Banner
 

Asta Casino

Banner

Foto van de week

voor de 1e kampioen in 2014/2015

 

Matzo Webdesign

Banner
Banner
Banner

Steun Stars in Their Eyes

Banner

Senioren Zaterdag

Zat.1 moet het afleggen tegen Swift 1. Uitslag: 3-0

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zondag 16 november 2014 10:49

Het weekend 15/16 november had de KNVB gereserveerd voor het spelen van beker/inhaalwedstrijden. Voor Zaterdag 1 betekende dit het uitspelen van de op 27 september jl.  gestaakte wedstrijd tegen Swift 1 uit Amsterdam. Als geheugensteuntje vermeld ik nog even dat deze partij destijds in de 24e minuut werd gestaakt omdat Karam Boukhari en Abbas Rahmoune zwaar geblesseerd naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd.
Karam blaast inmiddels weer zijn partijtje mee, echter vanmiddag mocht hij niet meespelen omdat hij in het eerste gedeelte van deze partij al vanwege zijn blessure was gewisseld. Abbas bevindt zich nog in het hersteltraject en als de voortekenen niet bedriegen dan zal hij misschien in maart volgend jaar weer mogen/kunnen voetballen. Abbas wij wensen jou een zeer voorspoedig algeheel herstel toe en hierbij veel geduld.  


In de onafgemaakte eerste ontmoeting was de thuisclub er in geslaagd een nipte voorsprong (1-0) te nemen en in die wetenschap realiseerde ons elftal zich ongetwijfeld, dat om een goed resultaat te behalen, zij in de resterende 66 minuten vol aan de bak moest.
Er was een behoorlijk aantal trouwe supporters met de bus meegegaan om onze mannen aan te moedigen.
Het was vandaag een grijze en druilerige dag en daar Swift een grondige renovatie ondergaat en daarom momenteel geen overdekte tribune tot haar beschikking heeft, was het bepaald geen pretje om in de regen langs de lijn te staan.
Vanaf het begin richtte Swift al hun pijlen op de aanval en ons elftal moest zich hoofdzakelijk bezig houden met haar verdedigende taak. Als Swift, die over een vrij snelle voorhoede beschikt, onze achterhoede te slim af was en ons doel flink onder vuur nam, dan kwam men steeds onze sluitpost Stefan tegen, die de ballen uit zijn doel ranselde. Stefan leverde werkelijk eerste klas keeperswerk af. In dit eerste bedrijf kreeg Andre nog een prima scoringskans maar helaas bleef het bij een kans.
In de  eerste helft werd niet meer gescoord en besloot scheidsrechter Ebink, omdat er geen volle 45 minuten was gespeeld, om de rustperiode in te korten tot 10 minuten.

 

Na deze korte pauze gingen de Haaglandianen van kiet af aan vol gas op het Swiftdoel af, maar onze aanvallen waren niet echt gevaarlijk. De thuisclub wist onze aanvallen vrij eenvoudig te pareren en zette daar regelmatig een snel uitgevoerde tegenaanval tegenover. De tweede helft was nog maar 10 minuten oud of Swift zag haar harde werken beloond met een schitterend doelpunt.
2-0. Kort daarna kwam Fransesco in het veld voor Andreas
Even later forceerde onze ploeg 2 corners op rij. De eerste corner werd moeiteloos door de Swift-goalie gepakt en uit de tweede corner kopte Ricardo de bal op de lat. Jammer maar helaas het is niet anders.
Vervolgens incasseerde Mitchel zijn 2e gele kaart en moest Haaglandia met 10 man verder.
In de 82ste min. tackelde Ivailo op onreglementaire wijze zijn tegenstander en dat leverde Swift een pingel op. Dit incident bracht niet een derde doelpunt op het scorebord want de ingeschoten bal trof de paal. Uit de rebound werd de bal alsnog binnen geschoten maar de scheids had gezien dat de betreffende Swift speler buitenspel stond.
Inmiddels was Andre vervangen door Dennis en haalde Fransesco zijn 2e gele kaart op.
Het is logisch dat met 9 man je je opponent geen pijn meer kunt doen en het verbaasde denk ik niemand, dat de Amsterdammers vlak voor tijd hun derde goal produceerden.
Zonder te zeggen, dat ons elftal is weggespeeld is het wel een feit, dat het een verdiende nederlaag is. Laten wij deze wedstrijd maar snel vergeten en dit verlies rechtzetten in het volgende uitduel a.s. zaterdag tegen HBOK, ook uit Amsterdam. 

OPSTELLING:
Stefan Verstraten-Mitchel Jacobs(C)-Ivailo Staal-Ricardo deVlugt-Jordi Versteeg-Kevin Tabi- Djamel Leeflang-Andreas Thiebo(Fransesco Fens)-Mourad Mghizrat-Andre Rumampuk(Dennis Jos)-Erkan Sensoy.
GvB

 

 

   

Zat.1 bindt ook ARC aan de zegekar. Uitslag:3-0.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 08 november 2014 19:02

Na de vorige week verdiend gewonnen wedstrijd tegen Valken'68 was vanmiddag ARC uit Alphen a/d Rijn de tegenstander. De vraag, die menig Haaglandia supporter zichzelf stelde, was ongetwijfeld:“wordt ARC ook aan de zegekar gebonden “  Een ding stond voor mij vast, ARC, vorig seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse, zal haar huid zo duur mogelijk verkopen en er alles aan doen om het verloren terrein zo snel mogelijk te heroveren. Voordat de aftrap had plaatsgevonden, had ik persoonlijk er alle vertrouwen in, dat ARC het tegen ons elftal niet zou bolwerken en met lege handen huiswaarts zou keren. En dat voorgevoel is uitgekomen.

Daar ik mijn aantekeningen van deze wedstrijd op weg naar huis ben verloren zal ik mijn geheugen moeten raadplegen om hier een zo juist mogelijke weergave van deze partij voetbal te kunnen geven.
Het eerste kwartier gebeurde er weinig schokkends. Beide ploegen tastten elkaars krachten en speelwijze af en het spel golfde zodoende heen en weer. In deze beginfase had onze opponent een licht overwicht zonder te stellen, dat zij echt doelgericht te werk ging.
Rond de 20ste min. verzond Karam een prima dieptepass op maat naar Mitchel, die de bal in de loop meenam en dit karwei doeltreffend afmaakte. 1-0.
ARC ging door deze opgelopen achterstand niet bij de pakken neer zitten. Integendeel. Door een tandje bij te zetten werd de druk op ons doel verhoogd maar onze verdedigingslinie speelde vanmiddag weer top en zag kans om iedere aanval zonder al teveel moeite onschadelijk te maken.

Tot aan de rust kwam er geen verandering meer in de 1-0 stand.


Na de rust had ons elftal één wijziging ondergaan. Djamel had de plaats van Mourad ingenomen. De tweede helft kon niet beter beginnen want praktisch direct na de aftrap schoot Karam met een  enorme poeier doelpunt nummer 2 tegen de touwen. En de koek was nog niet op want amper 2 minuten later zette Karam, ja hij weer, de bal voor het ARC doel waar Erkan klaar stond om de derde treffer voor zijn rekening te nemen. 3-0.

Haaglandia was heer en meester op het veld en dicteerde grotendeels het spel. De goed opgezette aanvallen waren talrijk maar met name in de laatste 15 minuten  liet de afronding het helaas een beetje afweten. Dit kwam wellicht omdat ons team ARC vrij eenvoudig haar wil kon opleggen en er misschien daardoor wat nonchalance binnen onze ploeg sloop. Hoe het ook zij, deze opmerking is van minder belang want HAAGLANDIA heeft weer 3 punten weten toe te voegen aan haar puntentotaal .  Bravo.

Tien minuten voor tijd viel Ivailo (licht??)geblesseerd uit en kwam Adem voor hem in de plaats.  

Alle spelers hebben met keihard werken en goed spel deze overwinning tot stand gebracht en een vet compliment daarvoor is dan ook zeer verdiend.

Na afloop heeft een aantal Haaglandia fans KARAM BOUKHARI uitgeroepen tot man of the match. Proficiat.    

OPSTELLING:
Stefan Verstraten-Mitchel Jacobs(C)-Ivailo Staal(Adem Dogan)-Ricardo de Vlugt-Jordi Versteeg-Kevin Tabi- Karam Boukhari-Andreas Thiebo-Mourad Mghizrat(Djamel Leeflang)-Andre Rumampuk(Fransesco Fens)-Erkan Sensoy.
GvB

   

Interessante 3e helft zaterdag 8 november bij Haaglandia-ARC

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia donderdag 06 november 2014 18:51

 

Zaterdag 8 november 2014

 

 Haaglandia (za.1)  vs.  ARC (za.1)            

 

 

            Aanvang 14.30 uur

 

Met na afloop de 3e helft met muzikale omlijsting van

Wesley de Bruin, Daantje en Haagse Hazes!!

                            

       

   

Zat 1 verslaat Valken'68 1 uit Valkenburg met 0-2.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 01 november 2014 19:37

Omdat in diverse voorbeschouwingen werd aangegeven, dat Valken '68 over een dermate sterk elftal beschikt, dat het in de lijn der verwachtingen lag dat zij de wedstrijd tegen Haaglandia  moeiteloos zouden winnen, ging ik vanmiddag met gemengde gevoelens richting Valkenburg.
Direct na het beginsignaal van scheidsrechter R.v/d Berg trokken de gastheren het spel naar zich toe en daarbij kwam nog, dat het Valkenburgse elftal uitsluitend bestond uit lange flink uit de kluiten gewassen kerels en volgens mij maken die stevige body's op de een of andere manier de nodige indruk op de tegenstander. Er kwamen uit hun aanvallen een paar scoringskansjes tot stand maar onze achterhoede was goed bij de les en hielpen al deze kansjes om zeep.
Valken speelde een snel uitgevoerd recht toe recht aan spelletje zonder tierelantijntjes en zo'n speelwijze kan soms heel doelmatig uitpakken. Ons team had deze middag echter het juiste wapen bij zich om deze spelmethode vakkundig te bestrijden.
Langzaam maar zeker nam Haaglandia het heft in handen. Geklungel in de Valkense verdediging in de 12e min. strafte Erkan subliem af door met een wonderschoon stiftballetje de keeper te verschalken en zo de 0-1 op het scorebord te laten aantekenen. Een paar minuten later plaatste  Karam de bal voor het doel van de vijand. Deze perfecte voorzet werd door Mourad op een geoorloofde manier binnen gekopt maar door het vlagsignaal(buitenspel???) van de Valkense grensrechter keurde de scheids dit glaszuivere doelpunt af. Onbegrijpelijk, maar ondanks protesten van de doelpuntenmaker bleef de leidsman bij zijn beslissing.
Haaglandia werd sterker en sterker maar had het geluk dit keer totaal niet aan haar zijde. Mede door het buitengewoon goede keeperswerk van de Valkense doelman Erwin v/d Nagel ging de rust slechts met de 0-1 stand in, terwijl gezien de vele kansen het op zijn minst 0-3 had moeten zijn.

 

Na rust zette Valken onze verdediging onder druk. Met een correcte vechtersmentaliteit probeerde zij zo snel mogelijk langs zij te komen. Ook nu hanteerde zij de lange halen vlug thuis tactiek maar onze spelers kregen steeds beter vat op hun spelmethode. Natuurlijk kreeg Valken weer een paar doelrijpe kansen en kropen wij tot tweemaal toe door het oog van de naald, echter, onze achterhoede was paraat en timmerde de boel goed en afdoende dicht.
Valken zag in de loop van de tweede helft in dat er niets voor hen te halen viel en hun aanvallen werden vermoedelijk daardoor minder verzorgd uitgevoerd.
In de 60ste min. werd Ricardo vervangen door Djamel.
Vanaf dat moment ging onze ploeg weer volop in de aanval en kon de thuisclub zich alleen maar toeleggen op verdedigen. Alle door onze jongens goed op doel geschoten ballen wilden maar niet de doellijn passeren. Het was om gek van te worden. Eindelijk in de 70ste min. maakte Erkan, nadat de bal in eerste instantie nog was gekeerd door de Valkense keeper, zijn tweede doelpunt. 0-2.
Wat een opluchting.
In de laatste 10 minuten stond Kevin zijn plaats af aan Redouan en voor Karam  kwam Fransesco in het veld.

In de slotminuten gebeurde weinig tot niets en na het slotakkoord kon worden vastgesteld dat beide teams er voor hadden gezorgd dat de toeschouwers naar een heel leuk potje voetbal hebben gekeken.
Tot slot wil ik nog twee dingen onder uw aandacht brengen t.w.
a) in samenspraak met enkele Haaglandia supporters hebben wij Kevin Tabi uitgeroepen tot “man of the  match”
b) De zaterdagafdeling krijgt er een voorhoedespeler bij, namelijk Remon van Bochoven, die tot
    voor kort uit kwam voor Soccerproof. Hoewel zijn overschrijving rond is mag hij van de KNVB
    niet eerder dan 1 februari 2015 uitkomen in een elftal van de zaterdagafdeling.Het is maar dat u
    het weet.


OPSTELLING:
Stefan Verstraten-Mitchel Jacobs(C)-Ivailo Staal-Adem Dogan-Ricardo de Vlugt(Djamel Leeflang)-Kevin Tabi-(Redouan el Margi) Karam Boukhari(Fransesco Fens)-Andreas Thiebo-Mourad Mghizrat--Andre Rumampuk-Erkan Sensoy.
GvB.
            


   

   

Zat.1 dwingt HCSV Zwaluwen'30 1 een gelijkspel af. Uitslag 2-2.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 25 oktober 2014 22:21

Toen ik vanmiddag aankwam op ons sportcomplex was de eerste vraag, die bij mij opkwam, welke spelers dit keer de kleuren van ons vlaggenschip zouden gaan hoog houden in het voetbalgevecht tegen Zwaluwen '30 uit Hoorn.  Want nu elf !!!! basisspelers helaas al geruime tijd in de ziekenboeg vertoeven, moet het de laatste weken voor de technische staf ongetwijfeld een heidens karwei zijn om toch iedere keer een representatief elftal de wei in te sturen. Gezien de elftalsamenstellingen van de voorbije weken ben ik ervan overtuigd, dat dit wekelijkse gepuzzel om een goed, sterk elftal op de been te brengen,  bij  het trainerstrio in goede handen is.
Eind september verleden jaar werd thuis van deze tegenstander met 0-1 verloren door een doelpunt, dat in de slotminuut uit een dubieus gegeven vrije trap, werd gemaakt. Gelukkig deed zo'n situatie zich deze middag niet voor.
Vanaf de aftrap trokken de bezoekers het spel naar zich toe. De één na de andere aanval werd door de tegenpartij opgezet en ons elftal kon niet anders doen dan het accent op verdedigen leggen. De keren, dat het ons team in de eerste 45 minuten lukte om een aanval op te zetten,waren op één hand te tellen. Met keihard werken wist onze verdediging een doelpunt te voorkomen maar in de 22ste minuut was het toch raak en nam Zwaluwen met een prima goal de leiding. 0-1. Gezien het spel een meer dan verdiende voorsprong.
Daarna bleef Zwaluwen ons elftal omsingelen en speelde zij onze jongens soms helemaal dronken. Tot aan de rust was de bal hoofdzakelijk op onze helft te vinden en was het verbazingwekkend te constateren, dat de Hoornse brigade slechts met een 0-1 stand op het scorebord de theepauze inging.

Bij aanvang van de 2e helft bleek trainer Ceccucci  de moegestreden Ali Boussaboun in de kleedkamer te hebben achtergelaten en voor hem in de plaats kwam Redouan . Ook nu kon onze ploeg weinig anders doen dan zich voornamelijk toeleggen op verdedigingswerkzaamheden.
Op papier kreeg Haaglandia het nog moeilijker, toen Mourad in de 55e min. voor herhaaldelijk mekkeren tegen de scheidsrechter binnen 1 minuut tweemaal de gele kaart werd getoond en dus met rood het veld moest verlaten. Niet erg slim van zo'n ervaren speler, vind ik, maar zo zal Mourad er ongetwijfeld zelf ook over denken.
Vreemd genoeg maakten op dat moment de donkere wolken plaats voor een strakke blauwe lucht en kropen de Haaglandianen heel langzaam uit hun schulp en met een mannetje minder gingen zij zowaar ineens onverdroten volop in de aanval. Wellicht speelden in hun koppies ook mee de bekende slogan dat één Zwaluw nog geen zomer maakt.
In de 60ste minuut liet Jordi zijn verdedigende taak voor wat die was en met een snelle uitbraak passte hij loepzuiver op Erkan, die deze klus zeer vakkundig en beheerst afrondde en de gelijkmaker liet aantekenen.1-1. Een achttien-karaats aanval.
Een minuut of 10 later zag een Zwaluwenspeler kans een snel door hen opgezette aanval met een fraai doelpunt af te sluiten. 1-2 .
Daarna wisselde trainer Maurizio verdediger Adem voor een voorhoedespeler en wel in de persoon van Dennis Jos. Hij speelde de resterende 18 minuten een puike partij. Hij was voor de Zwaluwen defensie een ware plaag. Je mag best wel spreken van een  gouden wissel.
Onze mannen wilden van geen wijken weten. Met man en macht werd weer de aanval gezocht en  de Zwaluwenspelers raakten wat in paniek. Een kwartier voor tijd werd Andre in het strafschopgebied gevloerd. Zonder te twijfelen legde de scheids de bal op de bekende stip. Ivailo belastte zich zo als gewoonlijk met dit karweitje en zag zijn verschrikkelijk hard schot onberispelijk het net doen bollen.  2-2.
Als ik mij goed herinner is Ivailo thans de topscoorder van Zaterdag 1.
In de 85ste min. creëerde Redouan voor zichzelf nog een prima doelkans maar zijn schot verdween in het zijnet. Deze actie had beslist een beter lot verdiend.
In de einduitslag van 2-2 kwam geen verandering meer.
Ik bedank mede namens jullie fans alle Haaglandia spelers voor hun enorme strijdlust en tomeloze inzet. Zonder die ingrediënten was een gelijkspel nooit tot stand gekomen.
Rest mij nog scheidsrechter Roozeboom en de beide assistent scheidsrechters de heren Oostindien en de Wolf te bedanken voor de voortreffelijke manier waarop zij hun taken hebben uitgevoerd. 
 OPSTELLING:
Stefan Verstraten-Mitchel Jacobs-Ivailo Staal-Adem Dogan(Dennis Jos)-Jordi Versteeg-Kevin Tabi-Erkan Sensoy-Andreas Thiebo-Abdelali Boussaboun(Redouan el Margi)-Andre Rumampuk-Mourad Mghizrat.
GvB.
25-10-14.           
   

   

Zaterdag 1 heeft te kampen met veel blessureleed

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia woensdag 22 oktober 2014 22:40

Zoals u waarschijnlijk reeds uit de media en onze eigen web-site heeft vernomen, zit de ziekenboeg momenteel bomvol met selectie spelers uit onze zaterdagafdeling.

De laatste stand van de blessurelijst ziet er als volgt uit.

  1.Karam Boukhari:       Kneuzing aan de binnen-en buitenband enkel, zeker nog 6 weken niet
                                         inzetbaar;
  2. Ali Boussaboun:        Spierscheuring in bovenbeen, zeker nog 4 weken niet inzetbaar;
  3. Fransisco Fens:          Botscheur onder rechtervoet, zeker nog 6 weken niet inzetbaar;
  4. Abbas Rahmoune:     Knie uit de kom, zeker nog 4 maanden niet inzetbaar;
  5. Georgio Achterberg:  Gebroken kuitbeen, zeker nog 6 weken niet inzetbaar;
  6. Ricardo de Vlugt:      Scheur in de lies, zeker nog 4 weken niet inzetbaar;
  7. Dominque Kruis:       Kapotte kniebanden, speelt dit seizoen helaas niet meer .
  8. Dennis Jos:                 Rugblessure,voorlopig niet inzetbaar;
  9. Ivailo Staal:                Heupklachten,vermoedelijk 2 tot 3 weken niet inzetbaar;
10. Ismael Blackshaw:     Onder behandeling voor blessure bovenbeen,
11. Ifran  Sonmez:            Longprobleem, wacht op uitslag behandelende arts.

Wij wensen bovengenoemde spelers een zeer voorspoedig herstel toe.
GvB

   

Zat.1 neemt 1 punt mee uit Vlaardingen. Uitslag:1-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 11 oktober 2014 19:13

Vandaag 11 oktober 2014  moest de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci de strijd aanbinden met het Vlaardingse Deltasport(DS), de club die het vorige seizoen degradeerde uit de hoofdklasse. Gezien de stand op de ranglijst nu niet bepaald een tegenstander die je zo maar even van het veld speelt. Tel daarbij op het gegeven dat van ons elftal veel spelers helaas langdurig in de ziekenboeg verblijven, en je kunt op je vingers nagaan, dat het een zeer zware opgave wordt om met 1 of meerdere punten de wedstrijd te beëindigen.
Vanaf het eerste fluitsignaal ging DS vol in de aanval en gelukkig voor Haaglandia werd de eerste uitstekend opgezette aanval afgerond door de bal hoog over ons doel te knallen.Dat was echt voor ons team een mazzeltje.

Het spel speelde zich in de eerste 45 minuten  voornamelijk af op onze helft.
De één na de andere aanval werd door DS,die over een aantal zeer super snelle spelers beschikt,, opgezet en onze verdediging had er de handen vol aan om deze attaques onschadelijk te maken. Gelukkig werden de Haaglandianen daar een beetje bij geholpen door het slordige spel waarmee de Vlaardingers met hun vele aanvallen omgingen en ook dankzij de geweldige strijdlust van onze mannen. Daardoor zag ons team lange tijd kans om een doelpunt te voorkomen. Petje af daarvoor. 
In de 38ste kwam DS toch op voorsprong. Een  toevalstreffer op ons goal werd in eerste instantie gestopt door de paal maar een Vlaardingse snelheidsduivel was er als de kippen bij om de terugstuitende bal alsnog binnen te tikken. 1-0, Tot dat moment een verdiende weergave van het tot dan toe vertoonde spel.
Met deze stand ging de rust in.

 

Of het nu kwam omdat de regen was gaan liggen en het zonnetje haar gezicht liet zien, één ding was direct na de theepauze zichtbaar, de Maurizio boys namen, zij het in het begin nog wat voorzichtig, het aanvalsconcept ter hand. DS werd onder druk gezet en werden nog slordiger in hun passing. Onze verdedigers kregen er hoe langer meer kijk op om de DS aanvallen vakkundig te ontmantelen en zetten zodra zij de bal in hun bezit kwam onze voorhoede aan het werk. Deze werkmethode betaalde zich in de 70ste min. uit. Mourad zette van rechts de bal keurig voor waar de in de 58ste minuut voor Redouan ingevallen Djamel snoeihard uithaalde en zorgde dat de 1-1 op het scorebord kon worden aangetekend. DS raakte door deze tegentreffer enigszins de kluts kwijt  en speelde de wedstrijd uit  onder het motto “op hoop van zegen” . Met andere woorden we zien wel of ons deze optimistische speelwijze nog wat oplevert.
In de 81ste min. gaf Erkan, licht geblesseerd, de pijp aan Andre.
Een minuut of 4 later ging DS bijna nog met de volle winst strijken. Een DS-speler stond plotseling oog in oog met Stefan. Met een werkelijk fantastische reflex ranselde Stefan de prima ingeschoten bal uit zijn doel. Een geweldig slot van deze wedstrijd mogen wij wel zeggen.
Samenvattend is mijn conclusie, dat onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter van Loenen de eerste helft het aankijken nauwelijks waard was maar dat de  tweede helft aanzienlijk leuker was dan eerste helft. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en het gelijkspel geeft de krachten juist weer.    
OPSTELLING:
Stefan Verstraten-Mitchel Jacobs-Ivailo Staal-Adem Dogan-Jordi Versteeg-Ismael Blackshaw-Andreas Thiebo-Redouan el Margi(Djamel Leeflang)-Mourad Mghizrat-Erkan Sensoy(Andre Rumampuk)-Kevin Tabi.
GvB.            
   

   

Zaterdag 1 boekt een verpletterende zege op Forum Sport (FS). Uitslag: 6-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zondag 21 september 2014 10:16

Na uit de eerste twee wedstrijden slechts 1 punt te hebben behaald werd het vanmiddag de hoogste tijd om de volle buit binnen te halen. En zoals u vermoedelijk inmiddels weet, is dat met zeer aantrekkelijk voetbal glansrijk gelukt.
De wedstrijd was amper 3 minuten oud toen Erkan vanaf de zijlijn een perfecte voorzet losliet. De bal kwam precies voor de voeten van Djamel die met een lichte voetbeweging doeltreffend afrondde 1-0. Nog geen 2 minuten later was het weer raak. Nu was het Ivailo die met een sublieme kopbal de stand op 2-0 bracht. Even later werd Djamel in het strafschopgebied gevloerd en kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Het was Ivailo die het vonnis succesvol voltrok. 3-0.
Wat een weelde om binnen 10 minuten al  min of meer op rozen te zitten.

Vreemd genoeg ging het prima spel van de Haaglandianen daarna stapje voor stapje bergafwaarts en ging het spel van FS daartegenover er steeds beter uitzien. 
Zij liet zich door deze snel opgelopen achterstand niet van de wijs brengen. Met fris en goed uitgevoerd spel belegerde zij onze vesting en Stefan moest al zijn keeperstalenten aanspreken om geen doelpunt achter zijn oren te krijgen. Persoonlijk denk ik, dat niemand van de toeschouwers gek had staan te kijken wanneer FS in het laatste kwartier van de eerste helft twee doelpunten had gemaakt Gelukkig voor Haaglandia wist FS niet te scoren en dat had de Ceccucci formatie hoofdzakelijk te danken aan het geweldige goede keeperswerk van Stefan.
Met een 3-0 stand op het scorebord ging de rust in.

 

Na de theepauze kwamen beide elftallen wederom met veel strijdlust in hun body het veld in. Fs trok meteen het initiatief naar zich toe en zag hun harde werken in de 53e. min beloond met een fraai doelpunt. 3-1. FS bleef de aanval zoeken en in een hoog tempo werd onze achterhoede op de proef gesteld maar die wist met hard werken deze aanvallen tijdig onschadelijk te maken.

In de 60e. min. kwam Redouan voor Andreas in de ploeg.
Kort daarna ging Djamel er met de bal als een haas vandoor richting het FS doel. De keeper kwam zijn goal uit en torpedeerde onze speler in zijn eigen 16-metergebied onreglementair. De scheids bestrafte deze overtreding met een terechte strafschop en het was weer Ivailio die de bal vanaf de kalkstip feilloos binnenschoot.4-1.
In de 68e min. nam Abbes de plaats in van Erkan. Achteraf bleek dit een puike spelerswisseling te zijn. Net 5 min. in het veld gaf Abbes een assist op de uitstekend spelende Karam, die de bal snoeihard het FS doel binnen ramde (5-1) en 2 minuten later was het Abbes zelf die met een schitterende lob de FS keeper het nakijken gaf en de stand naar 6-1 tilde.
Tien minuten voor tijd werd Jordi nog vervangen door Jeroen.
Bij de 6-1 stand is het gebleven. Alle spelers verdienen een dik compliment voor de manier waarop zij de toeschouwers hebben vermaakt. Het was vanmiddag werkelijk een buitengewoon leuke voetbalwedstrijd die ons werd voorgeschoteld.
Tenslotte vind ik dat ook scheidsrechter Duarte een pluim verdiend. Niet alleen omdat hij deze middag de kaarten op zak hield maar puur en alleen omdat hij onopvallend een zeer goede wedstrijd floot. En zoiets mag ook wel eens worden gezegd en geschreven.

OPSTELLING:
Stefan Verstraten-Mitchel Jacobs-Ivailo Staal-Adem Dogan-Jordi Versteeg(Jeroen Barnas)-Ricardo de Vlugt-Karam Boukhari-Andreas Thiebo(Redouan el Margi)-Djamel Leeflang-Mourad Mghizrat-Erkan Sensoy(Abbes Rahmoune).

GvB.            

   

Zaterdag 1 en 2 staan aan de vooravond van een nieuw seizoen.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie woensdag 03 september 2014 16:37

Zoals algemeen bekend mag worden verondersteld start het nieuwe seizoen voor de zaterdagafdeling a.s. zaterdag 6 september. De afgelopen weken zijn trainer Maurizio Ceccucci samen met zijn staf vol enthousiasme hard aan de slag gegaan om de spelers na hun vakantie weer wedstrijdfit te krijgen.
Van echte clubliefde is tegenwoordig helaas nauwelijks nog sprake. Ook nu heeft een aantal spelers,die het vorige seizoen nog deel uitmaakte van het eerste elftal, gekozen voor een andere club. Hoewel ik dit erg jammer vind, wens ik niettemin de vertrokken spelers heel veel succes en plezier bij hun nieuwe vereniging. 
Gelukkig staat daar tegenover, dat veel nieuwe spelers waaronder enkele zijn overgekomen van onze zondagafdeling en met vrij veel voetbalervaring in hun bagage, zich bij onze zaterdagafdeling hebben aangemeld.  
Wat het nieuwe seizoen onze beide zaterdagelftallen aan succes en plezier gaat brengen moeten wij natuurlijk afwachten maar de echte trouwe supporters hopen uiteraard, dat het een fantastisch,succesvol seizoen gaat worden. 
Één ding weet ik zeker namelijk, dat het bestuur hoopt, dat zaterdag 1 zo snel als maar mogelijk is een treetje hoger op de sportieve ladder komt te staan en op termijn eindigt met een plaatsje in de topklasse. Een doelstelling die er niet om liegt maar in ieder geval wel een mooie uitdaging waard is.
Echter één belangrijk ding moet niet worden vergeten. Onze tegenstanders hebben ongetwijfeld ook grote ambities en beschikken wellicht eveneens over een sterke spelersgroep  waarmee ik maar wil zeggen, dat voor het behalen van het kampioenschap of het spelen aan het eind van de rit van eventuele  promotiewedstrijden er in al onze wedstrijden veel sportieve strijd zal moeten worden geleverd om goede resultaten te boeken.

Persoonlijk heb ik zaterdag 1 de afgelopen maand in een paar oefen- en bekerwedstrijden aan het werk gezien en mijn eerste indruk is, dat onze spelers qua voetbalkwaliteiten beslist niet minder  zijn dan de basisspelers  die het vorige seizoen in het 1e elftal acteerden.
 Ik heb er alle vertrouwen in, dat de Maurizio brigade deze jaargang in de 1e klasse een niet te onderschatten deelnemer zal zijn

Als eerste tegenstander moet zaterdag 1 het opnemen tegen het vorig seizoen uit de hoofdklasse gedegradeerde Sportlust'46 uit Woerden. Het gerucht doet de ronde, dat onze bezoekers zo snel mogelijk het verloren terrein willen heroveren en dat zij deze zomer veel kwalitatief sterke nieuwe spelers aan zich wisten te binden. Onze spelers zijn dus gewaarschuwd en zullen dus meteen vol aan de bak moeten.
Het spreekwoord zegt :”De eerste klap is een daalder waard”. Zaterdagmiddag zullen wij met eigen ogen kunnen aanschouwen wie van deze twee ploegen de eerste klap uitdeelt die een daalder waard is.

Ik wens de technische staf en de spelers van onze beide elftallen heel veel succes met hun eerste en volgende optredens.  
 
Hoewel onze voormalige zondagafdeling weliswaar onder onze clubnaam speelt maar uitdrukkelijk onder auspiciën van Soccerproof, ben ik zo vrij om aan te nemen dat vanaf heden Zaterdag 1 het vlaggenschip van onze vereniging is. Zo'n eretitel geeft de zaterdagafdeling extra cachet.
GvB.

   

Nieuws van het zaterdagafdelingsfront.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie vrijdag 08 augustus 2014 07:21

Onlangs vernam ik dat Piet v/d Ham, John Roos en Eugène Hercules zich niet langer beschikbaar stellen voor werkzaamheden binnen de zaterdagafdeling. 
Dat deze drie heren hun handen aftrekken van de zaterdagafdeling is in mijn optiek een enorm groot verlies. Wat zij allemaal voor de zaterdagafd. hebben gedaan om alles vlotjes te laten verlopen is met geen pen te beschrijven. Zij hebben zich vele vele jaren belangeloos ingezet om de zaterdagafd. een zodanig gezicht te geven, dat deze de toets der kritiek ruimschoots kan doorstaan.
Mede dankzij hun inbreng staat er momenteel een afdeling die klinkt als een klok.

Hoewel bestuurslid zaterdag Jacqueline deze heren weliswaar reeds mondeling heeft bedankt voor hun inzet, ben  ik en zeker vele met mij van mening, dat deze drie heren voor hun grote verdienste en betrokkenheid inzake de zaterdagtak een groter podium verdienen.
Daarom wil ik namens de hele Haaglandia familie vanaf deze plaats deze 3 kanjers-omlijst met een groot applaus- heel hartelijk  bedanken voor alles wat zij voor de zaterdagafdeling jarenlang op vrijwillige basis hebben gedaan. 

Gerrit van Bochoven (GvB).

      

 
   

Pagina 1 van 13

Banner