Banner
 

Asta Casino

Banner

Foto van de week

 

Haaglandia F1 on Tour 2015

Hdia F1 on Tour 2015

 

Matzo Webdesign

Banner
Banner
Banner

Steun Stars in Their Eyes

Banner

Zat.1 moet zijn meerdere erkennen in DSO 1. Eindstand: 1-4.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Zaterdag 1, koploper in de 2e klasse C, kreeg vandaag DSO 1, de runner-up in deze klasse, op bezoek.
In de uitwedstrijd verloor ons team aan het begin van dit seizoen met maar liefst 5-1 van de Zoetermeerders en die nederlaag zal de brigade van trainer Maurizio Ceccucci ongetwijfeld willen rechtzetten.
DSO verloor vorig weekend thuis van HVC'10 met 1-2, en ook zij wil ongetwijfeld aantonen dat hier van een onverwachte misstap sprake was.
Kortom een spannende pot voetbal mag worden  verwacht.
Dat (zaterdag)voetbal enorm leeft onder de mensen werd nog maar eens bevestigd door het groot aantal toeschouwers dat op deze wedstrijd was afgekomen.

 

alt alt

 

Direct na het beginsignaal ging DSO vol in de aanval en deze voortvarende actie leverde gelijk een doelpunt op. Gelukkig had de scheids geconstateerd, dat de schutter buitenspel stond en werd dit doelpunt terecht afgekeurd. Haaglandia was door dit gebeuren meteen klaar wakker. Onze tegenstander bleef de aanval zoeken en onze achterhoede had de handen vol met het ontregelen van deze aanvallen.
Nadat DSO na een kwartier spelen hun aanvalsdriften wat op een lager pitje zette trok ons elftal het initiatief naar zich toe en moest DSO in de verdediging.
Het spel ging vanaf dat moment op en neer en beide teams creëerden een aantal doelrijpe kansen maar faalden in de afronding.
De twee ploegen maakten er in de eerste helft een boeiend kijkspel van.
In de 40ste min. nam DSO met een fantastisch onhoudbaar snoeihard schot de leiding (0-1). Werkelijk een beauty van een doelpunt.
Met deze 0-1 stand ging de rust in.

 

alt alt

Foto's: © Haaglandenvoetbal.nl; Tekst: G. van Bochoven

 


In de pauze was Dinesh vervangen door Donny. Dat was niet de oorzaak, dat binnen 1 minuut  Nicky zijn tweede goal achter zijn oren kreeg. Dat dit doelpunt zo snel na de rust viel was een enorme domper. Gelet op het verdere verloop van de wedstrijd zag denk ik iedereen wel, dat de Haaglandianen door deze treffer het geloof in eigen kunnen grotendeels kwijt waren. Het spel van onze jongens was geen schim meer van het vertoonde spel in de eerste helft.
Een minuut of 5 later kreeg DSO weer een levensgrote kans om de score te verhogen maar gelukkig voor ons werd de bal veel te zacht richting ons lege doel geschoten en zag Nicky alsnog kans om de bal vlak voor de doellijn te pakken.
Het was echter uitstel van executie want in de 64e min. strafte DSO een verdedigingsblunder koelbloedig af en stond de 0-3 op het scorebord.
Trainer Ceccucci haalde kort na elkaar Andre en Dominique uit het veld en bracht voor hen in de plaats Guilliano en Karam, vermoedelijk om de aanval een extra impuls te geven.
In de 70ste min. mocht Haaglandia even buiten het 16 meter gebied een vrije trap nemen. Che belastte zich ermee en poeierde de bal met een geweldige streep binnen. 1-3.
Dat gaf de burger weer moed maar helaas zonk de moed al snel weer in de voetbalschoenen. In de tweede helft had ons team nauwelijks iets in te brengen.
Vijf minuten voor het eindsignaal wist DSO nog een vierde treffer te produceren (1-4) en in de slotminuut kreeg Che nog een grote kans om zijn 2e goal te maken maar zijn eindschot ging rakelings buiten langs de paal.
Mijn eindconclusie is dat DSO verdiend heeft gewonnen omdat zij deze middag de betere kansen-benutters in hun gelederen had.
De leiding was in handen van scheidsrechter Duindam, die onopvallend een prima wedstrijd floot.


 
Banner