Banner
 

Asta Casino

Banner

Foto van de week

alt

F4 - kampioen (beker 2012/2013)

 

Matzo Webdesign

Banner
Banner
Banner

Steun Stars in Their Eyes

Banner

Senioren Zaterdag

Nieuws van het zaterdagafdelingsfront.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie vrijdag 08 augustus 2014 07:21

Onlangs vernam ik dat Piet v/d Ham, John Roos en Eugène Hercules zich niet langer beschikbaar stellen voor werkzaamheden binnen de zaterdagafdeling. 
Dat deze drie heren hun handen aftrekken van de zaterdagafdeling is in mijn optiek een enorm groot verlies. Wat zij allemaal voor de zaterdagafd. hebben gedaan om alles vlotjes te laten verlopen is met geen pen te beschrijven. Zij hebben zich vele vele jaren belangeloos ingezet om de zaterdagafd. een zodanig gezicht te geven, dat deze de toets der kritiek ruimschoots kan doorstaan.
Mede dankzij hun inbreng staat er momenteel een afdeling die klinkt als een klok.

Hoewel bestuurslid zaterdag Jacqueline deze heren weliswaar reeds mondeling heeft bedankt voor hun inzet, ben  ik en zeker vele met mij van mening, dat deze drie heren voor hun grote verdienste en betrokkenheid inzake de zaterdagtak een groter podium verdienen.
Daarom wil ik namens de hele Haaglandia familie vanaf deze plaats deze 3 kanjers-omlijst met een groot applaus- heel hartelijk  bedanken voor alles wat zij voor de zaterdagafdeling jarenlang op vrijwillige basis hebben gedaan. 

Gerrit van Bochoven (GvB).

      

 
   

Zat.1 sluit competitie 2013/2014 af met een 0-1 nederlaag tegen Swift

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zaterdag 10 mei 2014 19:55

Vanwege de aanhoudende regen was het niet bepaald een heerlijk voetbalmiddagje maar niettemin was de wedstrijd het aankijken meer dan waard.
Het spel golfde heen en weer en beide ploegen kregen een aantal zeer goede scoringskansen. Dat deze niet in een doelpunt resulteerde kwam enerzijds dat de afwerking veel te wensen overliet en anderzijds dat de verdedigingen en beide keepers de aanvallen buitengewoon goed wisten te pareren.
Voetballend was Swift in mijn ogen ietsepietsie beter maar ons elftal liet de kaas beslist niet van
 't brood eten. Kortom de partij ging gelijk op en met een 0-0 stand ging de rust in.

In de stromende regen werd na de theepauze het spel hervat. Onze mannen gooiden er nog een extra portie werklust tegen aan en de wil om te winnen was duidelijk zichtbaar. Ons elftal kreeg door deze vechtmentaliteit licht de overhand maar helaas hadden onze spelers geen geluk met hun schoten op het Swift-doel.
Ook met het inbrengen van Myron voor Guilliano en Redouan voor Maicol liet de Swift defensie  geen steken vallen en het zag er naar uit, dat deze wedstrijd in een 0-0 gelijkspel zou eindigen. Maar jammer genoeg kwamen de Amsterdammers vlak voor tijd dankzij een eigen doelpunt op een 0-1 voorsprong. Het was Serkan die een Swift voorzet zo ongelukkig op zijn schoen kreeg dat de bal onhoudbaar voor Nepo, die 5 min. voor tijd Nicky was komen vervangen, in het mandje terecht kwam. 
Nadat de goed leidende scheidsrechter Greveling het eindsignaal had gegeven konden alle acteurs terugkijken op een goed en sportief gespeeld duel.  
Ondanks deze nederlaag heeft Zaterdag 1 toch een prachtig slot gegeven aan hun debuut in de 1e klasse B. Eindigen op de 6e plaats is voor een nieuweling zonder meer een prestatie van formaat.  Trainer Maurizio Ceccucci,de overige stafmedewerkers en last but not least de spelersgroep verdienen een groot compliment voor de manier waarop zij dit tot stand hebben gebracht. 
Jammer dat een aantal spelers te kennen heeft gegeven dat zij hun voetbalgeluk volgend seizoen bij een andere club gaan beproeven. Deze vertrekkende spelers wens ik alle goeds in hun verdere voetbalcarrière en hopelijk laten zij hun gezicht nog eens op ons complex zien.
Tenslotte wens ik u allen een fijne,zonnige vakantie toe en hoop u in augustus tijdens de voorbereidingsperiode op het seizoen 2014/2015 weer langs de lijn te mogen ontmoeten.

OPSTELLING:Nicky v.Sprang(Neptherry Kwidana),Serkan Kayahan,Kaz v.Oostrom Soede,Ivailo Staal,Jordi Versteeg(C),Andre Rumampuk,Karam Boukhari,VirgilTjin-Asjoe,Guilliano Windzak(Myron Hennep),Rachid Bouyaouzan,Maicol de Jesus Spencer(Redouan el Margi).
GvB
 
   

Zat.1 levert te weinig strijd en gaat onderuit: 2-0 bij RCL

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 04 mei 2014 09:48

Bij de spelers van Haaglandia ontbrak zaterdag in de uitwedstrijd tegen RCL in Leiderdorp het besef, dat er nog een plaats is te verdienen in de nacompetitie. RCL, dat vecht om aan degradatie te ontkomen, pakte dan ook verdiende de volle buit.

Haaglandia begon zeer goed aan de wedstrijd en wist zich in het eerste kwartier via Karam Boukhari, André Rumanpuk en Reduan el Margi een aantal goede kansen te scheppen. RCL, dat daarna trachtte Haaglandia onder druk zette, kwam via Ozkan Demirbas ook dicht bij een treffer.

Wilskracht

Het veldspel van Haaglandia werd er gaande weg de eerste helft niet beter op, vele lange ballen en gebrek aan een gezonde wilskracht lag hieraan ten grondslag. De thuisploeg vocht voor wat het waard was en de spelers van de ploeg uit Leiderdorp wonnen daardoor hun persoonlijke duels, waardoor Haaglandia niet in haar normale spel kwam. Tot aan de pauze ging de wedstrijd redelijk gelijk op, wat resulteerde in een 0-0 ruststand.

Drie minuten na rust ging Kees van de Straaten onnodig in de fout op het middenveld, waardoor RCL gemakkelijk in de omschakeling de 1-0 kon scoren. Nick Scheurwater, die een gemakkelijke middag had tegen Azief Jahangir, maakte geen fout in de afronding.

 
Niveau 

De tweede helft was nauwelijks het aanzien waard, RCL bleef knokken voor iedere meter om uit de rechtstreekse degradatiezorgen te komen en bij de Rijswijkers zakte het niveau steeds verder weg.
Waarschijnlijk leken de spelers van Haaglandia niet te beseffen, dat bij een overwinning een periodetitel heel dichtbij zou komen. De bezoekers kwamen niet meer in het stuk voor, ook de wissels Donny Urgert en Bouyahozan gingen mee in het niveau van het team en konden geen potten breken.

Onzichtbaar

De onzichtbare Kaz van Oostrom beging op de rand van het strafschopgebied een onnodige overtreding. Demirbas schoot te toegekende vrije trap over de muur en Haaglandia-goalie Nick van Sprang dook er net overheen: 2-0. Het team van trainer Maurizio Ceccucci kwam deze klap niet meer te boven en liep de ‘koppies’ hangen. Dinesh Roeplal, die na acht seizoenen de Rijswijkers gaat verlaten, kwam het laatste kwartier nog in het veld, maar ook hij kon het tij niet keren.

RCL stapte dan ook als de terechte winnaar van het veld. Het moet volgende week weer aan de bak voor behoud van een plaats in de eerste klasse. Haaglandia (dat bij winst een punt voorsprong had gehad in de strijd om de periodetitel) maakt nog een kans op dat competitietoetje, maar moet dan zelf winnen van Swift, terwijl DSO op eigen veld moet verliezen van BVCB.
 
@Haaglandenvoetbal.nl
   

Zat.1 komt na winst op GHC (3-2) ook volgend seizoen uit in de 1e klasse.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 20 april 2014 07:08

Op Paaszaterdag moest ons zaterdagteam aantreden tegen GHC uit Leiden. Gezien de belangen die op het spel stonden mocht een spannende wedstrijd tegemoet worden gezien.
Als we de ranglijst bekijken zien wij dat Haaglandia met 31 punten de 5e plaats inneemt en GHC met 30 punten op de 9e plaats staat. De voorsprong op de degradatie c.q. P/D plaatsen 12 en 13 bedraagt voor beide clubs resp. 6 en 5 punten. Met nog 3 wedstrijden te spelen is het om handhaving in de 1e klasse zeker te stellen voor beide partijen dan ook uitermate belangrijk om deze wedstrijd winstgevend af te sluiten.
Ons team zal bovendien de weliswaar zeer geflatteerde uitnederlaag van 8-3 willen wreken en om die reden extra gemotiveerd zijn om GHC pootje te lichten.
Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Voogt was al gauw te zien dat als het even kon beide teams onder het motto “zonder strijd geen overwinning” deze pot wilden winnen. Al snel werd duidelijk, dat ons elftal meer voetbalkunde in huis had en waren de aanvallen van Haaglandia daardoor veel en veel gevaarlijker. De GHC doelman  moest veel vaker handelend optreden dan onze doelman Nicky.
In de 12e min. zette Karam vanaf de rechterflank de bal prima voor het GHC doel maar helaas kopte Myron de bal naast in plaats van in het doel. Daarna mocht ons team tot twee keer toe even buiten het 16-metergebied een vrije schop nemen maar ook deze kansen leverden geen doelpunt op.
In de 13e min. was het wel raak. Karam onderbrak met zijn hoofd een GHC aanval en kon  vervolgens zonder één tegenstander in zijn buurt afstevenen op de GHC doelman. Deze rende zijn doel uit om zo Karam het scoren moeilijker te maken. Echter deze liet zich niet van de wijs brengen en met een geweldige lob over de keeper heen zeilde de bal in het GHC doel. 1-0. Een dik applaus waard.

Een kwartiertje later zag Karam dat de GHC sluitpost iets te ver voor zijn doel stond en met  een fraaie lob probeerde hij deze goalie weer te misleiden. Die vlieger ging dit keer niet op want de bal belandde op de doellat. Jammer maar niettemin een fantastische actie.

In de 34e min. liet Karam weer een voorzet op maat los en dit keer was het Virgil die de bal onberispelijk binnen schoot.2-0. Vlak daarna was het bijna weer prijs maar nu had de keeper het geluk aan zijn zijde en werd het schot tot corner verwerkt.
Met deze meer dan 2-0 verdiende ruststand gingen de spelers aan de thee.


De tweede helft was amper 1 minuut oud of GHC zag kans om een tegengoal te produceren. In mijn ogen was dit wel met de hulp van een handje van de GHC doelpuntenmaker maar aangezien dat de scheids ontging werd dit doelpunt goedgekeurd.2-1.

Haaglandia nam onmiddellijk revanche want even later tilde Myron met een machtig schot de stand naar 3-1.

Onze ploeg had de wedstrijd volledig onder controle en bleef geconcentreerd voetballen.
In de 78ste scoorde Haaglandia haar 4e treffer maar deze werd door de scheids al of niet terecht afgekeurd.
Inmiddels was Redouan in het veld gekomen voor Andre.
Ons elftal bleef de aanval zoeken en creëerde ook in de slotfase de één na de andere scoringskans maar het lukte niet meer om de score te verhogen.
In de 89ste min. bekroonde GHC nog een van hun aanvallen met een goal en stond het ineens 3-2. Eerlijk gezegd een niet meer verwachte treffer.
De blessuretijd van 5 minuten werd nog hectisch. GHC gooide nog wat extra kracht in de strijd in de hoop natuurlijk dat onze spelers door hun late tweede goal aangeslagen zouden zijn en zij misschien nog een gelijkspel in de wacht konden slepen. Maar zover is het niet gekomen.
Karam werd nog vervangen door Donny. Ik weet het niet zeker maar het zou mij niet verbazen als dit een publiekswissel was. Immers Karam werd in overleg met enkele Haaglandia fans uitgeroepen tot man of the match.
Met een 3-2 stand op het scorebord blies de uitstekend leidende scheidsrechter Voogt voor het einde van deze heerlijke voetbalmiddag.
Mede namens alle Haaglandia fans feliciteer ik spelers en technische staf met het feit dat wij na deze zege in de veilige haven zijn aangekomen. Wij zijn super-trots op jullie.      

            

En als laatste maar niet minder belangrijk wil ik nog zeggen en ik weet nagenoeg zeker dat  alle Haaglandia fans het mij nazeggen, dat ik blij ben, dat onze trainer Maurizio Ceccucci,nadat hij had gehoord dat hij was toegelaten tot de cursus TC 1, zijn contract met 2  jaar heeft verlengd. Ik wens  Maurizio heel veel succes zowel met het volgen van de cursus alsmede met het zaterdagelftal . 


OPSTELLING:Nicky v.Sprang,Azief Jahangir,Kees v/d Straaten,Ivailo Staal,Jordi Versteeg,Stefano Tamin(C),Karam Boukhari(Donny Urgert),Kaz v.Oostrom Soede,Myron Hennep,Virgil Tjin-Asjoe,Andre Rumampuk(Redouan el Margi).
GvB
   

 
   

Zat.1 klimt na 3-4 zege naar vijfde plaats.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 13 april 2014 07:40

Haaglandia/Winston moest tegen het reeds gedegradeerde Aalsmeer aantreden. Vaak zijn clubs in die fase moeilijke tegenstanders. De Rijswijkers van trainer Maurizio Ceccucci speelden zeker niet hun beste wedstrijd, maar stapten toch met drie punten van het veld: 3-4.

 

Het duurde even, maar na een half uur spelen wist Haaglandia toch de score te openen. Myron Hennep reageerde attent op een voorzet vanaf de rechterflank en tekende voor de 0-1. Twee minuten later kon de Haaglandia-aanhang weer juichen. Bij een klutsbal voor het doel van Aalsmeer was Kaz van Oostrom Soede alert en verdubbelde de marge: 0-2. Met die stand brak ook de rust aan.

 

Slordig

 

Al snel na de thee werd het 0-3 dor een doelpunt van André Rumanpuk. Daarna ging Haaglandia slordig voetballen en liet Aalsmeer zowaar nog in de wedstrijd komen. Na een uur spelen werd het 1-3 en vijf minuten later moest doelman Nicky van Sprang weer de bal uit het net halen: 2-3.

 

Haaglandia schrok op tijd wakker en uit een vrije trap bracht Karam Boukhari de marge weer op twee doelpunten: 2-4. De thuisploeg kwam door een onoplettendheid in de Rijswijkse defensie toch weer terug in de wedstrijd: 3-4. Verder lieten de bezoekers het niet komen en konden dus de drie punten mee naar huis.

 

© Haaglanden Voetbal


alt
   

Zat.1 - FC Rijnvogels 1 eindigt onbeslist: 1-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zaterdag 05 april 2014 20:17

Veel toeschouwers waren aanwezig bij de wedstrijd Zaterdag 1-FC Rijnvogels 1 uit Katwijk a/d Rijn. De reden dat de Katwijkers ook goed waren vertegenwoordigd was dat er een kleine kans bestond dat, wanneer onze tegenstander deze wedstrijd zou winnen en de concurrenten puntenverlies zouden lijden, zij vandaag de kampioensvlag in Katwijk zou kunnen uitsteken. Ik gebruik met opzet het woordje kunnen, want ons elftal, ook gesteund door veel supporters en nog niet helemaal vrij van degradatiezorgen, zullen daarom ongetwijfeld er alles aan doen om deze belangrijke pot winnend af te sluiten.

Vanaf de aftrap gaf Haaglandia meteen haar visitekaartje af. Met veel elan en motivatie werd voor de aanval gekozen en in de 8ste minuut werd deze strijdwijze al beloond. Het was Andre die in sneltreinvaart op rechts met de bal aan de haal ging, vervolgens een voorzet op maat voor het doel van de tegenpartij afleverde waar Rachid klaar stond om de bal binnen te koppen.1-0.
Werkelijk een fantastisch opgezette aanvalsactie.
Het spel golfde heen en weer en de spelers van beide elftallen waren zeer strijdlustig. Zonder dat er sprake was van ruw spel leidde het gevecht om de bal regelmatig tot kleine botsinkjes waardoor de verzorgers nogal eens in actie moesten komen.
Scheidsrechter de Jong had de wedstrijd goed onder controle en floot gelukkig niet voor ieder wissewasje.
Na een half uur spelen werd, dankzij een afgrijselijk misverstand in onze defensie, Nicky via een wippertje van de spits van  Rijnvogels geklopt en was de gelijkmaker een feit.
Het spel werd er daarna niet beter op. Het oogde ineens vrij rommelig allemaal.
In de 40ste. min. ging Karam alleen op de Katwijkse keeper af. Een tweede treffer was in de maak zo leek het, maar helaas gebeurde dat niet. Ik denk persoonlijk dat Karam, toen hij oog in oog stond met deze keeper, wat nerveus werd want in plaats van te scoren ging zijn schot buiten bereik van de keeper langszij het doel. Helaas pindakaas zullen wij maar zeggen.

Er volgden voor beide teams nog diverse prima scoringskansen maar deze werden tot verbazing van iedereen niet benut.
Na rust kregen de toeschouwers hetzelfde voetbalplaatje voorgeschoteld. Doelkansen te over werden aan weerszijden gecreëerd maar werden jammer genoeg niet verzilverd. Beide verdedigingen lieten nauwelijks steken vallen en onder de lat leverden beide goalies uitstekend keeperswerk af.
Het bleef een boeiend en spannend duel waarin beide elftallen vochten als leeuwen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Het team van Rijnvogels was weliswaar fysiek sterker maar Haaglandia was voetballend toch wel de betere ploeg.
Gescoord werd er in de tweede helft niet en dus staken na het eindsignaal Haaglandia als Rijnvogels ieder één wedstrijdpunt in de voetbaltas.
Wanneer ik de hele wedstrijd nog eens voor de geest haal dan kom ik tot de slotconclusie dat Haaglandia misschien wel had kunnen winnen maar dat een gelijkspel ook geen slecht resultaat is.
   
OPSTELLING:Nicky v.Sprang, Kaz v.Oostrom Soede, Kees v/d Straaten, Ivailo Staal, Jordi Versteeg, Stefano Tamin(C), Karam Boukhari, Andre Rumampuk, Myron Hennep, Virgil Tjin-Asjoe, Rachid Bouyaouzan (Donny Urgert).
GvB
   
 
   

Zat.1 boekt zeer belangrijke overwinning in uitwedstrijd tegen BVCB: 0-2

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 23 maart 2014 09:31

Vandaag stond voor Zaterdag 1 de uitwedstrijd tegen BVCB op het voetbalmenu. Vanwege het slechte weer, het regende de eerste 45 minuten constant aangewakkerd door een stevige wind, was het mede door het ontbreken van een tribune voor de toeschouwers bepaald geen pretje om deze wedstrijd langs de lijn te bekijken.
Heerlijk was het om te zien dat Jordi, na ruim 6 maanden in de ziekenboeg te hebben vertoefd, weer
mee kon spelen. Hij ontpopte zich weer als de grote bikkelaar van vroeger. Klasse!!
De eerste helft was het aankijken nauwelijks waard. Onder deze weersomstandigheden was het voor beide partijen moeilijk beter gezegd onmogelijk om een goede pot voetbal op de grasmat te leggen.
Pas na een half uur spelen werden beide doelmannen onder schot genomen en in de resterende 15 minuten voor rust kregen beide teams pas een paar goede scoringskansen. Dankzij fantastisch keeperswerk van Nicky werd BVCB een doelpunt onthouden en had Haaglandia geen geluk toen een door Kees goed genomen vrije trap door Ivailo richting het BVCB-doel werd geschoten maar de bal helaas op de lat terecht kwam.

Na rust kregen de kijkers een heel andere wedstrijd voorgeschoteld. De regensluizen waren dichtgedraaid, de wind was aanzienlijk gaan liggen en het zonnetje liet zich af en toe zien.
Dat kwam het armetierige spel van de eerste helft zeer ten goede. Ineens creëerde- met name BVCB-een aantal geweldige scoringskansen en moest onze verdediging volop aan de bak om een doelpunt te voorkomen. Gelukkig was Nicky goed in vorm want hij moest verschillende keren al zijn niet geringe talenten aanspreken om geen goal achter zijn oren te krijgen.
Praktisch ons hele elftal zakte in het eerste kwartier door het ijs en Haaglandia mocht haar handen dicht knijpen dat BVCB daar niet van profiteerde.
In de 62ste min. werd linkerspits Donny gewisseld voor Redouan na later bleek een gouden wissel.
Want hij was het die in de 78ste min. een door Kees strak voor het BVCBdoel getrokken bal omboog in een doelpunt. 0-1. En nog geen minuut later was het weer Redouan die een voorzet van Karam doeltreffend afrondde. 0-2. Wat een invalbeurt. Onze spelers,de technische staf en uiteraard de meegekomen Haaglandia fans konden van blijdschap hun geluk niet op.
In de laatste 10 minuten gebeurde er niet veel meer. De BVCB spelers lieten het koppie hangen en Haaglandia geloofde het verder ook wel.
In de slotminuten wisselde trainer Ceccucci Maicol en Virgel. Voor hen in de plaats kwamen Ronald en Ajie.
In een onderonsje met een paar Haaglandia fans werd Ivailo Staal gebombardeerd tot man of the match. Jij was vandaag een rots in de branding. Jij deed je naam eer aan. Een echte man van Staal zogezegd.
In een zeer sportieve wedstrijd onder de prima leiding van de heer Zuidwijk, die vanmiddag de kaarten in zijn borstzakje kon houden, nam Haaglandia de drie winstpunten mee naar Rijswijk.
Proficiat.  


OPSTELLING: Nicky v.Sprang, Kees v/d Straaten, Kaz v.Oostrom Soede, Ivailo Staal, Jordi Versteeg, Stefano Tamin (C), Karam Boukhari, Pepi Ascension, Maicol De Jesus Spencer (Ronald Roosberg), Virgil Tjin-Asjoe (Ajie Hosen), Donny Urgert (Redouan el Margi),.
GvB

   

Zat.1 pakt zwaar bevochten punt in Amsterdam: 1-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 09 maart 2014 09:36

Haaglandia/Winston haalde in Amsterdam bij WV/HEDW een punt weg. Een voor rust opgelopen achterstand werd in de tweede helft teniet gedaan.  
De Rijswijkers beleefden nog hachelijke momenten voor het eigen doel in de slotfase, maar de mannen van trainer Maurizio Cecucci (foto) konden toch met dat ene punt huiswaarts keren.

 
 
 
 

Haaglandia begon matig aan het eerste bedrijf. Bovendien kwamen de Rijswijkers al snel op achterstand. In de achtste minuut stapte rechterverdediger Azief Jjahangir verkeerd in, waardoor de linkerspits van de thuisploeg vrij het zestienmetergebied in kon en doelman Nicky van Sprang het nakijken kon geven: 1-0.

 

Herpakken

Haaglandia probeerde na die tegenvaller zich op het slechte veld te herpakken, maar de Amsterdammers bleven heer en meester en gaven de bezoekers nauwelijks enige ruimte. Haaglandia wist met die 1-0 stand de rust te bereiken.

 

Jacht

 

De Rijswijkers begonnen wel beter aan het tweede bedrijf en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Haaglandia had in die fase ook het betere van het spel en trok het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde in enkele kleine kansen. Na dik een uur spelen schoot Kaz van Oostrom Soede de bal uit een vrije trap knap binnen: 1-1. Haaglandia gaf na die gelijkmaker het initiatief weer uit handen. De thuisploeg rook haar kans op meer en dat leverde enkele hachelijke situaties op voor de doelman Van Sprang. Gescoord werd er niet meer, dus kon trainer Ceccucci met zijn team meteen punt van het veld stappen.

 

© Haaglanden Voetbal

 

alt

 


 

   

Zat.1 verliest schlemielig van DSO 1 met 2-4.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie maandag 03 maart 2014 12:15

 Zat.1 verliest schlemielig van DSO 1 met 2-4.

Nadat scheidsrechter Post de openingstune had laten klinken ging de DSO voorhoede meteen  met veel passie op ons doel af. Die actie overrompelde ons team dusdanig dat Haaglandia blij mocht zijn, dat het eindschot van deze doelrijpe kans allerbelabberdst was want anders hadden onze mannen al binnen 1 minuut tegen een 0-1 achterstand aangekeken.
Gelukkig kwam Haaglandia vlug over de schrik heen en nam zij gaandeweg de voetbaltouwtjes in handen. Dat resulteerde in de 20ste minuut in een doelpunt. Uit een op rechts snel uitgevoerde aanval was het Virgil die deze fraai opgezette combinatie met een treffer bekroonde. 1-0.
DSO liet zich door deze goal niet uit het veld slaan want direct daarna moest Nicky al zijn keeperstalenten aanspreken om een prima ingeschoten bal onschadelijk te maken. Hetzelfde moet gezegd worden van de DSO keeper want 1 minuut later moest hij vol aan de bak om een tweede Haaglandia treffer te voorkomen.
In de 35ste min. trok een DSO'er vanaf de cornervlag de bal voor ons doel waar een medespeler alle gelegenheid kreeg om de bal vakkundig binnen te koppen. 1-1. En het werd nog erger toen Nicky een minuut later in het strafschopgebied een Zoetermeerder zodanig torpedeerde, dat de scheids niet anders kon doen dan de bal op de beruchte stip leggen. Deze pingel werd feilloos ingeschoten en keek Haaglandia tegen een 1-2 achterstand aan. Dat was enorm balen voor onze supporters.
Met deze stand ging ook de rust in.

 

Na de theepauze nam Haaglandia met veel sportief enthousiasme de voetbaldraad weer op. DSO werd behoorlijk onder druk gezet. De werklust was bewonderenswaardig en de tegenpartij had grote moeite om de aanvalsdriften van ons elftal te bedwingen. In de 62ste minuut mocht ons elftal zo'n 30 meter voor het DSO doel een vrije trap nemen. Kaz belastte zich hiermee en zijn goed genomen trap kon door de DSO keeper met de grootste moeite over de lat worden getikt. Twee minuten later was het wel raak. Het was Rachid die de gelijkmaker op zijn naam kon schrijven. 
Maar de vreugde was slechts van korte duur. Geblunder in onze achterhoede was er de oorzaak van, dat DSO kort na onze gelijkmaker weer de leiding kon nemen.2-3.
Haaglandia zette alles op alles om alsnog een punt uit deze wedstrijd binnen te halen maar hun harde werken werd jammer genoeg niet beloond.
Toen DSO vlak voor tijd een verdedigingsfout koelbloedig afstrafte en uitliep naar 2-4 was dit de genadeklap en blies de prima leidende scheidsrechter tegelijkertijd het slotakkoord.
Gezien het totale spelbeeld had m.i. een gelijkspel de krachtsverhouding beter weergegeven maar laten wij het er maar op houden, dat DSO deze middag het geluk meer aan haar kont had hangen.


OPSTELLING:
Nicky v.Sprang,Azief Jahangir,Kees v/d Straaten,Kaz v.Oostrom Soede,Serkan Kayahan,Stefano Tamin(C),Karam Boukhari,Andre Remampuk,Myron Hennep,Rachid Bouyaouzan(Redouan el Margi),Virgil Tjin-Asjoe.
GvB

   

Zat.1 Dubbele teleurstelling: 1-0 verlies en geen periodetitel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 09 februari 2014 10:14

Haaglandia was al vroeg vertrokken voor de uitwedstrijd tegen Zwaluwen'30. In het van der Valk Hotel in Nootdorp heeft de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci de lunch gebruikt om vervolgens door te reizen naar Zwaluwen'30. Geluk heeft het niet gebracht, want Haaglandia moest na afloop met lege handen terug naar Rijswijk: 1-0. Verlies voor Haaglandia, maar ook nog eens naast de tweede periodetitel grijpen na het verlies van Forum Sport.

 

In de eerste helft was de gastheer de betere ploeg, Haaglandia kwam niet echt aan voetballen toe. Met name middenvelder Rachid Bouyahouzan leed regelmatig balverlies, waardoor de Rijswijkers vaak achter de feiten aanliepen. Toch kreeg Haaglandia in het eerste bedrijf nog twee redelijke kansen, maar Virgil Tjin Asjon en Karam Boukhari maakten de verkeerde keuze.

 

alt alt
Zaterdagselectie Haaglandia gebruikt de unch bij Van der Valk in Hoofddorp

 

Na dik een half uur kwam Zwaluwen'30 aan de leiding. Bij die treffer zag Donny Urgert er bij de bezoekers verdedigend niet goed uit. De rechterspits van de gastheren stond volledig vrij in het strafschopgebied en kon zonder op de huid te worden gezeten afleggen op de van Spakenburg overgekomen spits Ozturk: 1-0. Voor trainer Ceccucci het sein om Urgert te wisselen voor Serkan Kayahan.

 

Strijdlustig

 

In de rust bleef Rachid Bbouyahouzan achter in de kleedkamer en kwam Myron Hennep er bij Haaglandia in. Toen stond er een strijdlustig team van de Rijswijkers in het veld, dat vocht voor elke meter. Door het harde werken werd Zwaluwen'30 teruggedrongen op eigen helft en dat resulteerde in een aantal goede kansen voor Haaglandia.

 

Pijnlijk

 

Een kopbal van Kees van der Straate, die een halve meter over de doellijn werd ingekopt, werd door de ervaren, maar zeer aanwezige scheidsrechter Roelof Luinge niet opgemerkt, waardoor de stand 1-0 bleef. Haaglandia heeft er daarna nog van alles aan gedaan om op gelijke hoogte te komen, maar kansen waren aan Kaz van Oostrom Soede en de ingevallen Redouan El Margi niet besteed.

Een nederlaag die extra pijnlijk was voor Haaglandia, want de Rijswijkers hadden – door het verlies van Forum Sport thuis tegen Swift – anders de tweede periodetitel in de wacht kunnen slepen. Nu zal de formatie van Maurizio Ceccucci nog volop strijd moeten leveren om zich te handhaven in de eerste klasse.

 

© Haaglanden Voetbal


   

Pagina 1 van 12

Banner