Banner
 

Stem op Haaglandia

Banner

Foto van de week

alt

F4 - kampioen (beker 2012/2013)

 

Matzo Webdesign

Banner
Banner

Steun Stars in Their Eyes

Banner
Banner

Senioren Zaterdag

Zat.1 komt na winst op GHC (3-2) ook volgend seizoen uit in de 1e klasse.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 20 april 2014 07:08

Op Paaszaterdag moest ons zaterdagteam aantreden tegen GHC uit Leiden. Gezien de belangen die op het spel stonden mocht een spannende wedstrijd tegemoet worden gezien.
Als we de ranglijst bekijken zien wij dat Haaglandia met 31 punten de 5e plaats inneemt en GHC met 30 punten op de 9e plaats staat. De voorsprong op de degradatie c.q. P/D plaatsen 12 en 13 bedraagt voor beide clubs resp. 6 en 5 punten. Met nog 3 wedstrijden te spelen is het om handhaving in de 1e klasse zeker te stellen voor beide partijen dan ook uitermate belangrijk om deze wedstrijd winstgevend af te sluiten.
Ons team zal bovendien de weliswaar zeer geflatteerde uitnederlaag van 8-3 willen wreken en om die reden extra gemotiveerd zijn om GHC pootje te lichten.
Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Voogt was al gauw te zien dat als het even kon beide teams onder het motto “zonder strijd geen overwinning” deze pot wilden winnen. Al snel werd duidelijk, dat ons elftal meer voetbalkunde in huis had en waren de aanvallen van Haaglandia daardoor veel en veel gevaarlijker. De GHC doelman  moest veel vaker handelend optreden dan onze doelman Nicky.
In de 12e min. zette Karam vanaf de rechterflank de bal prima voor het GHC doel maar helaas kopte Myron de bal naast in plaats van in het doel. Daarna mocht ons team tot twee keer toe even buiten het 16-metergebied een vrije schop nemen maar ook deze kansen leverden geen doelpunt op.
In de 13e min. was het wel raak. Karam onderbrak met zijn hoofd een GHC aanval en kon  vervolgens zonder één tegenstander in zijn buurt afstevenen op de GHC doelman. Deze rende zijn doel uit om zo Karam het scoren moeilijker te maken. Echter deze liet zich niet van de wijs brengen en met een geweldige lob over de keeper heen zeilde de bal in het GHC doel. 1-0. Een dik applaus waard.

Een kwartiertje later zag Karam dat de GHC sluitpost iets te ver voor zijn doel stond en met  een fraaie lob probeerde hij deze goalie weer te misleiden. Die vlieger ging dit keer niet op want de bal belandde op de doellat. Jammer maar niettemin een fantastische actie.

In de 34e min. liet Karam weer een voorzet op maat los en dit keer was het Virgil die de bal onberispelijk binnen schoot.2-0. Vlak daarna was het bijna weer prijs maar nu had de keeper het geluk aan zijn zijde en werd het schot tot corner verwerkt.
Met deze meer dan 2-0 verdiende ruststand gingen de spelers aan de thee.


De tweede helft was amper 1 minuut oud of GHC zag kans om een tegengoal te produceren. In mijn ogen was dit wel met de hulp van een handje van de GHC doelpuntenmaker maar aangezien dat de scheids ontging werd dit doelpunt goedgekeurd.2-1.

Haaglandia nam onmiddellijk revanche want even later tilde Myron met een machtig schot de stand naar 3-1.

Onze ploeg had de wedstrijd volledig onder controle en bleef geconcentreerd voetballen.
In de 78ste scoorde Haaglandia haar 4e treffer maar deze werd door de scheids al of niet terecht afgekeurd.
Inmiddels was Redouan in het veld gekomen voor Andre.
Ons elftal bleef de aanval zoeken en creëerde ook in de slotfase de één na de andere scoringskans maar het lukte niet meer om de score te verhogen.
In de 89ste min. bekroonde GHC nog een van hun aanvallen met een goal en stond het ineens 3-2. Eerlijk gezegd een niet meer verwachte treffer.
De blessuretijd van 5 minuten werd nog hectisch. GHC gooide nog wat extra kracht in de strijd in de hoop natuurlijk dat onze spelers door hun late tweede goal aangeslagen zouden zijn en zij misschien nog een gelijkspel in de wacht konden slepen. Maar zover is het niet gekomen.
Karam werd nog vervangen door Donny. Ik weet het niet zeker maar het zou mij niet verbazen als dit een publiekswissel was. Immers Karam werd in overleg met enkele Haaglandia fans uitgeroepen tot man of the match.
Met een 3-2 stand op het scorebord blies de uitstekend leidende scheidsrechter Voogt voor het einde van deze heerlijke voetbalmiddag.
Mede namens alle Haaglandia fans feliciteer ik spelers en technische staf met het feit dat wij na deze zege in de veilige haven zijn aangekomen. Wij zijn super-trots op jullie.      

            

En als laatste maar niet minder belangrijk wil ik nog zeggen en ik weet nagenoeg zeker dat  alle Haaglandia fans het mij nazeggen, dat ik blij ben, dat onze trainer Maurizio Ceccucci,nadat hij had gehoord dat hij was toegelaten tot de cursus TC 1, zijn contract met 2  jaar heeft verlengd. Ik wens  Maurizio heel veel succes zowel met het volgen van de cursus alsmede met het zaterdagelftal . 


OPSTELLING:Nicky v.Sprang,Azief Jahangir,Kees v/d Straaten,Ivailo Staal,Jordi Versteeg,Stefano Tamin(C),Karam Boukhari(Donny Urgert),Kaz v.Oostrom Soede,Myron Hennep,Virgil Tjin-Asjoe,Andre Rumampuk(Redouan el Margi).
GvB
   

 
   

Zat.1 klimt na 3-4 zege naar vijfde plaats.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 13 april 2014 07:40

Haaglandia/Winston moest tegen het reeds gedegradeerde Aalsmeer aantreden. Vaak zijn clubs in die fase moeilijke tegenstanders. De Rijswijkers van trainer Maurizio Ceccucci speelden zeker niet hun beste wedstrijd, maar stapten toch met drie punten van het veld: 3-4.

 

Het duurde even, maar na een half uur spelen wist Haaglandia toch de score te openen. Myron Hennep reageerde attent op een voorzet vanaf de rechterflank en tekende voor de 0-1. Twee minuten later kon de Haaglandia-aanhang weer juichen. Bij een klutsbal voor het doel van Aalsmeer was Kaz van Oostrom Soede alert en verdubbelde de marge: 0-2. Met die stand brak ook de rust aan.

 

Slordig

 

Al snel na de thee werd het 0-3 dor een doelpunt van André Rumanpuk. Daarna ging Haaglandia slordig voetballen en liet Aalsmeer zowaar nog in de wedstrijd komen. Na een uur spelen werd het 1-3 en vijf minuten later moest doelman Nicky van Sprang weer de bal uit het net halen: 2-3.

 

Haaglandia schrok op tijd wakker en uit een vrije trap bracht Karam Boukhari de marge weer op twee doelpunten: 2-4. De thuisploeg kwam door een onoplettendheid in de Rijswijkse defensie toch weer terug in de wedstrijd: 3-4. Verder lieten de bezoekers het niet komen en konden dus de drie punten mee naar huis.

 

© Haaglanden Voetbal


alt
   

Zat.1 - FC Rijnvogels 1 eindigt onbeslist: 1-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zaterdag 05 april 2014 20:17

Veel toeschouwers waren aanwezig bij de wedstrijd Zaterdag 1-FC Rijnvogels 1 uit Katwijk a/d Rijn. De reden dat de Katwijkers ook goed waren vertegenwoordigd was dat er een kleine kans bestond dat, wanneer onze tegenstander deze wedstrijd zou winnen en de concurrenten puntenverlies zouden lijden, zij vandaag de kampioensvlag in Katwijk zou kunnen uitsteken. Ik gebruik met opzet het woordje kunnen, want ons elftal, ook gesteund door veel supporters en nog niet helemaal vrij van degradatiezorgen, zullen daarom ongetwijfeld er alles aan doen om deze belangrijke pot winnend af te sluiten.

Vanaf de aftrap gaf Haaglandia meteen haar visitekaartje af. Met veel elan en motivatie werd voor de aanval gekozen en in de 8ste minuut werd deze strijdwijze al beloond. Het was Andre die in sneltreinvaart op rechts met de bal aan de haal ging, vervolgens een voorzet op maat voor het doel van de tegenpartij afleverde waar Rachid klaar stond om de bal binnen te koppen.1-0.
Werkelijk een fantastisch opgezette aanvalsactie.
Het spel golfde heen en weer en de spelers van beide elftallen waren zeer strijdlustig. Zonder dat er sprake was van ruw spel leidde het gevecht om de bal regelmatig tot kleine botsinkjes waardoor de verzorgers nogal eens in actie moesten komen.
Scheidsrechter de Jong had de wedstrijd goed onder controle en floot gelukkig niet voor ieder wissewasje.
Na een half uur spelen werd, dankzij een afgrijselijk misverstand in onze defensie, Nicky via een wippertje van de spits van  Rijnvogels geklopt en was de gelijkmaker een feit.
Het spel werd er daarna niet beter op. Het oogde ineens vrij rommelig allemaal.
In de 40ste. min. ging Karam alleen op de Katwijkse keeper af. Een tweede treffer was in de maak zo leek het, maar helaas gebeurde dat niet. Ik denk persoonlijk dat Karam, toen hij oog in oog stond met deze keeper, wat nerveus werd want in plaats van te scoren ging zijn schot buiten bereik van de keeper langszij het doel. Helaas pindakaas zullen wij maar zeggen.

Er volgden voor beide teams nog diverse prima scoringskansen maar deze werden tot verbazing van iedereen niet benut.
Na rust kregen de toeschouwers hetzelfde voetbalplaatje voorgeschoteld. Doelkansen te over werden aan weerszijden gecreëerd maar werden jammer genoeg niet verzilverd. Beide verdedigingen lieten nauwelijks steken vallen en onder de lat leverden beide goalies uitstekend keeperswerk af.
Het bleef een boeiend en spannend duel waarin beide elftallen vochten als leeuwen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Het team van Rijnvogels was weliswaar fysiek sterker maar Haaglandia was voetballend toch wel de betere ploeg.
Gescoord werd er in de tweede helft niet en dus staken na het eindsignaal Haaglandia als Rijnvogels ieder één wedstrijdpunt in de voetbaltas.
Wanneer ik de hele wedstrijd nog eens voor de geest haal dan kom ik tot de slotconclusie dat Haaglandia misschien wel had kunnen winnen maar dat een gelijkspel ook geen slecht resultaat is.
   
OPSTELLING:Nicky v.Sprang, Kaz v.Oostrom Soede, Kees v/d Straaten, Ivailo Staal, Jordi Versteeg, Stefano Tamin(C), Karam Boukhari, Andre Rumampuk, Myron Hennep, Virgil Tjin-Asjoe, Rachid Bouyaouzan (Donny Urgert).
GvB
   
 
   

Zat.1 boekt zeer belangrijke overwinning in uitwedstrijd tegen BVCB: 0-2

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 23 maart 2014 09:31

Vandaag stond voor Zaterdag 1 de uitwedstrijd tegen BVCB op het voetbalmenu. Vanwege het slechte weer, het regende de eerste 45 minuten constant aangewakkerd door een stevige wind, was het mede door het ontbreken van een tribune voor de toeschouwers bepaald geen pretje om deze wedstrijd langs de lijn te bekijken.
Heerlijk was het om te zien dat Jordi, na ruim 6 maanden in de ziekenboeg te hebben vertoefd, weer
mee kon spelen. Hij ontpopte zich weer als de grote bikkelaar van vroeger. Klasse!!
De eerste helft was het aankijken nauwelijks waard. Onder deze weersomstandigheden was het voor beide partijen moeilijk beter gezegd onmogelijk om een goede pot voetbal op de grasmat te leggen.
Pas na een half uur spelen werden beide doelmannen onder schot genomen en in de resterende 15 minuten voor rust kregen beide teams pas een paar goede scoringskansen. Dankzij fantastisch keeperswerk van Nicky werd BVCB een doelpunt onthouden en had Haaglandia geen geluk toen een door Kees goed genomen vrije trap door Ivailo richting het BVCB-doel werd geschoten maar de bal helaas op de lat terecht kwam.

Na rust kregen de kijkers een heel andere wedstrijd voorgeschoteld. De regensluizen waren dichtgedraaid, de wind was aanzienlijk gaan liggen en het zonnetje liet zich af en toe zien.
Dat kwam het armetierige spel van de eerste helft zeer ten goede. Ineens creëerde- met name BVCB-een aantal geweldige scoringskansen en moest onze verdediging volop aan de bak om een doelpunt te voorkomen. Gelukkig was Nicky goed in vorm want hij moest verschillende keren al zijn niet geringe talenten aanspreken om geen goal achter zijn oren te krijgen.
Praktisch ons hele elftal zakte in het eerste kwartier door het ijs en Haaglandia mocht haar handen dicht knijpen dat BVCB daar niet van profiteerde.
In de 62ste min. werd linkerspits Donny gewisseld voor Redouan na later bleek een gouden wissel.
Want hij was het die in de 78ste min. een door Kees strak voor het BVCBdoel getrokken bal omboog in een doelpunt. 0-1. En nog geen minuut later was het weer Redouan die een voorzet van Karam doeltreffend afrondde. 0-2. Wat een invalbeurt. Onze spelers,de technische staf en uiteraard de meegekomen Haaglandia fans konden van blijdschap hun geluk niet op.
In de laatste 10 minuten gebeurde er niet veel meer. De BVCB spelers lieten het koppie hangen en Haaglandia geloofde het verder ook wel.
In de slotminuten wisselde trainer Ceccucci Maicol en Virgel. Voor hen in de plaats kwamen Ronald en Ajie.
In een onderonsje met een paar Haaglandia fans werd Ivailo Staal gebombardeerd tot man of the match. Jij was vandaag een rots in de branding. Jij deed je naam eer aan. Een echte man van Staal zogezegd.
In een zeer sportieve wedstrijd onder de prima leiding van de heer Zuidwijk, die vanmiddag de kaarten in zijn borstzakje kon houden, nam Haaglandia de drie winstpunten mee naar Rijswijk.
Proficiat.  


OPSTELLING: Nicky v.Sprang, Kees v/d Straaten, Kaz v.Oostrom Soede, Ivailo Staal, Jordi Versteeg, Stefano Tamin (C), Karam Boukhari, Pepi Ascension, Maicol De Jesus Spencer (Ronald Roosberg), Virgil Tjin-Asjoe (Ajie Hosen), Donny Urgert (Redouan el Margi),.
GvB

   

Zat.1 pakt zwaar bevochten punt in Amsterdam: 1-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 09 maart 2014 09:36

Haaglandia/Winston haalde in Amsterdam bij WV/HEDW een punt weg. Een voor rust opgelopen achterstand werd in de tweede helft teniet gedaan.  
De Rijswijkers beleefden nog hachelijke momenten voor het eigen doel in de slotfase, maar de mannen van trainer Maurizio Cecucci (foto) konden toch met dat ene punt huiswaarts keren.

 
 
 
 

Haaglandia begon matig aan het eerste bedrijf. Bovendien kwamen de Rijswijkers al snel op achterstand. In de achtste minuut stapte rechterverdediger Azief Jjahangir verkeerd in, waardoor de linkerspits van de thuisploeg vrij het zestienmetergebied in kon en doelman Nicky van Sprang het nakijken kon geven: 1-0.

 

Herpakken

Haaglandia probeerde na die tegenvaller zich op het slechte veld te herpakken, maar de Amsterdammers bleven heer en meester en gaven de bezoekers nauwelijks enige ruimte. Haaglandia wist met die 1-0 stand de rust te bereiken.

 

Jacht

 

De Rijswijkers begonnen wel beter aan het tweede bedrijf en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Haaglandia had in die fase ook het betere van het spel en trok het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde in enkele kleine kansen. Na dik een uur spelen schoot Kaz van Oostrom Soede de bal uit een vrije trap knap binnen: 1-1. Haaglandia gaf na die gelijkmaker het initiatief weer uit handen. De thuisploeg rook haar kans op meer en dat leverde enkele hachelijke situaties op voor de doelman Van Sprang. Gescoord werd er niet meer, dus kon trainer Ceccucci met zijn team meteen punt van het veld stappen.

 

© Haaglanden Voetbal

 

alt

 


 

   

Zat.1 verliest schlemielig van DSO 1 met 2-4.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie maandag 03 maart 2014 12:15

 Zat.1 verliest schlemielig van DSO 1 met 2-4.

Nadat scheidsrechter Post de openingstune had laten klinken ging de DSO voorhoede meteen  met veel passie op ons doel af. Die actie overrompelde ons team dusdanig dat Haaglandia blij mocht zijn, dat het eindschot van deze doelrijpe kans allerbelabberdst was want anders hadden onze mannen al binnen 1 minuut tegen een 0-1 achterstand aangekeken.
Gelukkig kwam Haaglandia vlug over de schrik heen en nam zij gaandeweg de voetbaltouwtjes in handen. Dat resulteerde in de 20ste minuut in een doelpunt. Uit een op rechts snel uitgevoerde aanval was het Virgil die deze fraai opgezette combinatie met een treffer bekroonde. 1-0.
DSO liet zich door deze goal niet uit het veld slaan want direct daarna moest Nicky al zijn keeperstalenten aanspreken om een prima ingeschoten bal onschadelijk te maken. Hetzelfde moet gezegd worden van de DSO keeper want 1 minuut later moest hij vol aan de bak om een tweede Haaglandia treffer te voorkomen.
In de 35ste min. trok een DSO'er vanaf de cornervlag de bal voor ons doel waar een medespeler alle gelegenheid kreeg om de bal vakkundig binnen te koppen. 1-1. En het werd nog erger toen Nicky een minuut later in het strafschopgebied een Zoetermeerder zodanig torpedeerde, dat de scheids niet anders kon doen dan de bal op de beruchte stip leggen. Deze pingel werd feilloos ingeschoten en keek Haaglandia tegen een 1-2 achterstand aan. Dat was enorm balen voor onze supporters.
Met deze stand ging ook de rust in.

 

Na de theepauze nam Haaglandia met veel sportief enthousiasme de voetbaldraad weer op. DSO werd behoorlijk onder druk gezet. De werklust was bewonderenswaardig en de tegenpartij had grote moeite om de aanvalsdriften van ons elftal te bedwingen. In de 62ste minuut mocht ons elftal zo'n 30 meter voor het DSO doel een vrije trap nemen. Kaz belastte zich hiermee en zijn goed genomen trap kon door de DSO keeper met de grootste moeite over de lat worden getikt. Twee minuten later was het wel raak. Het was Rachid die de gelijkmaker op zijn naam kon schrijven. 
Maar de vreugde was slechts van korte duur. Geblunder in onze achterhoede was er de oorzaak van, dat DSO kort na onze gelijkmaker weer de leiding kon nemen.2-3.
Haaglandia zette alles op alles om alsnog een punt uit deze wedstrijd binnen te halen maar hun harde werken werd jammer genoeg niet beloond.
Toen DSO vlak voor tijd een verdedigingsfout koelbloedig afstrafte en uitliep naar 2-4 was dit de genadeklap en blies de prima leidende scheidsrechter tegelijkertijd het slotakkoord.
Gezien het totale spelbeeld had m.i. een gelijkspel de krachtsverhouding beter weergegeven maar laten wij het er maar op houden, dat DSO deze middag het geluk meer aan haar kont had hangen.


OPSTELLING:
Nicky v.Sprang,Azief Jahangir,Kees v/d Straaten,Kaz v.Oostrom Soede,Serkan Kayahan,Stefano Tamin(C),Karam Boukhari,Andre Remampuk,Myron Hennep,Rachid Bouyaouzan(Redouan el Margi),Virgil Tjin-Asjoe.
GvB

   

Zat.1 Dubbele teleurstelling: 1-0 verlies en geen periodetitel

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 09 februari 2014 10:14

Haaglandia was al vroeg vertrokken voor de uitwedstrijd tegen Zwaluwen'30. In het van der Valk Hotel in Nootdorp heeft de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci de lunch gebruikt om vervolgens door te reizen naar Zwaluwen'30. Geluk heeft het niet gebracht, want Haaglandia moest na afloop met lege handen terug naar Rijswijk: 1-0. Verlies voor Haaglandia, maar ook nog eens naast de tweede periodetitel grijpen na het verlies van Forum Sport.

 

In de eerste helft was de gastheer de betere ploeg, Haaglandia kwam niet echt aan voetballen toe. Met name middenvelder Rachid Bouyahouzan leed regelmatig balverlies, waardoor de Rijswijkers vaak achter de feiten aanliepen. Toch kreeg Haaglandia in het eerste bedrijf nog twee redelijke kansen, maar Virgil Tjin Asjon en Karam Boukhari maakten de verkeerde keuze.

 

alt alt
Zaterdagselectie Haaglandia gebruikt de unch bij Van der Valk in Hoofddorp

 

Na dik een half uur kwam Zwaluwen'30 aan de leiding. Bij die treffer zag Donny Urgert er bij de bezoekers verdedigend niet goed uit. De rechterspits van de gastheren stond volledig vrij in het strafschopgebied en kon zonder op de huid te worden gezeten afleggen op de van Spakenburg overgekomen spits Ozturk: 1-0. Voor trainer Ceccucci het sein om Urgert te wisselen voor Serkan Kayahan.

 

Strijdlustig

 

In de rust bleef Rachid Bbouyahouzan achter in de kleedkamer en kwam Myron Hennep er bij Haaglandia in. Toen stond er een strijdlustig team van de Rijswijkers in het veld, dat vocht voor elke meter. Door het harde werken werd Zwaluwen'30 teruggedrongen op eigen helft en dat resulteerde in een aantal goede kansen voor Haaglandia.

 

Pijnlijk

 

Een kopbal van Kees van der Straate, die een halve meter over de doellijn werd ingekopt, werd door de ervaren, maar zeer aanwezige scheidsrechter Roelof Luinge niet opgemerkt, waardoor de stand 1-0 bleef. Haaglandia heeft er daarna nog van alles aan gedaan om op gelijke hoogte te komen, maar kansen waren aan Kaz van Oostrom Soede en de ingevallen Redouan El Margi niet besteed.

Een nederlaag die extra pijnlijk was voor Haaglandia, want de Rijswijkers hadden – door het verlies van Forum Sport thuis tegen Swift – anders de tweede periodetitel in de wacht kunnen slepen. Nu zal de formatie van Maurizio Ceccucci nog volop strijd moeten leveren om zich te handhaven in de eerste klasse.

 

© Haaglanden Voetbal


   

OUDE DOOS FOTO'S ZAT1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie woensdag 05 februari 2014 12:01

alt 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

   

Zat.1 houdt punten in eigen huis: 2-0 winst.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 02 februari 2014 09:35

alt

 
De zaterdagploeg van Haaglandia sloeg op eigen veld pas na de rust toe tegen het bezoekende Voorschoten'97. De formatie van trainer Maurizio Ceccucci stapte met een 2-0 overwinning van het veld. De Rijswijkers klommen daardoor naar een – met Voorschoten – gedeelde vijfde plaats, al kunnen GHC en DSO er nog overheen komen.

 

Foto's: Ronald Mooiman

 

In het eerste bedrijf was Haaglandia over het algemeen wel de bovenliggende partij, maar de gastheren zagen geen kans om Voorschoten'97 op achterstand te zetten.

 

alt alt

 

Na rust was het al snel raak. Binnen twee minuten kon de Rijswijkse aanhang juichen toen Karam Boukhari doel trof: 1-0. Voorschoten'97 probeerde wel iets aan die achterstand te doen, maar zag geen kans doelman Nick van Sprang het nakijken te geven.

 

alt alt

 

Een klein kwartier voor tijd gooide Haaglandia het duel min of meer in het slot. Invaller Myron Hennep verdubbelde de marge: 2-0. In die stand kwam geen verandering meer en dus doet Haaglandia het als debutant in de eerste klasse tot nu toe uitstekend.

 

© Haaglanden Voetbal


alt
   

Zat.1 verliest nipt bij Forum Sport: 3-2

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 26 januari 2014 10:05

Zat.1: Forum Sport behoudt ongeslagen status op eigen terrein

alt

Forum Sport behaald een fraai zege op Haaglandia en verdedigde daarmee met succes de ongeslagen status op eigen veld. Het duel kende een spannend verloop. Bij 2-1 dacht Forum Sport de zege binnen te hebben, maar Haaglandia kwam terug. De Voorburgers hadden in de slotfase toch het laatste woord, al werd er nog een treffer (wegens hands) van de Rijswijkers geannuleerd: 3-2.

 

Tekst: Jean Nederlof
Foto's: Angelo Blankespoor

 

Forum Sport begon sterk in de wedstrijd tegen Haaglandia/Winston en nam direct het initiatief. Na zo'n tien minuten nam Haaglandia echter het initiatief over en wist een aantal kansen te creëren, veelal over rechts via de gevaarlijke Karam Boukhari. Het was dan ook deze Boukhari, die na een half uur een voorzet van links ineens op de slof nam en de bal keihard op de lat schoot.

 

Schoenlengte

 

Pas in de laatste minuten van de eerste helft kreeg Forum Sport kansen. Eerst was het Nychel L'Ami die net een schoenlengte te kort kwam om de bal in te tikken en een minuut later een gevaarlijk schot van Wei-Ming Tseng.

 

alt alt
Indrukwekkende minuut stilte vooraf                  Regilio bezemer tussen twee Rijswijkers in

 

In het eerste kwartier van het tweede bedrijf was de wedstrijd in evenwicht. Mogelijkheden aan beide kanten, maar beide ploegen konden niet echt overtuigen. Na een uur spelen kwamen er aan Voorburgse kant twee wissels in het veld, die de ommekeer zouden brengen. Wei-Ming Tseng en Christian Barros werden vervangen door Cees Konings en Robbert de Groot. Deze ingreep van trainer André Lourens had al na een minuut effect.

 

Goaltjesdief

 

Nadat Cees Konings eerst de bal fraai inkopte en net geen doel trof, maakte hij een halve minuut daarna zijn faam als goaltjesdief waar. Attent schoot hij van korte afstand de bal hoog in het doel: 1-0. De vreugde was echter van korte duur. In de 67e minuut scoorde Haaglandia namelijk de gelijkmaker. Een dieptepass op de snelle Karam Boukhari, die er wel raad mee wist en beheerst afrondde.

 

alt alt
En weer trekt Forum Sport op eigen veld tegen Haaglandia ten aanval

 

Toen in de 71e minuut Regilio Bezemer een mooie voorzet van Matthijs de Jong inkopte (2-1) leek de wedstrijd te kantelen in Voorburgs voordeel. De thuisploeg probeerde de overwinning veilig te stellen door spits Bezemer te vervangen door verdediger Thomas Dijksman. Een moment van onoplettendheid van Forum Sport (of was het slimheid van Haaglandia?) zorgde toch voor de 2-2. De spelers van Forum Sport wachtten in de 84e minuut bij een vrije trap voor Haaglandia tevergeefs op een fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Bas Annegarn. Terwijl doelman Davy Schilperoort zijn verdediging nog aan het neerzetten was, lag de bal al in het doel: 2-2.

 

Veerkracht

 

Forum Sport toonde echter veerkracht en al binnen een minuut zag de aanvoerder van Forum Sport, Matthijs Seilberger, na een mooie passeerbeweging binnen het strafschopgebied kans ook doelman Nicky Sprang van Haaglandia te verrassen: 3-2. Zo kwam Forum Sport opnieuw op voorsprong. Vlak voor het eindsignaal scoorde Haaglandia nog een doelpunt, maar die treffer werd afgekeurd vanwege hands.

 

© Haaglanden Voetbal


   

Pagina 1 van 12

Banner