Banner
 

Asta Casino

Banner

Foto van de week

voor de 1e kampioen in 2014/2015

 

Matzo Webdesign

Banner
Banner
Banner

Steun Stars in Their Eyes

Banner

Senioren Zaterdag

ZAT 1 legt VALKEN'68 1 vrij gemakkelijk over de knie. Uitslag: 4-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 21 maart 2015 21:48

Direct nadat het startsignaal van scheidsrechter Ebink had geklonken trok HAAGLANDIA massaal ten aanval. Heel energiek en met ontzettend veel werklust en goed combinatievoetbal werd de Valkenburgse vesting bestookt maar de precisie in de eindafwerking ontbrak. Bovendien stond er onder de lat bij de Valken een doelman, die het keeperswerk zeer goed beheerste.

De Haaglandia fans moesten ondanks ons goede spel toch nog een half uur wachten voordat Giorgio met een streep de bal keihard binnenschoot. 1-0.
Na dit eerste doelpunt kregen onze mannen vleugeltjes en werden de mannen uit Valkenburg onder de voet gelopen. Haaglandia was oppermachtig. Jordi, ook deze middag weer prominent aanwezig, snelde langs de lijn richting het Valkenburgse doel en liet iedereen, die hij tegenkwam, zijn hielen zien. Helaas werd deze sublieme actie niet met een doelpunt bekroond maar ging de bal rakelings langs de buitenkant van de paal. Deze handeling had een beter lot verdiend. Wel kreeg hij voor deze fraaie actie een schouderklopje van de scheids. Een leuk gebaar.

In de 35ste min. kreeg onze opponent zijn eerste doelrijpe kans. Met een fantastische lob probeerde een Valkense speler de bal over de ver voor zijn doel staande keeper Leslie te tillen maar met een geweldige reflex zag Leslie nog kans om de bal uit zijn doel te rammen.

In de 40ste min. bracht Andreas met een prima steekpass Fransesco in stelling, die de bal feilloos binnen kegelde. 2-0.

Met deze stand ging ook de rust in.

Ook in de 2e helft was het Haaglandia die de lakens uitdeelde. Weer werd Valken onder druk gezet.

Van tijd tot tijd werd de tegenpartij door ons elftal overlopen.

In de 55ste min. werd de vrij staande Giorgio aangespeeld. Zonder na te denken stormde hij af op het Valkenburgse doel, omspeelde subtiel en zeer geroutineerd de sluitpost van Valken en zo zorgde hij er voor, dat doelpunt nummer 3(zijn tweede) kon worden bijgeschreven. 3-0.

Daarna nam onze ploeg wat gas terug en gaf daardoor de wedstrijd een beetje uit handen .
In de 65ste min. moest Rémon het veld ruimen voor Mourad.

Een minuut later werd er van onze kant wat slordig uitverdedigd en kreeg Valken onverwachts een scoringskansje. Dit cadeautje werd in dank aanvaard en omgezet in een doelpunt. 3-1.

Vanaf dat moment geloofde Valken zo te zien dat er meer te halen viel. Zij zocht ineens volop de aanval, maar gelukkig nam ons team het heft weer in handen en liet zien dat Haaglandia deze middag de baas in het veld was.

In de 80ste min. moest Andre plaats maken voor Abbes en kort daarna kwam Dominique in het veld voor Fransesco.

Drie minuten voor tijd werd door Andreas een vloeiende combinatieaanval opgezet. Via een drietal schijven belandde de bal voor de voeten van Abbes, die op zijn beurt er als een speer met de bal van doorging richting het vijandelijke doel. Deze mooie aanval werd door hem succesvol afgemaakt.
4-1. Tevens eindstand.

Toen de prima leidende scheidsrechter voor het slotakkoord floot, kon worden vastgesteld dat Haaglandia dik en dik verdiend deze partij had gewonnen.

Van beide kanten was er sportief strijd geleverd en dat het er sportief aan toe ging blijkt wel uit het feit, dat leidsman Ebink de kaarten op zak kon houden.

 

OPSTELLING:
Leslie Peek-Andreas Thiebo-Ivailo Staal-Ricardo de Vlugt-Jordi Versteeg-Kevin Tabi-Erkan Sensoy-Andre Rumampuk(Abbes Rahmoune)-Fransesco Fens(Dominique Kruis)-Giorgio Achterberg-Rémon v.Bochoven(Mourad Mghizrat)
GVB

   

ZAT 1 legt beslag op 2e periodetitel dankzij uit overwinning op Forum Sport: 1-3

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zondag 15 maart 2015 09:01

Het zal u deze week wellicht niet zijn ontgaan, dat er op zaterdag 14 maart voor HAAGLANDIA ZATERDAG 1 veel op het spel staat, want ons team heeft minimaal een gelijkspel nodig om beslag te mogen leggen op de tweede periodetitel. De volle buit meenemen naar Rijswijk zou natuurlijk nog mooier zijn, want dan doet onze club ook nog mee in de race om het kampioenschap.

 

Het gegeven, dat Forum Sport (FS) zeven wedstrijden op rij niet heeft verloren, betekent voor trainer Ceccucci en zijn mannen, dat de Voorburgse formatie beslist geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Alle middelen zullen uit de kast moeten worden gehaald om een goed resultaat te boeken.
Ondanks het frisse weer waren er heel veel mensen op deze wedstrijd afgekomen.
Ons elftal nam vanaf de aftrap het initiatief en de FS verdediging moest meteen vol aan de bak.
Reeds in de 5e minuut lag de bal in het FS mandje. Het was Rémon, die een puike voorzet van Andre doeltreffend afrondde. 0-1.Een geweldig begin.
Onze mannen kregen door deze vroege voorsprong een extra portie adrenaline want in een nog hoger tempo werd de één na de andere aanval opgezet, alleen het genadeschot bleef uit.

Heel af en toe zag FS kans om hun verdedigende bakens te verzetten maar van hun spaarzame aanvallen raakten onze verdedigers niet in paniek.

In de 20ste min. probeerde Karam een FS speler,die in de 5e versnelling richting ons doel rende, nog in te halen maar in zijn enthousiasme trapte hij per ongeluk op de hak van de schoen van deze speler, waardoor hij net binnen de beruchte lijnen van het 16 meter gebied kukelde. Dat leverde Karam een gele kaart en FS terecht een strafschop op, die onhoudbaar werd ingeschoten. 1-1.

Haaglandia liet zich hierdoor niet ontmoedigen maar het spel werd er aan beide kanten niet beter op. Onze ploeg probeerde en hoopte met combinatievoetbal een doelpunt te forceren terwijl FS zich meer toelegde op het verdedigen en met slim counterspel hoopte dat, door bijvoorbeeld de bal met lange halen naar voren te peren,deze manier van spelen misschien een toevalstreffer zou opleveren.
Echt moeilijk kregen beide keepers het niet maar als er eens een gevaarlijke situatie voor hun doel voordeed, konden de toeschouwers constateren, dat beide doelmannen uit prima keepers hout  waren gesneden. De rust ging in met een 1-1 stand.

 

Na rust gingen de spelers van beide clubs weer met veel elan aan het werk. De wil om een aardig voetbalpotje op de mat te leggen was zo te zien wel aanwezig maar alle goede bedoelingen ten spijt, bijna niets lukte. Het peil zakte naar een zeer bedenkelijk niveau. Dat was jammer. Het leek erop of het steeds kouder werd langs de lijn en van het vertoonde spel werd je helaas niet warmer.
In de 72 min. werd Erkan vervangen door Fransesco.
Twee minuten later kon de Haaglandia aanhang opgelucht ademhalen. Vanaf links trok Rémon de bal loepzuiver voor het FS doel waar Andre klaar stond om de bal in één vloeiende beweging tegen de touwen te jagen. Een fantastisch doelpunt. 1-2.

In de 80ste min. kwam Abbes voor Karam in de plaats en kort daarna kwam Dominique binnen de lijnen voor Kevin.
FS perste er nog een slot offensief(je) uit en probeerde met de moed der wanhoop nog langszij te komen. Maar dat feest ging niet door want het was Fransesco die ver in blessuretijd een voorzet van Andreas binnen schoot. 1-3.
De gewenste periodetitel was binnen. Dat gaf een heerlijk gevoel.
Direct na dit doelpunt floot de onopvallende scheidsrechter Mourabit af voor het einde.Als je zo onopvallend fluit, ben je in mijn visie een hele goeie leidsman.


Met dit mooie resultaat heeft Zaterdag 1 zich de 2e periodetitel toegeëigend en staat er voor HAAGLANDIA nog een lekker toetje in de vorm van promotiewedstrijden op het programma.

Namens de hele club wil ik de technische staf en spelers feliciteren met deze 2e periodetitel.


OPSTELLING:
Steven Verstraten-Thiebo Andreas-Ivailo Staal-Ricardo de Vlugt-Jordi Versteeg-Kevin Tabi(Dominique Kruis)-Karam Boukhari(Abbes Rahmoune)-Andre Rumampuk-Rémon v.Bochoven-Giorgio Achterberg-Erkan Sensoy(Fransesco Fens).

   

Zat 1 speelt voor de tweede keer gelijk tegen koploper Delta Sport. Uitslag 1-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 28 februari 2015 19:03

Eerst even een rectificatie.
In mijn vorige wedstrijdverslag vermeldde ik dat, wanneer vandaag de wedstrijd tegen Delta Sport minimaal 1 wedstrijdpunt zou opleveren, Haaglandia zich winnaar van de tweede periodetitel mag noemen. Deze constatering blijkt onjuist te zijn want de op 31 januari jl. afgelaste wedstrijd uit tegen Forum Sport, waarvan de speeldatum nu is vastgesteld op zaterdag 14 maart a.s., is de laatste wedstrijd die meetelt voor het tweede periodeklassement.  

Goed,dit gezegd hebbende ga ik nu over tot de orde van de dag.

Vanaf de aftrap trok Haaglandia het spel naar zich toe en werd Delta Sport(DS) op hun eigen helft teruggedrongen. De DS verdediging en hun keeper moesten behoorlijk aan de bak om een doelpunt te voorkomen. En omdat praktisch alle DS spelers zich in hun eigen doelgebied ophielden, was het voor de Haaglandianen ontzettend moeilijk om de bal tussen de palen te krijgen. Natuurlijk ontbrak het ons elftal ook aan het nodige geluk. Zo werd bijvoorbeeld een goed door Erkan voor het DS doel voorgezette bal door Fransesco niet afgerond omdat hij uitgleed. Kort daarna deed zich een identieke situatie voor. Nu was het Karam, die de bal voor het DS doel deponeerde waarna Fransesco zonder te aarzelen de bal ineens op doel schoot. De keeper stond echter precies in de richting van het schot en pakte de bal klemvast.
Haaglandia was veruit de betere ploeg. Pas in de 40ste minuut slaagde DS erin om een schot op ons doel te lossen en dat is voor een koploper toch wel erg armoedig.
Onze mannen werkten zich werkelijk een slag in de rondte om een positief resultaat te boeken maar helaas werd hun harde werken vooralsnog niet beloond.
Neemt niet weg dat het voor de toeschouwers al met al best een attractief schouwspel was.

 

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Er voltrok zich een soort kat en muisspel. Haaglandia bleef de bovenliggende partij. Het wachten was wanneer de thuisploeg het eerste doelpunt zou maken. DS werd continu in de verdediging gedrukt maar eerlijk is eerlijk, hun verdediging liet nauwelijks steken vallen. 

In de 56ste min. werd Ricardo vervangen door Kevin. Vlak daarna werd Fransesco even buiten het 16-meter gebied in de mangel genomen. Ons elftal mocht daarop een directe vrije trap nemen, die Ivailo net naast schoot.
In de 68ste min. moest Fransesco plaatsmaken voor Rémon. Twee minuten later ging de onvermoeibare Jordi pijlsnel met de bal aan zijn voeten er vandoor, trok de bal vervolgens vlijmscherp voor het DS goal, waarna Rémon het vonnis voltrok door de bal binnen te koppen. 1-0.
Hier mogen wij gerust zeggen, dat dit voor de goaltjesdief een fantastische invalbeurt was.

Haaglandia was in het veld op alle fronten de tegenstander de baas.

Toch sloeg het noodlot onverwachts alsnog toe. Het was rond de 78ste min. dat de bal zomaar uit het niets in onze defensie belandde. Onze verdediging zag er jammer genoeg op dat moment niet goed uit. Toen niemand van ons team ingreep, nam een tegenspeler de bal op zijn pantoffel en met een fraaie lob zeilde de bal ons doel in. 1-1.

Door dit akkefietje raakten de Ceccucci boys even van slag maar gelukkig herpakten zij zich weer snel.

Beide partijen probeerden nog wel om de volle buit binnen te slepen maar dat lukte niet.
Wanneer ik de hele wedstrijd nog eens de revue laat passeren, vind ik, dat onze ploeg, gezien hun overheersende sterke spel meer dan 1 punt had verdiend. Aan de andere kant is een gelijkspel behalen tegen de koploper een prima prestatie.

Ook scheidsrechter van der Wielen uit Veenendaal leverde een prima prestatie. Met zijn manier van fluiten scoorde hij een dikke voldoende.
 

Tenslotte wil ik nog het volgende onder uw aandacht brengen. 

Omdat toeschouwers en KNVB medewerkers zich vaak ergeren aan het vlaggedrag van de clubgrensrechter, is de KNVB in de 1e klasse gestart met een pilot, die de assistent grensrechters gaat aanstellen. Deze pilot loopt de rest van dit seizoen en iedere week zal hiervoor een wedstrijd door de KNVB worden uitgekozen.  Dat scheidsrechter Duarte afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Nootdorp geassisteerd werd door 2 door de KNVB aangestelde assistent scheidsrechters was er een direct gevolg van deze proef.

OPSTELLING:
Stefan Verstraten-Mitchel Jacobs(C)-Ivailo Staal-Ricardo de Vlugt(Kevin Tabi)-Jordi Versteeg- Andreas Thiebo-Karam Boukhari-Andre Rumampuk-Fransesco Fens(Rémon v.Bochoven)-Giorgio Achterberg-Erkan Sensoy.

 

   

ZAT 1 neemt 3 punten mee uit Nootdorp. Uitslag: 1-3

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zondag 22 februari 2015 12:40

Er stond vanmiddag voor Haaglandia veel op het spel want wilde zij zicht blijven houden op het binnenhalen van de tweede periodetitel dan moest er gewonnen worden. Vandaag werd scheidsrechter Duarte niet bijgestaan door een club assistent scheidsrechter maar door twee door de KNVB aangewezen assistenten. Waarom deze wisseling van de wacht plaatsvond is mij onbekend, maar langs de lijn werd gesuggereerd dat dit was gebeurd omdat Haaglandia met nog 2 wedstrijden voor de boeg de ranglijst aanvoert van het 2e periodetitel klassement. Ik vertel het u voor wat het waard is.
Ons team begon zéér voortvarend. Vanaf het begin zette zij Nootdorp onder druk. Met kunst-en vliegwerk wisten de gastheren hun doel schoon te houden. In de 14e min. mocht ons elftal schuin voor het Nootdorpse doel een vrije trap nemen. Ivailo plaatste zich zoals gewoonlijk achter de bal en met werkelijk een snoeihard schot, schoot hij de bal binnen. De Haaglandia aanhang kon hun geluk niet op, dat onze club al zo vroeg in de wedstrijd een 0-1 voorsprong nam. Maar er werd te vroeg gejuicht want de scheidsrechter keurde het doelpunt onverbiddelijk af, omdat hij had aangegeven, dat er sprake was van een indirecte en niet een direct vrije trap. Daar de scheids altijd gelijk heeft, zal zijn uitleg wel correct zijn en zal Ivailo en veel toeschouwers met hem op dat moment vermoedelijk een vuiltje in het oog hebben gehad. Het bleef dus vooralsnog 0-0.

Haaglandia bleef sterker en een doelpunt kon gewoon niet uitblijven. Talrijke scoringskansen deden zich voor maar pas in de 34e min. was het Remon,die een voorzet van Giorgio met een voortreffelijke kopbal, doeltreffend afrondde.0-1. 

De hele eerste helft domineerde Haaglandia en kon Nootdorp zich slechts staande houden door het accent op de verdediging te leggen. Keeper Steven had door die speelwijze nauwelijks iets te doen.
Toen de scheids voor de rust floot, stond op het scorebord een 0-1 stand maar gezien het Rijswijkse overwicht zou, zo hoorde ik in de kantine van supporters van beide partijen, die stand in de 2e helft in het voordeel van de bezoekers zeker worden vergroot.


Onmiddellijk na rust nam Nootdorp het initiatief. Trainer Kootwijk moet zijn spelers ongetwijfeld hebben geïnstrueerd om meer gif in hun spel te stoppen want onze verdediging kreeg het zwaar te verduren. Het was duidelijk waarneembaar, dat onze tegenstanders het tempo met een paar tandjes  meer had opgeschroefd. Ze gingen werkelijk als de brandweer. De meeste duels werden verloren en ons elftal gaf het middenveld volledig uit handen. De grip op de wedstrijd waren zij volkomen kwijt. Het was in die periode, dat Nootdorp de lakens uitdeelde.

Hachelijke momenten ontstonden voor het doel van Steven. Dankzij het feit, dat de Nootdorpers sommige prima scoringskansen knullig om zeep hielpen en onze ploeg af en toe het nodige geluk had, wist Haaglandia vooralsnog een tegentreffer te voorkomen.

In de 65e min. mocht Redouan komen opdraven voor Mourad, wat later een gouden wissel bleek.
In de 70e min. werd een Nootdorper in onze zestien onreglementair ten val gebracht. De terecht gegeven pingel werd in eerste instantie door Steven uit zijn kooi geranseld maar in de rebound ging de bal er alsnog in. 1-1.

Gelukkig werd hierdoor het zelfvertrouwen niet verder aangetast.  Haaglandia herpakte zich enigszins. Toen in de 84e min. uit een counter de bal in de voeten van Redouan werd gespeeld en
vervolgens er als een speer van door ging richting het vijandelijk doel, de doelman vlekkeloos omspeelde, bekroonde hij zijn prima invalbeurt met een goal Met deze fraaie treffer bracht hij de Haaglandia fans weer helemaal in de gloria.

Nootdorp trapte het gaspedaal nog dieper in en deed er alles aan om weer langszij te komen. Maar tevergeefs. En toen Andre in de slotminuut van de blessuretijd kans zag om nog een doelpunt binnen te prikken, kon iedereen, die Haaglandia een warm hart toedraagt, met een heerlijk blij gevoel huiswaarts keren.
Men mag dan spreken over een moeizaam behaalde overwinning maar dat neemt niet weg, dat de drie punten en het vrolijke geluksgevoel niemand ons meer af kan nemen. 

Met nog 1 wedstrijd te gaan, staat Haaglandia 3 punten voor op achtervolger Swift in de race om de 2e periodetitel. Een gelijkspel a.s zaterdag thuis tegen Deltasport zou genoeg zijn om deze titel te bemachtigen. Maar winnen is natuurlijk nog prettiger.

Het spel van zaterdag 1 ziet er tegenwoordig zeer aantrekkelijk uit. Veel werklust,hoog spelniveau liggen daar ook aan ten grondslag. Bovendien is duidelijk te zien, dat het een echt team is. 

Ik hoop, dat het goede spel,de prima sfeer alsmede de goede media recensies ertoe zullen leiden, dat meer mensen op zaterdagmiddag de weg naar ons complex (weer) zullen weten te vinden.
     

Tenslotte wil ik onze nieuwe voorhoedespeler Remon van Bochoven van harte welkom heten. Vanmiddag speelde hij voor het eerst een competitiewedstrijd in Zaterdag 1.
Zonder meer een aanwinst.

Voor hen die het niet weten, vermeld ik hier nog even, dat Remon een paar jaar geleden in Zondag 1 de spitspositie invulde en hij in die voetbalperiode samen met Erkan de goalgetters waren. Na een verblijf bij Rijnsburgse Boys en daarna Achilles '29(Jupiler league) is hij weer teruggekeerd naar onze club.  

 

OPSTELLING:
StevenVerstraten-Mitchel Jacobs(C)-Ivailo Staal-Ricardo deVlugt-AndreasThiebo-Kevin Tabi- Mourad Mghizrat(Redouan el Margi)-Giorgio Achterberg-Remon v.Bochoven-Andre Rumampuk-ErkanSensoy(DennisJos).
GvB.      

   

ZAT.1 succesvol in thuiswedstrijd tegen SWIFT 1. Uitslag: 4-2

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 07 februari 2015 23:30

Het is bijna 3 maanden geleden, dat ons elftal op een zeer regenachtige zaterdagmiddag in Amsterdam met 3-0 van Swift verloor. Vandaag dus een mooie gelegenheid om deze misstap recht te zetten. Bovendien, wil zaterdag 1 zicht blijven houden op het behalen van de 2e periodetitel, dan moeten de Haaglandianen deze pot winnend afsluiten. 

Op voorhand beslist geen gemakkelijke klus, want Swift beschikt over spelers die zich zeker niet zonder slag of stoot gewonnen zullen geven.

Direct na het beginsignaal trok Swift het initiatief naar zich toe. Met heel veel passie zette zij onze achterhoede onder grote druk en toen één van onze spelers een overtreding maakte zo'n 25 m. schuin van ons goal mocht de tegenstander een vrije trap nemen.. Deze vrije trap werd genomen en  resulteerde binnen 3 minuten in een doelpunt.0-1. Dat was best even schrikken.

Gelukkig gingen onze mannen door deze tegenslag niet bij de pakken neerzitten. Een minuut later ontstond een identieke situatie aan de andere kant. Nu werd één van onze spelers onjuist getackeld voor het Swift doel en kregen wij een vrije trap toegewezen. Ook Haaglandia heeft vrije trap specialisten in hun elftal.  Dit keer was het Giorgio, die zich met het nemen van deze vrije trap belastte.. Hij trapte de bal feilloos het Swift doel binnen en de stand was weer gelijk.1-1. En de koek was nog niet op, want 2 minuten later ging Karam er langs de lijn met de bal vandoor, zette de bal loepzuiver voor het Swift doel waar Andre stond, die dit karwei keurig afrondde.2-1
Een minuut of 10 later was het weer raak, maar het doelpunt werd niet toegekend omdat de grensrechter voor buitenspel had gevlagd. Persoonlijk heb ik mijn twijfels of dit terecht was.
Het sportieve gevecht bleef spannend. Er werd strijd geleverd op een faire,mannelijke manier. Jammer was het dat scheidsrechter Post zich manifesteerde als een veel te snelle kaartentrekker. Dat voetbal een contactsport is ontging hem m.i.volledig.
In de 24ste minuut ging een Swift-speler vanaf de middenlijn op ons doel af. In geen enkel opzicht werd hij door één van onze spelers gehinderd en deze soloactie bekroonde hij met een fraai doelpunt. 2-2. In dit geval zag onze defensie er niet goed uit.

Met deze gelijke stand ging de rust in.


Na rust was de strijdbijl niet begraven. Beide partijen gingen voor honderd procent voor de winst. Zowel Swift als Haaglandia creëerden goede scoringskansen maar beide verdedigingen hielden, soms met wat geluk, stand. Tot aan de 55ste minuut. Kevin ging in volle vaart op het Swiftdoel af en schoot onverwacht vanaf zo'n 30 meter keihard op doel. Deze actie verraste de Swift doelman vermoedelijk want voordat hij het zich realiseerde zeilde de bal binnen. 3-2. Even later werd Georgio gevloerd in het strafschopgebied maar de ietwat warrig leidende scheids wilde van een pingel niets weten.

Het spel werd als maar boeiender en de werklust van beide ploegen was in één woord formidabel. Een kwartier voor tijd mocht Haaglandia een vrije trap ongeveer 20 meter recht voor het Swiftdoel  nemen. Ivailo plaatste zich achter de bal en met een droog schot schoot hij de bal over het neer gezette muurtje in het mandje. 4-2. Een geweldig mooie treffer.
In deze stand kwam geen verandering meer.
Wat een heerlijk spektakelstuk hebben beide elftallen de toeschouwers voorgeschoteld. 

Al onze spelers hebben vanmiddag werkelijk het vuur uit hun voetbalschoenen gelopen en scoorden allemaal een dikke vette voldoende.

 

 OPSTELLING:
Steven Verstraten-Andreas Thiebo-Ivailo Staal-Mitchel Jacobs(C)-Jordi Versteeg-Kevin Tabi- Karam Boukhari(Redouan el Margi)-Giorgio Achterberg-Fransesco Fens-Andre Rumampuk-Erkan Sensoy.
GvB.         

   

Zat 1 begint de 2e seizoenshelft thuis met een 2-1 zege op Voorschoten'97.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 24 januari 2015 18:32

Na een onderbreking van 6 weken werd vandaag, 24 januari 2015, de bekende voetbaldraad weer opgepakt en was Voorschoten'97 onze eerste tegenstander van de tweede seizoenshelft.

Tijdens deze winterstop heeft de equipe van trainer Maurizio Ceccucci beslist niet stil gezeten. Om ook in de resterende wedstrijden straks goed voor de dag te komen, is er in deze zogenaamde rustperiode flink getraind en zijn er diverse oefenpotjes gespeeld. Van het trainingskamp in Albufeira(Portugal) had “Haaglanden Voetbal” een aantal video's gemaakt, die op hun web-site werden vertoond. Hierdoor kregen de thuisblijvers een aardige indruk over hoe het er in zo'n “samen-op-stap” evenement aan toegaat.
En nu maar hopen, dat de vele trainingsarbeid de komende weken de nodige vruchten zal afwerpen.

Vol goede moed en min of meer er van overtuigd zijnde, dat ons elftal deze partij tot een goed einde zou brengen, nam ik mijn plekje langs de lijn in. Al zeg ik het zelf, het is wel enigszins aanmatigend om zo'n overtuiging vooraf te hebben, maar ook ik betrap mijzelf er af en toe op,dat ik mij soms laat leiden door chauvinistische gevoelens.

Er stond een straffe koude wind van doel tot doel. Haaglandia begon met windje mee en was mede daardoor wat meer in de aanval. Zeker in die beginfase ging de wedstrijd min of meer gelijk op. Beide ploegen creëerden zowaar een paar scoringskansjes maar bij kansjes bleef het.  Er werd hard en met veel inzet gewerkt en de spelers gaven elkaar geen duimbreed toe.  Overduidelijk was te zien, dat beide teams deze pot voetbal in hun voordeel wilden beslissen.
Rond de 25ste minuut eindigde een flitsende Haaglandia aanval in een doelpunt. Vanaf de middenlijn ging de bal van Kevin naar Andre, die doorpasste naar Erkan, die deze assist afrondde en doelpunt nummer 1 liet aantekenen. 1-0.
Nog geen 6 minuten later volgde weer een prima opgezette aanval. Dit keer passte Andre loepzuiver op Giorgio, die beheerst de bal snoeihard en onhoudbaar voor de Voorschotense keeper binnen-schoot. 2-0.
Er volgden voor ons elftal meer goede scoringskansen maar helaas werden die door wat te gehaast en onnauwkeurig spel om zeep geholpen.
Daarentegen strafte Voorschoten in de 40ste min. slordig verdedigingswerk aan onze kant af en zag zij kans om via Virgil Tjin-Asjoe (ex Haaglandiaspeler) de aansluitingstreffer te produceren.2-1.

Voorschoten kreeg ineens weer geloof in eigen kunne en trok alle registers open om nog voor rust langszij te komen. Onze achterhoede was even de regie kwijt maar herstelde zich gelukkig op tijd.

Met de 2-1 stand gingen de spelers en de scheidsrechter met zijn assistenten aan de thee.

 

Vanaf het begin van de tweede helft koos Voorschoten voor de aanval maar hun aanvallen konden door onze mannen betrekkelijk eenvoudig worden ontkracht. Nadat deze aanvalsstorm wat ging liggen nam Haaglandia het initiatief weer meer en meer in handen. De één na de andere goed opgezette aanval werd helaas niet afgesloten met een doelpunt. Als fan om moedeloos van te worden.
De toeschouwers hadden het best koud gekregen langs de lijn en van het vertoonde spel in het laatste halfuur werd men beslist niet warm. Het niveau zakte zienderogen en bijna alle spelers vertoonden vermoeidheidsverschijnselen. 

In de slotminuut verliet Fransesco met kramp het veld en kwam Redouan voor hem in de plaats.

Nadat de goed leidende scheidsrechter Ekelenburg voor het einde had gefloten, is mijn eindconclusie, dat het vanmiddag een matige vertoning was, waarin gezien de vele Haaglandia kansen niemand vreemd zou hebben opgekeken, wanneer het scorebord een eindstand van  minstens 5-1 in plaats van 2-1 had aangegeven.
Maar aan de andere kant zal uiteindelijk niemand daar om treuren want het belangrijkste onderdeel, namelijk 3 punten in de pocket, is bewerkstelligd.

 OPSTELLING:
Steven Verstraten(C)-Andreas Thiebo-Ivailo Staal-Ricardo de Vlugt-Jordi Versteeg-Kevin Tabi- Karam Boukhari-Giorgio Achterberg-Fransesco Fens(Redouan el Margi)-Andre Rumampuk-Erkan Sensoy.

GvB.      

   

Zaterdagselectie op trainingskamp!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia woensdag 24 december 2014 19:36

De winterstop is van start gegaan en onze jongens genieten van een aantal weken welverdiende rust. Direct na de winterstop zullen zij zich gaan voorbereiden op de 2e seizoenshelft met een trainingskamp in Albufeira in Portugal.

 

vanaf 7 tm 11 januari zullen zij verblijven in het 4 sterren hotel Paraiso in Alburfeira en werken zij een druk programma af. Zo zullen zij iedere dag een training afwerken, een oefenwedstrijd spelen tegen hoofdklasser Urk en deelnemen aan de Algarve cup met wedstrijden tegen SVC'08 en RVVH.

 

Ook is er tijd ingepland voor teambuildingsactiviteiten zoals middagje paintballen, voetvolleytoernooi en de altijd leuke voetbalquiz.

 

Zoals u ziet een druk maar weloverwogen programma om zo op en top voorbereid de 2e seizoenshelft in te gaan. 

 

Uiteraard willen we onze sponsoren, waaronder Sir Winston Casino en natuurlijk onze voormalige zondag 1 die dankzij het winnen van de Sir Winston cup een welkome tegoedbon heeft gewonnen, maar ook de kleinere sponsoren, enorm bedanken voor het mogelijk maken van dit fantastische trainingskamp. Ook grote dank aan Bab Vios Touringcars die onze selectie van en naar Schiphol vervoert. 

 

Gedurende het gehele trainingskamp zal een reportage gemaakt worden door Haaglanden Voetbal tv. Ook wij zullen proberen u elke dag op de hoogte te houden van hetgeen onze jongens daar meemaken. 

 

Wij wensen onze spelers en begeleiding een heel prettig en sportief trainingskamp toe! 

 

   

Zat.1 sluit eerste competitiehelft af met klinkende overwinning op GHC: 4-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zondag 14 december 2014 01:02

In het laatste thuisduel voor de winterstop moest ons elftal de strijd aangaan tegen GHC 1 uit Leiden. 

Vanaf de aftrap ging ons elftal direct op avontuur. De wil om vlug een voorsprong te nemen was al snel zichtbaar. Bijna alle spelers stonden na het beginsignaal meteen op de GHC helft. Deze aanpak had al vroeg succes want zowaar in de 3e minuut was het al raak. Met veel spelers binnen het GHC 16-metergebied, was het Fransesco, die kans zag de bal door een wirwar van voetbalbenen binnen te schieten. 1-0. Een lekker beginnetje,mag je wel zeggen.

Haaglandia bleef vooralsnog de aanvalstactiek handhaven en zette GHC flink onder druk. Na een minuut of twintig wist GHC onder deze druk uit te komen en stapje voor stapje werd GHC sterker. De Leidenaren zette behoorlijk wat druk op de ketel en onze verdediging kreeg het af en toe zwaar te verduren en moest alle zeilen bijzetten om GHC het scoren te beletten.
Gelukkig was Steven weer goed bij de les want alle op zijn doel geschoten ballen werden door hem met verve onschadelijk gemaakt. Omdat ons elftal vrij veel balverlies had, werden onze tegenaanvallen al in een vroeg stadium in de kiem gesmoord.
Uit een door ons goed uitgevoerde counter kwam de bal voor de voeten van Fransesco. Met slechts één verdediger voor zich ging hij op volle snelheid richting het GHC doel maar doordat deze nog aanwezige GHC'er hem op onreglementaire wijze de pas afsneed bleef een doelpunt uit. De GHC speler kreeg van de scheids voor deze actie-het neerleggen van een doorgebroken speler- een gele kaart. Daar bofte hij mee, want hier had een rode kaart op zijn plaats geweest.  De Kerstgedachte zal bij de scheids hier misschien hebben meegespeeld. Nu mocht Haaglandia net buiten de 16 een vrije schop nemen maar dat leverde niets op.
Ik wil er overigens wel aan toevoegen, dat de scheidsrechter de gehele wedstrijd onopvallend leidde en, omdat hij niet prominent aanwezig was, zijn taak dus zéér goed uitvoerde. 

Daarna was GHC weer vaak voor ons doel te vinden. Er ontstonden redelijk veel gevaarlijke situaties voor ons doel maar onze verdediging stond pal en ook met wat geluk hield onze ploeg ons doel schoon. Daarbij komt dat GHC vrij slordig met haar scoringskansen omsprong.
De rust ging in met een 1-0 stand.

De tweede helft was koud 5 minuten oud, toen de GHC doelman een ingeschoten bal niet klemvast onder controle kreeg en de bal los liet.  Ivailo was er als de kippen ,beter gezegd als haantje de voorste,bij om deze keepersfout af te straffen en wist de bal resoluut binnen te tikken.2-0. En de koek was nog niet op want amper 5 minuten later was het Fransesco, die met veel doorzettingsvermogen doorging op een dieptepass en deze actie  bekroonde met een prima goal.3-0. Met die stand kon gerust worden vastgesteld dat de koers was gelopen.
In de 77e min. trok back Mitchel naar voren. Zo ongeveer ter hoogte van de cornervlag liet hij een voorzet van zijn schoen vertrekken, die precies bij Fransesco terecht kwam, die zonder te aarzelen deze aanval bekwaam doeltreffend afrondde. 4-0. Met zijn goede inzet en spel mag hij best trots zijn op het feit, dat hij deze middag een hattrick wist te maken.
Even later deed zich een hachelijk moment voor ons doel voor, maar dat schot spatte op de lat uiteen.
Vijf minuten voor het einde kwam Irfan voor Redouan in het veld en kort daarna werd Fransesco gewisseld. Voor hem kwam Dennis in de plaats. Deze wissel zal ongetwijfeld en terecht vallen in de categorie “publiekswissel.

In de slotminuut beging één van onze spelers een overtreding binnen ons strafschopgebied. De hiervoor gegeven strafschop werd door een GHC speler feilloos benut en bracht de eindstand op
4-1. Dit ene tegendoelpunt had GHC gezien hun tegenspel dik verdiend.

Al met al mogen wij spreken, dat met veel inzet en een prima wedstrijdinstelling deze  overwinning
zonder meer verdiend is. 

Het eerste gedeelte van deze competitie zit er inmiddels op en terugkijkend op deze periode mag  volgens mij gerust worden vastgesteld dat, ondanks de vele langdurige blessures waarmee trainer Maurizio te maken had, wij met de huidige stand op de ranglijst (6e plaats) best tevreden mogen zijn en wij met vertrouwen het tweede competitiegedeelte tegemoet mogen zien,
 

Tenslotte wil ik eindigen met u allen prettige feestdagen en een gelukkig,voorspoedig en bovenal  gezond 2015 toe te wensen en hoop tevens, dat de technische staf en de selectiespelers van de zaterdagafd. zullen genieten van een fijn en nuttig trainingskamp in Portugal.  

 

OPSTELLING:
Steven Verstraten-Mitchel Jacobs(C)-Ivailo Staal-Ricardo de Vlugt-Kevin Tabi- Djamel Leeflang-Karam Boukhari-Andre Rumampuk-Fransesco Fens(Dennis Jos)-Redouan el Margi(Irfan Sonmez)-Erkan Sensoy.
GvB      

   

Zat 1 gaat in Hoek van Holland tegen HVC'10 1 kopje onder. Uitslag 1-0 .

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 06 december 2014 22:06

Onder het toeziend oog van behoorlijk wat toeschouwers blies precies om half 3 scheidsrechter Duarte op zijn fluitje en kon de wedstrijd beginnen.

Het eerste kwartier was vrij saai. In die beginfase waren beide ploegen weliswaar aan elkaar gewaagd maar goed opgezette aanvallen waren op één hand te tellen. Van goed combinatievoetbal (veel te veel onzuivere passes) was nauwelijks sprake.
In de 23ste minuut torpedeerde Andreas met een licht duwtje een doorgebroken HVC'er net buiten ons strafschopgebied. Andreas kreeg voor dit vergrijp de rode kaart en kon gaan douchen. Maar tot verbazing van vriend en vijand oordeelde de scheids dat de overtreding binnen het beruchte gebied had plaatsgevonden en dat het geven van een penalty op zijn plaats was. Aangezien de scheids nu eenmaal de baas in het veld is, moet je zijn beslissing accepteren en respecteren. Het blijft echter extra zuur wanneer men onterecht een pingel tegen krijgt.
De gegeven strafschop werd via de paal binnengeschoten en Haaglandia moest tegen een 1-0 achterstand opboksen.

In de 30ste  min. werd Mourad gewisseld en voor hem kwam Karam binnen de lijnen.
Met een mannetje minder bleven wij de dominerende partij maar ondanks onze goede bedoelingen, leverde het geen doelpunt op. Ruststand:1-0

Tijdens de rust zal coach Ceccucci ongetwijfeld met de spelers hebben besproken hoe HVC het beste zou kunnen worden bestreden.
Toen de spelers het veld weer opkwamen constateerde ik dat er met 3 spitsen verder zou worden gespeeld. Alles of niets zal wel het devies zijn geweest.

Vol enthousiasme en met veel inzet  nam ons team het initiatief en al binnen 5 minuten schoot Erkan de bal snoeihard op het HVC doel, maar helaas kwam de bal tegen de paal.
Haaglandia, ook met 10 man de betere ploeg, legde het accent op de aanval terwijl HVC de verdedigende stellingen opzocht.
In concreto kwam het erop neer dat de thuisclub hun voorsprong koesterde en het aan Haaglandia overliet om er aanvallend nog een wedstrijd van te maken.
Waarschijnlijk met het oogmerk om onze voorhoede nog meer stootkracht te geven,mocht in de 65e min.Fransesco invallen voor Kevin. 

Doorlopend werd de HVC keeper onder vuur genomen maar de boomlange doelman gaf geen krimp. Nu moet daarbij wel worden gezegd, dat de (hard) ingeschoten ballen recht op de keeper werden afgevuurd en vrij gemakkelijk konden worden gepakt.
De kustbewoners zo leek het wilden niet voetballen. De voorsprong verdedigen was het motto.
Natuurlijk verschenen de Hoekanezen zo af en toe ook voor ons doel, maar hun aanvallen zetten geen zoden aan de dijk.

Tien minuten voor tijd kwam Dennis Jos voor Andre in het veld. Trainer Ceccucci hoopte vermoedelijk, dat met het inbrengen van fris bloed, nog één doelpunt of meer zou kunnen worden gemaakt. Maar jammer genoeg bleef het bij hopen.
In de stand kwam geen verandering meer.
Gelukkig was het minder koud vandaag dan in de vorige dagen van deze week, want van deze partij voetbal werd men niet bepaald warm. 
Een groot compliment verdienen onze spelers voor hun werklust,want zij hebben werkelijk gewerkt als paarden.
 
OPSTELLING:
Steven Verstraten-Mitchel Jacobs(C)-Ivailo Staal-Ricardo de Vlugt-Andreas Thiebo-Jordi Versteeg-Kevin Tabi- (Fransesco Fens)-Djamel Leeflang-Mourad Mghizrat(Karam Boukhari)-Andre Rumampuk(Dennis Jos)-Erkan Sensoy.
GvB      

   

Zat 1 en DSO 1 doen voor elkaar niet onder. Uitslag:1-1.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zondag 30 november 2014 09:56

Voorafgaand aan de wedstrijd werd i.v.m. het overlijden van ons trouwe en altijd aanwezige lid de heer Chris Redeman 1 minuut stilte in acht genomen. Een zeer respectvol gebaar.

Door meteen vanaf de aftrap voor de aanval te kiezen, liet DSO zien, dat zij niet naar ons complex was gekomen om vliegen te vangen. Deze overrompelende tactiek zorgde er voor, dat één van onze verdedigers al binnen 2 minuten aan de noodrem trok, waardoor DSO even buiten ons strafschopgebied een vrije trap mocht nemen. De genomen vrije schop werd met wat mazzel tot corner verwerkt en het vervolg leverde gelukkig geen doelpunt op. Direct daarna zette ons elftal een fraaie aanval op en toen Murat de laatste DSO verdediger had gepasseerd, dacht ongetwijfeld iedereen, dat Haaglandia een 1-0 voorsprong zou nemen. Maar niets was minder waar. Murat schoof deze bal langs in plaats van in het doel. Dat was een enorme domper.

DSO legde vanaf dat moment het accent op verdedigen en hoopte, vermoed ik, met snelle uitvallen succes te kunnen boeken. Nu had DSO in hun voorhoede een paar snelle jongens lopen en die renpaardjes zorgden er voor,dat de tegenaanvallen beslist niet ongevaarlijk waren.
Haaglandia pareerde deze aanvallen voldoende en hield het doel schoon en had de wedstrijd onder controle.
Op een gegeven moment bevonden bijna alle Haaglandia spelers zich in de buurt van het DSO doel waar uiteraard de tegenpartij een heel regiment DSO spelers had geposteerd. Dit kat-en muisspel duurde maar kort en resulteerde er helaas in, dat Haaglandia er enigszins door gefrustreerd raakte en  het initiatief weggaf. Van onze kant werd er toen zoals dat in de volksmond zo mooi wordt genoemd maar wat aangeklooid, in ABN taal heet dat netjes aangerommeld. Het samenspel was ineens volledig foetsie.

DSO kwam steeds beter in de wedstrijd en strafte vlak voordat het rustsignaal klonk een verdedigingsfout genadeloos af en wist met een hard droog schot Stefan te verschalken.0-1.
Een enorme tegenvaller om zo vlak voor rust op achterstand te worden gezet. 

 

De 2e helft begon ons team niet al te best. Er zat weinig lijn in en goed samenspel ontbrak. DSO wilde hun voorsprong wel verder uitbouwen maar zag toch geen kans om ons verdedigingsblok stuk te spelen. Het geboden spel van beide partijen was in die fase niet echt spectaculair. De Haaglandianen legden het hoofd weliswaar niet in hun schoot, zij wilden minimaal langszij komen, maar hun doelpogingen waren te onzuiver, te gehaast. Bovendien had onze ploeg vaak het geluk niet aan haar zijde.
Rond de 60ste minuut werd Kevin gewisseld voor Fransesco en wat later kwam Redouan voor Andre in het veld.
Voor de zoveelste keer stroopten onze mannen de mouwen op. De wil om een goal te maken was duidelijk aanwezig en die aanvalsdrang werd in de 66e min. beloond. Met een paar man van ons voor het DSO doel wist Murat de bal uiteindelijk over de doellijn te werken en was de gelijkmaker een feit. Het was dan misschien wel een frommelgoal maar dat mag de pret niet drukken. 1-1.
Haaglandia kwam hierdoor wellicht een beetje in de winning mood. Drie doelrijpe kansen op rij volgden maar de prima DSO keeper stopte deze inzetten tot ons verdriet voortreffelijk.
DSO liet zich echter door onze aanvalsperikelen niet ontmoedigen. Zij dirigeerde hun troepen massaal naar ons doel. Ons elftal kreeg het soms behoorlijk zwaar om DSO het scoren te beletten en eerlijk is eerlijk Haaglandia  had ontzettend veel geluk, toen een keihard DSO afstandsschot via de binnenkantpaal het veld weer binnenrolde in plaats van over de doellijn te gaan.
Toen de uitstekend fluitende scheidsrechter Annegarn voor het einde floot en het scorebord een 1-1 stand aangaf, denk ik, dat de hele wedstrijd in ogenschouw genomen, dit gelijke spel de juiste verhouding weergaf.    

OPSTELLING:
Stefan Verstraten Jacobs(C)-Ivailo Staal-Ricardo de Vlugt-Andreas Thiebo-Kevin Tabi- (Fransesco Fens)-Karam Boukhari-Djamel Leeflang-Mourad Mghizrat-Andre Rumampuk(Redouan el Margi)-Erkan Sensoy.
GvB     
 

   

Pagina 1 van 14

Banner