Banner
 

Asta Casino

Banner

Foto van de week

voor de 1e kampioen in 2014/2015

 

Matzo Webdesign

Banner
Banner
Banner

Steun Stars in Their Eyes

Banner

Senioren Zaterdag

ZAT.1 afgetroefd door GHC 1. Uitslag: 5-0

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 18 april 2015 18:47

Op deze fraaie zonnige lentedag reisde ik deze zaterdagmiddag met mijn voetbalmaatje Lou Mooiman af naar GHC in Leiden. Hoewel deze club momenteel de 13e plek op de ranglijst inneemt was ik vooraf er toch niet helemaal gerust op of deze wedstrijd wel op een overwinning voor Haaglandia zou uitdraaien. De gedachte, dat onze mannen na 90 minuten spelen misschien niet de volle buit mee naar Rijswijk zouden nemen kwam bij mij op door het feit, dat GHC hun laatste twee wedstrijden met grote cijfers had gewonnen. Een soort “winning mood” gevoel zou weleens bij de Leidse spelers kunnen zijn binnengeslopen.


De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Switser, die geassisteerd werd door twee neutrale grensrechters en dit trio voerde hun taak perfect uit.

Onze zaterdagformatie kon deze middag geen beroep doen op keeper Steven Verstraten en centrum verdediger Ivailo Staal omdat zij (licht) geblesseerd waren. Voor Steven stond de jonge Mats Mangelmans, thans keeper bij onze A2, onder de lat en Ivailo zijn plaats werd ingenomen door Mitchel Jacobs.
Het begin zag er veelbelovend uit. Ons elftal trok direct het initiatief naar zich toe en het eerste kwartier stond praktisch ons hele team op de helft van de tegenstander. De ene na de andere aanval werd opgezet maar de eindafwerking liet veel te wensen over. Er zaten gewoon teveel onnauwkeurigheden in ons spel.
Rond de 15e minuut zette GHC voor het eerst een tegenaanval op. Ten koste van een uitbal wist onze verdediging deze counter een halt toe te roepen. Nu bleken de Leidenaren een ingooiexpert in hun gelederen te hebben, want deze speler gooide de bal vanaf de zijlijn in het 16-meter gebied. Onze verdedigers waren hierdoor helemaal verrast en stonden als aan de grond genageld. Een GHC speler wist met die ingooi wel raad en kopte de bal keurig in het netje. 1-0. Een minuut of vijf later deed zich een zelfde situatie voor en nu werd met een fantastisch mooie omhaal de bal voor de tweede keer binnengeschoten. 2-0.

Even was er nog een kleine opleving van onze kant toen Rémon tegen scoorde, maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Deze tegenvaller kwam zo te zien hard aan.
Haaglandia gaf het spel uit handen en toonde weinig spirit meer. Achterin liet ons elftal de nodige steekjes vallen en het geloof in eigen kunne was ver te zoeken.
Vlak voor rust werd een GHC' er net binnen ons penaltygebied licht getoucheerd waardoor hij ten val kwam. De toegewezen pingel werd naast ons doel geschoten en met een 2-0 stand ging de rust in.


In de eerste helft had Andreas in een duel een lichte blessure aan zijn enkel opgelopen en uit voorzorg wisselde trainer Ceccucci hem in de rust voor Dominique.
Omdat GHC zich goed realiseerde dat, om niet rechtstreeks te degraderen en er misschien ook nog een kans bestaat, dat zij wordt veroordeeld tot het spelen van p/d wedstrijden , deed zij er daarom alles aan om drie punten aan het eind van deze partij over de streep te trekken.
Zij knokte zich het schompes om een winstgevend resultaat te boeken.
De tweede helft was amper begonnen of GHC mocht even buiten de 16 een terecht toegekende vrije trap nemen. Met een kanonskogel, onhoudbaar voor Mats, ging de bal binnen en was de stand uitgebouwd naar 3-0.
Even later werd Erkan gewisseld en voor hem kwam Fransesco in het veld. Vijf minuten daarna kwam Mourad voor Kevin binnen de lijnen. In de tussentijd had GHC haar 4e goal gemaakt en haalde Mourad zijn eerste gele kaart op. Ging hiervoor in conclaaf met de scheids, bleef mopperen en moest dit bekopen met een 2e gele kaart, dus rood. Met 10 tegen 11 man moest de wedstrijd dus worden uitgespeeld.

Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe saaier en slechter het werd. GHC maakte nog haar vijfde doelpunt en het was voor iedere toeschouwer vermoed ik een prettig moment toen scheidsrechter Switser voor het eindsignaal floot.
GHC was uiteraard enorm blij met deze derde thuiszege op rij,die overigens dik verdiend was.

Op het eerste kwartier na waren onze mannen niet bij de les. Het veldspel was slordig en onsamenhangend .Een fatsoenlijk opgezette aanval heb ik niet of nauwelijks gezien.
Wel wil ik hierbij aantekenen, dat aan de 5 goals Mats totaal geen schuld had. Hij keepte naar behoren en deze A-junior liet zien, dat Haaglandia straks nog een waardige senior keeper in huis heeft.
Als ik alles nog eens de revue laat passeren dan denk ik, dat het slechte spel van onze mannen hoofdzakelijk te wijten is aan het feit, dat onze spelers reeds met hun gedachten bij het spelen van de wedstrijden in de nacompetitie zijn en hun krachten voor dat gebeuren sparen.
Voor de toeschouwers niet zo leuk maar ergens wel te begrijpen.

OPSTELLING:
Mats Mangelmans-Andreas Thiebo(Dominique Kruis)-Mitchel Jacobs(C)-Ricardo de Vlugt-Jordi Versteeg-Kevin Tabi(Mourad Mghizrat)-Karam Boukhari-Andre Rumampuk-Rémon v.Bochoven-Giorgio Achterberg-Erkan Sensoy(Fransesco Fens).
GVB

   

ZAT 1 walst over HBOK 1 heen en wint verdiend met 4-0.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 11 april 2015 22:09

Op deze regenachtige zaterdagmiddag was de Amsterdamse club HBOK, afkorting voor 'het begon op klompen”, de tegenstander. Op de ranglijst neemt deze vereniging de voorlaatste plaats in met een puntentotaal van 17. Theoretisch gezien zouden onze mannen deze wedstrijd dus met twee vingers in de neus moeten kunnen winnen maar de praktijk leert ons regelmatig, dat een tegenstander, die de hete adem van het degradatiespook in zijn nek voelt, in zo'n situatie een portie extra energie krijgt en daardoor boven zijn eigen voetbalkunne uitstijgt. 

Maar ik heb er alle vertrouwen in, dat trainer Maurizio Ceccucci en zijn staf de spelers wel op dit fenomeen zullen hebben gewezen en er op hebben aangedrongen om vanaf het begin goed bij de les te zijn en te blijven.

De KNVB had voor deze wedstrijd de leiding in handen gegeven aan de heer Duindam.

Klokslag half 3 gaf de man in het zwart/geel met een krachtige fluitstoot aan dat Haaglandia mocht aftrappen. 

Reeds in de 5e min. kreeg Ricardo een goede mogelijkheid om de score te openen maar helaas zag hij zijn kopbal op de doellat uiteen spatten en er volgden nog veel meer doelrijpe kansen.
Het werd al vanaf het begin een eenzijdig spelletje. Haaglandia was de aanvallende en HBOK 

de verdedigende partij. Het regende schoten op het HBOK doel maar de scherpte in de afronding ontbrak helaas. Wel leverde het een veelvoud aan corners op maar deze werden niet omgezet in een doelpunt.
In de 26e. min. mocht onze ploeg randje penaltygebied een indirecte vrije schop nemen. Rémon tikte de bal met een hakballetje breed precies voor de voeten van Ivailo, die met een onhoudbare knal de 1-0 aantekende.

In de 40e min. ging Ricardo op de solotoer. Hij passeerde jan en alleman, passte de bal op Erkan die op zijn beurt de bal voor het HBOK-doel trok , waar Ivailo klaar stond om met een fraaie kopbal de stand naar 2-0 te tillen. Dit werd tevens de ruststand.

 

Na de theepauze kwam HBOK het veld in met wat meer aanvallende bedoelingen. Ergens wel logisch want wilde dit elftal nog een kans maken om uit de onderste regionen te komen, dan moest op zijn minst één punt aan dit duel worden overgehouden.
Met windje mee en doordat ons elftal plotseling wat gemakzuchtig opereerde, creëerden onze bezoekers, zonder echt gevaarlijk te worden, enige scoringskansjes.
Doelpunten leverde dat niet op wel de nodige hoekschoppen. Maar net als bij ons in de eerste helft, leverde ook hun corners geen goals op.

Rond de 55e min. ging Ivailo langs de lijn met grote passen er met de bal van door. Op het juiste moment zette hij de bal laag voor het HBOK-doel waar een drietal Haaglandianen klaar stond om het karwei af te maken. Echter op wonderlijke wijze ging de bal aan deze drie voorbij maar gelukkig kwam Erkan nog aangesneld die de bal in het netje wist te krijgen. 3-0.
Hierna wisselde trainer Ceccucci Mitchel voor Kevin en Karam voor Mourad.
Kort daarna kreeg Rémon de bal aangespeeld, die met een hard schot er 4-0 van maakte. 

Een kwartier voor tijd maakte Erkan plaats voor Abbes.
Ook in de resterende vijftien minuten was de thuisploeg de bovenliggende partij maar de echte wil om de score nog verder uit te bouwen was er zo te zien niet meer. Kortom de jeu was eraf.
Na precies 90 minuten floot de prima fluitende scheidsrechter Duindam voor het einde en kon ons team weer drie punten op haar reeds behaalde totaal bijschrijven.

OPSTELLING:
Steven Verstraten-Andreas Thiebo-Mitchel Jacobs(C)(Kevin Tabi)-Ricardo de Vlugt-Jordi Versteeg-Ivailo Staal-Karam Boukhari(Mourad Mghizrat)-Andre Rumampuk-Rémon v.Bochoven-Giorgio Achterberg-Erkan Sensoy(Abbes Rahmoune).
GVB

   

ZAT 1 legt VALKEN'68 1 vrij gemakkelijk over de knie. Uitslag: 4-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 21 maart 2015 21:48

Direct nadat het startsignaal van scheidsrechter Ebink had geklonken trok HAAGLANDIA massaal ten aanval. Heel energiek en met ontzettend veel werklust en goed combinatievoetbal werd de Valkenburgse vesting bestookt maar de precisie in de eindafwerking ontbrak. Bovendien stond er onder de lat bij de Valken een doelman, die het keeperswerk zeer goed beheerste.

De Haaglandia fans moesten ondanks ons goede spel toch nog een half uur wachten voordat Giorgio met een streep de bal keihard binnenschoot. 1-0.
Na dit eerste doelpunt kregen onze mannen vleugeltjes en werden de mannen uit Valkenburg onder de voet gelopen. Haaglandia was oppermachtig. Jordi, ook deze middag weer prominent aanwezig, snelde langs de lijn richting het Valkenburgse doel en liet iedereen, die hij tegenkwam, zijn hielen zien. Helaas werd deze sublieme actie niet met een doelpunt bekroond maar ging de bal rakelings langs de buitenkant van de paal. Deze handeling had een beter lot verdiend. Wel kreeg hij voor deze fraaie actie een schouderklopje van de scheids. Een leuk gebaar.

In de 35ste min. kreeg onze opponent zijn eerste doelrijpe kans. Met een fantastische lob probeerde een Valkense speler de bal over de ver voor zijn doel staande keeper Leslie te tillen maar met een geweldige reflex zag Leslie nog kans om de bal uit zijn doel te rammen.

In de 40ste min. bracht Andreas met een prima steekpass Fransesco in stelling, die de bal feilloos binnen kegelde. 2-0.

Met deze stand ging ook de rust in.

Ook in de 2e helft was het Haaglandia die de lakens uitdeelde. Weer werd Valken onder druk gezet.

Van tijd tot tijd werd de tegenpartij door ons elftal overlopen.

In de 55ste min. werd de vrij staande Giorgio aangespeeld. Zonder na te denken stormde hij af op het Valkenburgse doel, omspeelde subtiel en zeer geroutineerd de sluitpost van Valken en zo zorgde hij er voor, dat doelpunt nummer 3(zijn tweede) kon worden bijgeschreven. 3-0.

Daarna nam onze ploeg wat gas terug en gaf daardoor de wedstrijd een beetje uit handen .
In de 65ste min. moest Rémon het veld ruimen voor Mourad.

Een minuut later werd er van onze kant wat slordig uitverdedigd en kreeg Valken onverwachts een scoringskansje. Dit cadeautje werd in dank aanvaard en omgezet in een doelpunt. 3-1.

Vanaf dat moment geloofde Valken zo te zien dat er meer te halen viel. Zij zocht ineens volop de aanval, maar gelukkig nam ons team het heft weer in handen en liet zien dat Haaglandia deze middag de baas in het veld was.

In de 80ste min. moest Andre plaats maken voor Abbes en kort daarna kwam Dominique in het veld voor Fransesco.

Drie minuten voor tijd werd door Andreas een vloeiende combinatieaanval opgezet. Via een drietal schijven belandde de bal voor de voeten van Abbes, die op zijn beurt er als een speer met de bal van doorging richting het vijandelijke doel. Deze mooie aanval werd door hem succesvol afgemaakt.
4-1. Tevens eindstand.

Toen de prima leidende scheidsrechter voor het slotakkoord floot, kon worden vastgesteld dat Haaglandia dik en dik verdiend deze partij had gewonnen.

Van beide kanten was er sportief strijd geleverd en dat het er sportief aan toe ging blijkt wel uit het feit, dat leidsman Ebink de kaarten op zak kon houden.

 

OPSTELLING:
Leslie Peek-Andreas Thiebo-Ivailo Staal-Ricardo de Vlugt-Jordi Versteeg-Kevin Tabi-Erkan Sensoy-Andre Rumampuk(Abbes Rahmoune)-Fransesco Fens(Dominique Kruis)-Giorgio Achterberg-Rémon v.Bochoven(Mourad Mghizrat)
GVB

   

ZAT 1 legt beslag op 2e periodetitel dankzij uit overwinning op Forum Sport: 1-3

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zondag 15 maart 2015 09:01

Het zal u deze week wellicht niet zijn ontgaan, dat er op zaterdag 14 maart voor HAAGLANDIA ZATERDAG 1 veel op het spel staat, want ons team heeft minimaal een gelijkspel nodig om beslag te mogen leggen op de tweede periodetitel. De volle buit meenemen naar Rijswijk zou natuurlijk nog mooier zijn, want dan doet onze club ook nog mee in de race om het kampioenschap.

 

Het gegeven, dat Forum Sport (FS) zeven wedstrijden op rij niet heeft verloren, betekent voor trainer Ceccucci en zijn mannen, dat de Voorburgse formatie beslist geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Alle middelen zullen uit de kast moeten worden gehaald om een goed resultaat te boeken.
Ondanks het frisse weer waren er heel veel mensen op deze wedstrijd afgekomen.
Ons elftal nam vanaf de aftrap het initiatief en de FS verdediging moest meteen vol aan de bak.
Reeds in de 5e minuut lag de bal in het FS mandje. Het was Rémon, die een puike voorzet van Andre doeltreffend afrondde. 0-1.Een geweldig begin.
Onze mannen kregen door deze vroege voorsprong een extra portie adrenaline want in een nog hoger tempo werd de één na de andere aanval opgezet, alleen het genadeschot bleef uit.

Heel af en toe zag FS kans om hun verdedigende bakens te verzetten maar van hun spaarzame aanvallen raakten onze verdedigers niet in paniek.

In de 20ste min. probeerde Karam een FS speler,die in de 5e versnelling richting ons doel rende, nog in te halen maar in zijn enthousiasme trapte hij per ongeluk op de hak van de schoen van deze speler, waardoor hij net binnen de beruchte lijnen van het 16 meter gebied kukelde. Dat leverde Karam een gele kaart en FS terecht een strafschop op, die onhoudbaar werd ingeschoten. 1-1.

Haaglandia liet zich hierdoor niet ontmoedigen maar het spel werd er aan beide kanten niet beter op. Onze ploeg probeerde en hoopte met combinatievoetbal een doelpunt te forceren terwijl FS zich meer toelegde op het verdedigen en met slim counterspel hoopte dat, door bijvoorbeeld de bal met lange halen naar voren te peren,deze manier van spelen misschien een toevalstreffer zou opleveren.
Echt moeilijk kregen beide keepers het niet maar als er eens een gevaarlijke situatie voor hun doel voordeed, konden de toeschouwers constateren, dat beide doelmannen uit prima keepers hout  waren gesneden. De rust ging in met een 1-1 stand.

 

Na rust gingen de spelers van beide clubs weer met veel elan aan het werk. De wil om een aardig voetbalpotje op de mat te leggen was zo te zien wel aanwezig maar alle goede bedoelingen ten spijt, bijna niets lukte. Het peil zakte naar een zeer bedenkelijk niveau. Dat was jammer. Het leek erop of het steeds kouder werd langs de lijn en van het vertoonde spel werd je helaas niet warmer.
In de 72 min. werd Erkan vervangen door Fransesco.
Twee minuten later kon de Haaglandia aanhang opgelucht ademhalen. Vanaf links trok Rémon de bal loepzuiver voor het FS doel waar Andre klaar stond om de bal in één vloeiende beweging tegen de touwen te jagen. Een fantastisch doelpunt. 1-2.

In de 80ste min. kwam Abbes voor Karam in de plaats en kort daarna kwam Dominique binnen de lijnen voor Kevin.
FS perste er nog een slot offensief(je) uit en probeerde met de moed der wanhoop nog langszij te komen. Maar dat feest ging niet door want het was Fransesco die ver in blessuretijd een voorzet van Andreas binnen schoot. 1-3.
De gewenste periodetitel was binnen. Dat gaf een heerlijk gevoel.
Direct na dit doelpunt floot de onopvallende scheidsrechter Mourabit af voor het einde.Als je zo onopvallend fluit, ben je in mijn visie een hele goeie leidsman.


Met dit mooie resultaat heeft Zaterdag 1 zich de 2e periodetitel toegeëigend en staat er voor HAAGLANDIA nog een lekker toetje in de vorm van promotiewedstrijden op het programma.

Namens de hele club wil ik de technische staf en spelers feliciteren met deze 2e periodetitel.


OPSTELLING:
Steven Verstraten-Thiebo Andreas-Ivailo Staal-Ricardo de Vlugt-Jordi Versteeg-Kevin Tabi(Dominique Kruis)-Karam Boukhari(Abbes Rahmoune)-Andre Rumampuk-Rémon v.Bochoven-Giorgio Achterberg-Erkan Sensoy(Fransesco Fens).

   

Zat 1 speelt voor de tweede keer gelijk tegen koploper Delta Sport. Uitslag 1-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 28 februari 2015 19:03

Eerst even een rectificatie.
In mijn vorige wedstrijdverslag vermeldde ik dat, wanneer vandaag de wedstrijd tegen Delta Sport minimaal 1 wedstrijdpunt zou opleveren, Haaglandia zich winnaar van de tweede periodetitel mag noemen. Deze constatering blijkt onjuist te zijn want de op 31 januari jl. afgelaste wedstrijd uit tegen Forum Sport, waarvan de speeldatum nu is vastgesteld op zaterdag 14 maart a.s., is de laatste wedstrijd die meetelt voor het tweede periodeklassement.  

Goed,dit gezegd hebbende ga ik nu over tot de orde van de dag.

Vanaf de aftrap trok Haaglandia het spel naar zich toe en werd Delta Sport(DS) op hun eigen helft teruggedrongen. De DS verdediging en hun keeper moesten behoorlijk aan de bak om een doelpunt te voorkomen. En omdat praktisch alle DS spelers zich in hun eigen doelgebied ophielden, was het voor de Haaglandianen ontzettend moeilijk om de bal tussen de palen te krijgen. Natuurlijk ontbrak het ons elftal ook aan het nodige geluk. Zo werd bijvoorbeeld een goed door Erkan voor het DS doel voorgezette bal door Fransesco niet afgerond omdat hij uitgleed. Kort daarna deed zich een identieke situatie voor. Nu was het Karam, die de bal voor het DS doel deponeerde waarna Fransesco zonder te aarzelen de bal ineens op doel schoot. De keeper stond echter precies in de richting van het schot en pakte de bal klemvast.
Haaglandia was veruit de betere ploeg. Pas in de 40ste minuut slaagde DS erin om een schot op ons doel te lossen en dat is voor een koploper toch wel erg armoedig.
Onze mannen werkten zich werkelijk een slag in de rondte om een positief resultaat te boeken maar helaas werd hun harde werken vooralsnog niet beloond.
Neemt niet weg dat het voor de toeschouwers al met al best een attractief schouwspel was.

 

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Er voltrok zich een soort kat en muisspel. Haaglandia bleef de bovenliggende partij. Het wachten was wanneer de thuisploeg het eerste doelpunt zou maken. DS werd continu in de verdediging gedrukt maar eerlijk is eerlijk, hun verdediging liet nauwelijks steken vallen. 

In de 56ste min. werd Ricardo vervangen door Kevin. Vlak daarna werd Fransesco even buiten het 16-meter gebied in de mangel genomen. Ons elftal mocht daarop een directe vrije trap nemen, die Ivailo net naast schoot.
In de 68ste min. moest Fransesco plaatsmaken voor Rémon. Twee minuten later ging de onvermoeibare Jordi pijlsnel met de bal aan zijn voeten er vandoor, trok de bal vervolgens vlijmscherp voor het DS goal, waarna Rémon het vonnis voltrok door de bal binnen te koppen. 1-0.
Hier mogen wij gerust zeggen, dat dit voor de goaltjesdief een fantastische invalbeurt was.

Haaglandia was in het veld op alle fronten de tegenstander de baas.

Toch sloeg het noodlot onverwachts alsnog toe. Het was rond de 78ste min. dat de bal zomaar uit het niets in onze defensie belandde. Onze verdediging zag er jammer genoeg op dat moment niet goed uit. Toen niemand van ons team ingreep, nam een tegenspeler de bal op zijn pantoffel en met een fraaie lob zeilde de bal ons doel in. 1-1.

Door dit akkefietje raakten de Ceccucci boys even van slag maar gelukkig herpakten zij zich weer snel.

Beide partijen probeerden nog wel om de volle buit binnen te slepen maar dat lukte niet.
Wanneer ik de hele wedstrijd nog eens de revue laat passeren, vind ik, dat onze ploeg, gezien hun overheersende sterke spel meer dan 1 punt had verdiend. Aan de andere kant is een gelijkspel behalen tegen de koploper een prima prestatie.

Ook scheidsrechter van der Wielen uit Veenendaal leverde een prima prestatie. Met zijn manier van fluiten scoorde hij een dikke voldoende.
 

Tenslotte wil ik nog het volgende onder uw aandacht brengen. 

Omdat toeschouwers en KNVB medewerkers zich vaak ergeren aan het vlaggedrag van de clubgrensrechter, is de KNVB in de 1e klasse gestart met een pilot, die de assistent grensrechters gaat aanstellen. Deze pilot loopt de rest van dit seizoen en iedere week zal hiervoor een wedstrijd door de KNVB worden uitgekozen.  Dat scheidsrechter Duarte afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Nootdorp geassisteerd werd door 2 door de KNVB aangestelde assistent scheidsrechters was er een direct gevolg van deze proef.

OPSTELLING:
Stefan Verstraten-Mitchel Jacobs(C)-Ivailo Staal-Ricardo de Vlugt(Kevin Tabi)-Jordi Versteeg- Andreas Thiebo-Karam Boukhari-Andre Rumampuk-Fransesco Fens(Rémon v.Bochoven)-Giorgio Achterberg-Erkan Sensoy.

 

   

ZAT 1 neemt 3 punten mee uit Nootdorp. Uitslag: 1-3

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zondag 22 februari 2015 12:40

Er stond vanmiddag voor Haaglandia veel op het spel want wilde zij zicht blijven houden op het binnenhalen van de tweede periodetitel dan moest er gewonnen worden. Vandaag werd scheidsrechter Duarte niet bijgestaan door een club assistent scheidsrechter maar door twee door de KNVB aangewezen assistenten. Waarom deze wisseling van de wacht plaatsvond is mij onbekend, maar langs de lijn werd gesuggereerd dat dit was gebeurd omdat Haaglandia met nog 2 wedstrijden voor de boeg de ranglijst aanvoert van het 2e periodetitel klassement. Ik vertel het u voor wat het waard is.
Ons team begon zéér voortvarend. Vanaf het begin zette zij Nootdorp onder druk. Met kunst-en vliegwerk wisten de gastheren hun doel schoon te houden. In de 14e min. mocht ons elftal schuin voor het Nootdorpse doel een vrije trap nemen. Ivailo plaatste zich zoals gewoonlijk achter de bal en met werkelijk een snoeihard schot, schoot hij de bal binnen. De Haaglandia aanhang kon hun geluk niet op, dat onze club al zo vroeg in de wedstrijd een 0-1 voorsprong nam. Maar er werd te vroeg gejuicht want de scheidsrechter keurde het doelpunt onverbiddelijk af, omdat hij had aangegeven, dat er sprake was van een indirecte en niet een direct vrije trap. Daar de scheids altijd gelijk heeft, zal zijn uitleg wel correct zijn en zal Ivailo en veel toeschouwers met hem op dat moment vermoedelijk een vuiltje in het oog hebben gehad. Het bleef dus vooralsnog 0-0.

Haaglandia bleef sterker en een doelpunt kon gewoon niet uitblijven. Talrijke scoringskansen deden zich voor maar pas in de 34e min. was het Remon,die een voorzet van Giorgio met een voortreffelijke kopbal, doeltreffend afrondde.0-1. 

De hele eerste helft domineerde Haaglandia en kon Nootdorp zich slechts staande houden door het accent op de verdediging te leggen. Keeper Steven had door die speelwijze nauwelijks iets te doen.
Toen de scheids voor de rust floot, stond op het scorebord een 0-1 stand maar gezien het Rijswijkse overwicht zou, zo hoorde ik in de kantine van supporters van beide partijen, die stand in de 2e helft in het voordeel van de bezoekers zeker worden vergroot.


Onmiddellijk na rust nam Nootdorp het initiatief. Trainer Kootwijk moet zijn spelers ongetwijfeld hebben geïnstrueerd om meer gif in hun spel te stoppen want onze verdediging kreeg het zwaar te verduren. Het was duidelijk waarneembaar, dat onze tegenstanders het tempo met een paar tandjes  meer had opgeschroefd. Ze gingen werkelijk als de brandweer. De meeste duels werden verloren en ons elftal gaf het middenveld volledig uit handen. De grip op de wedstrijd waren zij volkomen kwijt. Het was in die periode, dat Nootdorp de lakens uitdeelde.

Hachelijke momenten ontstonden voor het doel van Steven. Dankzij het feit, dat de Nootdorpers sommige prima scoringskansen knullig om zeep hielpen en onze ploeg af en toe het nodige geluk had, wist Haaglandia vooralsnog een tegentreffer te voorkomen.

In de 65e min. mocht Redouan komen opdraven voor Mourad, wat later een gouden wissel bleek.
In de 70e min. werd een Nootdorper in onze zestien onreglementair ten val gebracht. De terecht gegeven pingel werd in eerste instantie door Steven uit zijn kooi geranseld maar in de rebound ging de bal er alsnog in. 1-1.

Gelukkig werd hierdoor het zelfvertrouwen niet verder aangetast.  Haaglandia herpakte zich enigszins. Toen in de 84e min. uit een counter de bal in de voeten van Redouan werd gespeeld en
vervolgens er als een speer van door ging richting het vijandelijk doel, de doelman vlekkeloos omspeelde, bekroonde hij zijn prima invalbeurt met een goal Met deze fraaie treffer bracht hij de Haaglandia fans weer helemaal in de gloria.

Nootdorp trapte het gaspedaal nog dieper in en deed er alles aan om weer langszij te komen. Maar tevergeefs. En toen Andre in de slotminuut van de blessuretijd kans zag om nog een doelpunt binnen te prikken, kon iedereen, die Haaglandia een warm hart toedraagt, met een heerlijk blij gevoel huiswaarts keren.
Men mag dan spreken over een moeizaam behaalde overwinning maar dat neemt niet weg, dat de drie punten en het vrolijke geluksgevoel niemand ons meer af kan nemen. 

Met nog 1 wedstrijd te gaan, staat Haaglandia 3 punten voor op achtervolger Swift in de race om de 2e periodetitel. Een gelijkspel a.s zaterdag thuis tegen Deltasport zou genoeg zijn om deze titel te bemachtigen. Maar winnen is natuurlijk nog prettiger.

Het spel van zaterdag 1 ziet er tegenwoordig zeer aantrekkelijk uit. Veel werklust,hoog spelniveau liggen daar ook aan ten grondslag. Bovendien is duidelijk te zien, dat het een echt team is. 

Ik hoop, dat het goede spel,de prima sfeer alsmede de goede media recensies ertoe zullen leiden, dat meer mensen op zaterdagmiddag de weg naar ons complex (weer) zullen weten te vinden.
     

Tenslotte wil ik onze nieuwe voorhoedespeler Remon van Bochoven van harte welkom heten. Vanmiddag speelde hij voor het eerst een competitiewedstrijd in Zaterdag 1.
Zonder meer een aanwinst.

Voor hen die het niet weten, vermeld ik hier nog even, dat Remon een paar jaar geleden in Zondag 1 de spitspositie invulde en hij in die voetbalperiode samen met Erkan de goalgetters waren. Na een verblijf bij Rijnsburgse Boys en daarna Achilles '29(Jupiler league) is hij weer teruggekeerd naar onze club.  

 

OPSTELLING:
StevenVerstraten-Mitchel Jacobs(C)-Ivailo Staal-Ricardo deVlugt-AndreasThiebo-Kevin Tabi- Mourad Mghizrat(Redouan el Margi)-Giorgio Achterberg-Remon v.Bochoven-Andre Rumampuk-ErkanSensoy(DennisJos).
GvB.      

   

ZAT.1 succesvol in thuiswedstrijd tegen SWIFT 1. Uitslag: 4-2

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 07 februari 2015 23:30

Het is bijna 3 maanden geleden, dat ons elftal op een zeer regenachtige zaterdagmiddag in Amsterdam met 3-0 van Swift verloor. Vandaag dus een mooie gelegenheid om deze misstap recht te zetten. Bovendien, wil zaterdag 1 zicht blijven houden op het behalen van de 2e periodetitel, dan moeten de Haaglandianen deze pot winnend afsluiten. 

Op voorhand beslist geen gemakkelijke klus, want Swift beschikt over spelers die zich zeker niet zonder slag of stoot gewonnen zullen geven.

Direct na het beginsignaal trok Swift het initiatief naar zich toe. Met heel veel passie zette zij onze achterhoede onder grote druk en toen één van onze spelers een overtreding maakte zo'n 25 m. schuin van ons goal mocht de tegenstander een vrije trap nemen.. Deze vrije trap werd genomen en  resulteerde binnen 3 minuten in een doelpunt.0-1. Dat was best even schrikken.

Gelukkig gingen onze mannen door deze tegenslag niet bij de pakken neerzitten. Een minuut later ontstond een identieke situatie aan de andere kant. Nu werd één van onze spelers onjuist getackeld voor het Swift doel en kregen wij een vrije trap toegewezen. Ook Haaglandia heeft vrije trap specialisten in hun elftal.  Dit keer was het Giorgio, die zich met het nemen van deze vrije trap belastte.. Hij trapte de bal feilloos het Swift doel binnen en de stand was weer gelijk.1-1. En de koek was nog niet op, want 2 minuten later ging Karam er langs de lijn met de bal vandoor, zette de bal loepzuiver voor het Swift doel waar Andre stond, die dit karwei keurig afrondde.2-1
Een minuut of 10 later was het weer raak, maar het doelpunt werd niet toegekend omdat de grensrechter voor buitenspel had gevlagd. Persoonlijk heb ik mijn twijfels of dit terecht was.
Het sportieve gevecht bleef spannend. Er werd strijd geleverd op een faire,mannelijke manier. Jammer was het dat scheidsrechter Post zich manifesteerde als een veel te snelle kaartentrekker. Dat voetbal een contactsport is ontging hem m.i.volledig.
In de 24ste minuut ging een Swift-speler vanaf de middenlijn op ons doel af. In geen enkel opzicht werd hij door één van onze spelers gehinderd en deze soloactie bekroonde hij met een fraai doelpunt. 2-2. In dit geval zag onze defensie er niet goed uit.

Met deze gelijke stand ging de rust in.


Na rust was de strijdbijl niet begraven. Beide partijen gingen voor honderd procent voor de winst. Zowel Swift als Haaglandia creëerden goede scoringskansen maar beide verdedigingen hielden, soms met wat geluk, stand. Tot aan de 55ste minuut. Kevin ging in volle vaart op het Swiftdoel af en schoot onverwacht vanaf zo'n 30 meter keihard op doel. Deze actie verraste de Swift doelman vermoedelijk want voordat hij het zich realiseerde zeilde de bal binnen. 3-2. Even later werd Georgio gevloerd in het strafschopgebied maar de ietwat warrig leidende scheids wilde van een pingel niets weten.

Het spel werd als maar boeiender en de werklust van beide ploegen was in één woord formidabel. Een kwartier voor tijd mocht Haaglandia een vrije trap ongeveer 20 meter recht voor het Swiftdoel  nemen. Ivailo plaatste zich achter de bal en met een droog schot schoot hij de bal over het neer gezette muurtje in het mandje. 4-2. Een geweldig mooie treffer.
In deze stand kwam geen verandering meer.
Wat een heerlijk spektakelstuk hebben beide elftallen de toeschouwers voorgeschoteld. 

Al onze spelers hebben vanmiddag werkelijk het vuur uit hun voetbalschoenen gelopen en scoorden allemaal een dikke vette voldoende.

 

 OPSTELLING:
Steven Verstraten-Andreas Thiebo-Ivailo Staal-Mitchel Jacobs(C)-Jordi Versteeg-Kevin Tabi- Karam Boukhari(Redouan el Margi)-Giorgio Achterberg-Fransesco Fens-Andre Rumampuk-Erkan Sensoy.
GvB.         

   

Zat 1 begint de 2e seizoenshelft thuis met een 2-1 zege op Voorschoten'97.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 24 januari 2015 18:32

Na een onderbreking van 6 weken werd vandaag, 24 januari 2015, de bekende voetbaldraad weer opgepakt en was Voorschoten'97 onze eerste tegenstander van de tweede seizoenshelft.

Tijdens deze winterstop heeft de equipe van trainer Maurizio Ceccucci beslist niet stil gezeten. Om ook in de resterende wedstrijden straks goed voor de dag te komen, is er in deze zogenaamde rustperiode flink getraind en zijn er diverse oefenpotjes gespeeld. Van het trainingskamp in Albufeira(Portugal) had “Haaglanden Voetbal” een aantal video's gemaakt, die op hun web-site werden vertoond. Hierdoor kregen de thuisblijvers een aardige indruk over hoe het er in zo'n “samen-op-stap” evenement aan toegaat.
En nu maar hopen, dat de vele trainingsarbeid de komende weken de nodige vruchten zal afwerpen.

Vol goede moed en min of meer er van overtuigd zijnde, dat ons elftal deze partij tot een goed einde zou brengen, nam ik mijn plekje langs de lijn in. Al zeg ik het zelf, het is wel enigszins aanmatigend om zo'n overtuiging vooraf te hebben, maar ook ik betrap mijzelf er af en toe op,dat ik mij soms laat leiden door chauvinistische gevoelens.

Er stond een straffe koude wind van doel tot doel. Haaglandia begon met windje mee en was mede daardoor wat meer in de aanval. Zeker in die beginfase ging de wedstrijd min of meer gelijk op. Beide ploegen creëerden zowaar een paar scoringskansjes maar bij kansjes bleef het.  Er werd hard en met veel inzet gewerkt en de spelers gaven elkaar geen duimbreed toe.  Overduidelijk was te zien, dat beide teams deze pot voetbal in hun voordeel wilden beslissen.
Rond de 25ste minuut eindigde een flitsende Haaglandia aanval in een doelpunt. Vanaf de middenlijn ging de bal van Kevin naar Andre, die doorpasste naar Erkan, die deze assist afrondde en doelpunt nummer 1 liet aantekenen. 1-0.
Nog geen 6 minuten later volgde weer een prima opgezette aanval. Dit keer passte Andre loepzuiver op Giorgio, die beheerst de bal snoeihard en onhoudbaar voor de Voorschotense keeper binnen-schoot. 2-0.
Er volgden voor ons elftal meer goede scoringskansen maar helaas werden die door wat te gehaast en onnauwkeurig spel om zeep geholpen.
Daarentegen strafte Voorschoten in de 40ste min. slordig verdedigingswerk aan onze kant af en zag zij kans om via Virgil Tjin-Asjoe (ex Haaglandiaspeler) de aansluitingstreffer te produceren.2-1.

Voorschoten kreeg ineens weer geloof in eigen kunne en trok alle registers open om nog voor rust langszij te komen. Onze achterhoede was even de regie kwijt maar herstelde zich gelukkig op tijd.

Met de 2-1 stand gingen de spelers en de scheidsrechter met zijn assistenten aan de thee.

 

Vanaf het begin van de tweede helft koos Voorschoten voor de aanval maar hun aanvallen konden door onze mannen betrekkelijk eenvoudig worden ontkracht. Nadat deze aanvalsstorm wat ging liggen nam Haaglandia het initiatief weer meer en meer in handen. De één na de andere goed opgezette aanval werd helaas niet afgesloten met een doelpunt. Als fan om moedeloos van te worden.
De toeschouwers hadden het best koud gekregen langs de lijn en van het vertoonde spel in het laatste halfuur werd men beslist niet warm. Het niveau zakte zienderogen en bijna alle spelers vertoonden vermoeidheidsverschijnselen. 

In de slotminuut verliet Fransesco met kramp het veld en kwam Redouan voor hem in de plaats.

Nadat de goed leidende scheidsrechter Ekelenburg voor het einde had gefloten, is mijn eindconclusie, dat het vanmiddag een matige vertoning was, waarin gezien de vele Haaglandia kansen niemand vreemd zou hebben opgekeken, wanneer het scorebord een eindstand van  minstens 5-1 in plaats van 2-1 had aangegeven.
Maar aan de andere kant zal uiteindelijk niemand daar om treuren want het belangrijkste onderdeel, namelijk 3 punten in de pocket, is bewerkstelligd.

 OPSTELLING:
Steven Verstraten(C)-Andreas Thiebo-Ivailo Staal-Ricardo de Vlugt-Jordi Versteeg-Kevin Tabi- Karam Boukhari-Giorgio Achterberg-Fransesco Fens(Redouan el Margi)-Andre Rumampuk-Erkan Sensoy.

GvB.      

   

Zaterdagselectie op trainingskamp!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia woensdag 24 december 2014 19:36

De winterstop is van start gegaan en onze jongens genieten van een aantal weken welverdiende rust. Direct na de winterstop zullen zij zich gaan voorbereiden op de 2e seizoenshelft met een trainingskamp in Albufeira in Portugal.

 

vanaf 7 tm 11 januari zullen zij verblijven in het 4 sterren hotel Paraiso in Alburfeira en werken zij een druk programma af. Zo zullen zij iedere dag een training afwerken, een oefenwedstrijd spelen tegen hoofdklasser Urk en deelnemen aan de Algarve cup met wedstrijden tegen SVC'08 en RVVH.

 

Ook is er tijd ingepland voor teambuildingsactiviteiten zoals middagje paintballen, voetvolleytoernooi en de altijd leuke voetbalquiz.

 

Zoals u ziet een druk maar weloverwogen programma om zo op en top voorbereid de 2e seizoenshelft in te gaan. 

 

Uiteraard willen we onze sponsoren, waaronder Sir Winston Casino en natuurlijk onze voormalige zondag 1 die dankzij het winnen van de Sir Winston cup een welkome tegoedbon heeft gewonnen, maar ook de kleinere sponsoren, enorm bedanken voor het mogelijk maken van dit fantastische trainingskamp. Ook grote dank aan Bab Vios Touringcars die onze selectie van en naar Schiphol vervoert. 

 

Gedurende het gehele trainingskamp zal een reportage gemaakt worden door Haaglanden Voetbal tv. Ook wij zullen proberen u elke dag op de hoogte te houden van hetgeen onze jongens daar meemaken. 

 

Wij wensen onze spelers en begeleiding een heel prettig en sportief trainingskamp toe! 

 

   

Zat.1 sluit eerste competitiehelft af met klinkende overwinning op GHC: 4-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zondag 14 december 2014 01:02

In het laatste thuisduel voor de winterstop moest ons elftal de strijd aangaan tegen GHC 1 uit Leiden. 

Vanaf de aftrap ging ons elftal direct op avontuur. De wil om vlug een voorsprong te nemen was al snel zichtbaar. Bijna alle spelers stonden na het beginsignaal meteen op de GHC helft. Deze aanpak had al vroeg succes want zowaar in de 3e minuut was het al raak. Met veel spelers binnen het GHC 16-metergebied, was het Fransesco, die kans zag de bal door een wirwar van voetbalbenen binnen te schieten. 1-0. Een lekker beginnetje,mag je wel zeggen.

Haaglandia bleef vooralsnog de aanvalstactiek handhaven en zette GHC flink onder druk. Na een minuut of twintig wist GHC onder deze druk uit te komen en stapje voor stapje werd GHC sterker. De Leidenaren zette behoorlijk wat druk op de ketel en onze verdediging kreeg het af en toe zwaar te verduren en moest alle zeilen bijzetten om GHC het scoren te beletten.
Gelukkig was Steven weer goed bij de les want alle op zijn doel geschoten ballen werden door hem met verve onschadelijk gemaakt. Omdat ons elftal vrij veel balverlies had, werden onze tegenaanvallen al in een vroeg stadium in de kiem gesmoord.
Uit een door ons goed uitgevoerde counter kwam de bal voor de voeten van Fransesco. Met slechts één verdediger voor zich ging hij op volle snelheid richting het GHC doel maar doordat deze nog aanwezige GHC'er hem op onreglementaire wijze de pas afsneed bleef een doelpunt uit. De GHC speler kreeg van de scheids voor deze actie-het neerleggen van een doorgebroken speler- een gele kaart. Daar bofte hij mee, want hier had een rode kaart op zijn plaats geweest.  De Kerstgedachte zal bij de scheids hier misschien hebben meegespeeld. Nu mocht Haaglandia net buiten de 16 een vrije schop nemen maar dat leverde niets op.
Ik wil er overigens wel aan toevoegen, dat de scheidsrechter de gehele wedstrijd onopvallend leidde en, omdat hij niet prominent aanwezig was, zijn taak dus zéér goed uitvoerde. 

Daarna was GHC weer vaak voor ons doel te vinden. Er ontstonden redelijk veel gevaarlijke situaties voor ons doel maar onze verdediging stond pal en ook met wat geluk hield onze ploeg ons doel schoon. Daarbij komt dat GHC vrij slordig met haar scoringskansen omsprong.
De rust ging in met een 1-0 stand.

De tweede helft was koud 5 minuten oud, toen de GHC doelman een ingeschoten bal niet klemvast onder controle kreeg en de bal los liet.  Ivailo was er als de kippen ,beter gezegd als haantje de voorste,bij om deze keepersfout af te straffen en wist de bal resoluut binnen te tikken.2-0. En de koek was nog niet op want amper 5 minuten later was het Fransesco, die met veel doorzettingsvermogen doorging op een dieptepass en deze actie  bekroonde met een prima goal.3-0. Met die stand kon gerust worden vastgesteld dat de koers was gelopen.
In de 77e min. trok back Mitchel naar voren. Zo ongeveer ter hoogte van de cornervlag liet hij een voorzet van zijn schoen vertrekken, die precies bij Fransesco terecht kwam, die zonder te aarzelen deze aanval bekwaam doeltreffend afrondde. 4-0. Met zijn goede inzet en spel mag hij best trots zijn op het feit, dat hij deze middag een hattrick wist te maken.
Even later deed zich een hachelijk moment voor ons doel voor, maar dat schot spatte op de lat uiteen.
Vijf minuten voor het einde kwam Irfan voor Redouan in het veld en kort daarna werd Fransesco gewisseld. Voor hem kwam Dennis in de plaats. Deze wissel zal ongetwijfeld en terecht vallen in de categorie “publiekswissel.

In de slotminuut beging één van onze spelers een overtreding binnen ons strafschopgebied. De hiervoor gegeven strafschop werd door een GHC speler feilloos benut en bracht de eindstand op
4-1. Dit ene tegendoelpunt had GHC gezien hun tegenspel dik verdiend.

Al met al mogen wij spreken, dat met veel inzet en een prima wedstrijdinstelling deze  overwinning
zonder meer verdiend is. 

Het eerste gedeelte van deze competitie zit er inmiddels op en terugkijkend op deze periode mag  volgens mij gerust worden vastgesteld dat, ondanks de vele langdurige blessures waarmee trainer Maurizio te maken had, wij met de huidige stand op de ranglijst (6e plaats) best tevreden mogen zijn en wij met vertrouwen het tweede competitiegedeelte tegemoet mogen zien,
 

Tenslotte wil ik eindigen met u allen prettige feestdagen en een gelukkig,voorspoedig en bovenal  gezond 2015 toe te wensen en hoop tevens, dat de technische staf en de selectiespelers van de zaterdagafd. zullen genieten van een fijn en nuttig trainingskamp in Portugal.  

 

OPSTELLING:
Steven Verstraten-Mitchel Jacobs(C)-Ivailo Staal-Ricardo de Vlugt-Kevin Tabi- Djamel Leeflang-Karam Boukhari-Andre Rumampuk-Fransesco Fens(Dennis Jos)-Redouan el Margi(Irfan Sonmez)-Erkan Sensoy.
GvB      

   

Pagina 1 van 15

Banner