC Cuijk met lege handen. Toch had dat niet nodig geweest. Vooral voor rust speelde de Rijswijkse ploeg goed en kreeg de nodige kansen om de Brabantse ploeg op achterstand te zetten. Na rust counterde JVC Cuijk simpel naar 1-3 en die score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen.

 

Tekst: Ton Beije
Foto’s: Bert Tielemans

 

Het duel was nog maar net begonnen of JVC Cuijk kreeg al een grote kans om de score te openen. Mark Fennebeumer schoot hard in, maar doelman Steven Verstraten wist met de voet te redden. Daarna kreeg Haaglandia vlak achter elkaar twee mogelijkheden. Erkan Sensoy bediende in de achtste minuut vanaf links Chidozie Henry Ugwunna, maar die wachtte net te lang om doeltreffend te kunnen uithalen. Een minuut later kreeg Erkan Sensoy zelf dé kans om de thuisclub aan de leiding te helpen. Hij mocht vrij op doelman Joris van Gerwen afgaan. In het verleden was het een koud kunstje voor de rappe aanvaller om in dergelijke situaties het net te vinden, nu heeft hij er duidelijk meer moeite mee en schoot tegen de JVC-goalie aan.

 

alt
Chidozie Henry Ugwunna (li): doorlopend plaag voor JVC-defensie

 

In plaats van op een 1-0 voorsprong te komen, keek Haaglandia een aanval later tegen een achterstand aan. Alexander Prent kon vrij opstomen door het centrum van de Rijswijse defensie en legde op tijd breed op de meegekomen Mark Fennebeumer, die doelman Steven Verstraten passeerde: 0-1.

 

Kracht

 

Drie minuten later een mogelijkheid voor de thuisploeg om langszij te komen. Erkan Sensoy ging er op links vandoor. Zijn voorzet werd bij de eerste paal licht met het hoofd beroerd door Ugwunna, maar hij kon de bal niet genoeg kracht meegeven, waardoor deze voorlangs het Brabantse doel verdween. Haaglandia bleef het proberen. Sensoy schoot over de kruising en Zakaria Amrani kwam vanaf rechts naar binnen en schoot vanaf de rand zestien goed in met links, maar doelman Van Gerwen bokste de bal naast zijn doel. Uit die hoekschop was Ricardo de Vlugt bijna succesvol, maar hij raakte de bal niet vol met het hoofd.

 

alt
Erkan Sensoy duikt alleen voor doelman Joris van Gerwen op

 

Na een half uur op de klok kwam Haaglandia dan toch dik verdiend langszij. Uit een vrije trap van Youssef El Akchaoui vanaf links kopte Djamel Leeflang in. Doelman Van Gerwen leek de bal te stoppen, maar was niet klemvast. Ugwunna was er als de kippen bij om in de rebound te scoren: 1-1. Drie minuten later weer gevaar voor het doel van JVC Cuijk. Na een overtreding op Ugwunna mocht Haaglandia net buiten de zestien recht voor het doel een vrije trap nemen. Erkan Sensoy schoot de bal met veel curve net over de kruising.

 

Prooi

 

Haaglandia bleef het proberen. Een schot van afstand van Patrick Batist werd geblokt, maar de bal sprong voor de voetbal van Sensoy. Zijn inzet werd een prooi van doelman Joris van Gerwen. Bijna was de ploeg van trainer Hans Kraaij jr toch nog met een voorsprong gaan rusten. Frenkie Schaap ging alleen op Verstraten af vijf minuten voor rust, maar Ricardo de Vlugt was net op tijd terug om ten koste van een hoekschop redding te brengen.

 

alt
Ugwunna blij met de gelijkmaker voor Haaglandia

 

Na rust zou Haaglandia geen schim meer zijn van de ploeg uit de eerste helft. Mark Fennebeumer liep Batist eruit, maar vond doelman Verstraten op zijn weg. De Haaglandia-sluitpost moest even later ook in actie komen bij een kopbal. Een treffer van de bezoekers hing in de lucht en die kwam er ook na een uur spelen. Bij een hoekschop van Ties Booltink draaide de bal ver naar de tweede paal. Doelman Verstraten stond niet goed opgesteld, kon de bal maar half verwerken in de lucht en Mehmet Dingil maakte dankbaar gebruik van het enige foutje van de doelman en knikte de 1-2 binnen in de kruising. Trainer Edwin Grünholz haalde Umit Bektas (onopvallend) naar de kant en bracht André Thibou in.

 

Genadeklap

 

Zes minuten na 1-2 kreeg Haaglandia de genadeklap toegediend. Patrick Batist leed onnodig balverlies op het middenveld. JVC Cuijk counterde snel. Mark Fennebeumer legde op tijd af aan invaller Kevin van Veen die van Verstraten een geslagen doelman maakte: 1-3. Haaglandia wilde wel, maar kon echt meer een vuist maken, al bleef Ugwunna doorlopend een plaag voor de Brabantse defensie. ,,Een geweldige spits, die moeilijk is af te stoppen. Als hij met zijn rug naar de goal staat en in balbezit is, hou je je hart vast op de bank als trainer van de tegenpartij”, liet JVC-trainer Hans Kraaij na afloop weten.

 

alt
Ricardo de Vlugt (li) stond als rechterverdediger opgesteld

 

De beste kansen waren in het laatste kwartier nog voor de bezoekers. Invaller Cayfano Latupeirissa dwong goalie Verstraten nog tot een geweldige reflex en de doelman moest ook nog een keer met de voet redding brengen op een inzet van Shanon David Carmelia. Aan de andere kant was Ugwunna nog tweemaal dicht bij een doelpunt, maar eerst werd een boogbal door doelman Van Gerwen overgetikt en bij de tweede poging wisten drie verdedigers om hem heen ten koste van een hoekschop redding te brengen. In de stand kwam geen verandering meer. Haaglandia bleef met lege handen staan en dat was – gelet op de eerste helft – niet nodig geweest.

 

© Haaglanden Voetbal


 
   

Pagina 1 van 32

Banner