Banner
 

Asta Casino

Banner

Foto van de week

voor de 1e kampioen in 2014/2015

 

Matzo Webdesign

Banner
Banner
Banner

Steun Stars in Their Eyes

Banner

Senioren Zaterdag

Zat.1 dwingt HCSV Zwaluwen'30 1 een gelijkspel af. Uitslag 2-2.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 25 oktober 2014 22:21

Toen ik vanmiddag aankwam op ons sportcomplex was de eerste vraag, die bij mij opkwam, welke spelers dit keer de kleuren van ons vlaggenschip zouden gaan hoog houden in het voetbalgevecht tegen Zwaluwen '30 uit Hoorn.  Want nu elf !!!! basisspelers helaas al geruime tijd in de ziekenboeg vertoeven, moet het de laatste weken voor de technische staf ongetwijfeld een heidens karwei zijn om toch iedere keer een representatief elftal de wei in te sturen. Gezien de elftalsamenstellingen van de voorbije weken ben ik ervan overtuigd, dat dit wekelijkse gepuzzel om een goed, sterk elftal op de been te brengen,  bij  het trainerstrio in goede handen is.
Eind september verleden jaar werd thuis van deze tegenstander met 0-1 verloren door een doelpunt, dat in de slotminuut uit een dubieus gegeven vrije trap, werd gemaakt. Gelukkig deed zo'n situatie zich deze middag niet voor.
Vanaf de aftrap trokken de bezoekers het spel naar zich toe. De één na de andere aanval werd door de tegenpartij opgezet en ons elftal kon niet anders doen dan het accent op verdedigen leggen. De keren, dat het ons team in de eerste 45 minuten lukte om een aanval op te zetten,waren op één hand te tellen. Met keihard werken wist onze verdediging een doelpunt te voorkomen maar in de 22ste minuut was het toch raak en nam Zwaluwen met een prima goal de leiding. 0-1. Gezien het spel een meer dan verdiende voorsprong.
Daarna bleef Zwaluwen ons elftal omsingelen en speelde zij onze jongens soms helemaal dronken. Tot aan de rust was de bal hoofdzakelijk op onze helft te vinden en was het verbazingwekkend te constateren, dat de Hoornse brigade slechts met een 0-1 stand op het scorebord de theepauze inging.

Bij aanvang van de 2e helft bleek trainer Ceccucci  de moegestreden Ali Boussaboun in de kleedkamer te hebben achtergelaten en voor hem in de plaats kwam Redouan . Ook nu kon onze ploeg weinig anders doen dan zich voornamelijk toeleggen op verdedigingswerkzaamheden.
Op papier kreeg Haaglandia het nog moeilijker, toen Mourad in de 55e min. voor herhaaldelijk mekkeren tegen de scheidsrechter binnen 1 minuut tweemaal de gele kaart werd getoond en dus met rood het veld moest verlaten. Niet erg slim van zo'n ervaren speler, vind ik, maar zo zal Mourad er ongetwijfeld zelf ook over denken.
Vreemd genoeg maakten op dat moment de donkere wolken plaats voor een strakke blauwe lucht en kropen de Haaglandianen heel langzaam uit hun schulp en met een mannetje minder gingen zij zowaar ineens onverdroten volop in de aanval. Wellicht speelden in hun koppies ook mee de bekende slogan dat één Zwaluw nog geen zomer maakt.
In de 60ste minuut liet Jordi zijn verdedigende taak voor wat die was en met een snelle uitbraak passte hij loepzuiver op Erkan, die deze klus zeer vakkundig en beheerst afrondde en de gelijkmaker liet aantekenen.1-1. Een achttien-karaats aanval.
Een minuut of 10 later zag een Zwaluwenspeler kans een snel door hen opgezette aanval met een fraai doelpunt af te sluiten. 1-2 .
Daarna wisselde trainer Maurizio verdediger Adem voor een voorhoedespeler en wel in de persoon van Dennis Jos. Hij speelde de resterende 18 minuten een puike partij. Hij was voor de Zwaluwen defensie een ware plaag. Je mag best wel spreken van een  gouden wissel.
Onze mannen wilden van geen wijken weten. Met man en macht werd weer de aanval gezocht en  de Zwaluwenspelers raakten wat in paniek. Een kwartier voor tijd werd Andre in het strafschopgebied gevloerd. Zonder te twijfelen legde de scheids de bal op de bekende stip. Ivailo belastte zich zo als gewoonlijk met dit karweitje en zag zijn verschrikkelijk hard schot onberispelijk het net doen bollen.  2-2.
Als ik mij goed herinner is Ivailo thans de topscoorder van Zaterdag 1.
In de 85ste min. creëerde Redouan voor zichzelf nog een prima doelkans maar zijn schot verdween in het zijnet. Deze actie had beslist een beter lot verdiend.
In de einduitslag van 2-2 kwam geen verandering meer.
Ik bedank mede namens jullie fans alle Haaglandia spelers voor hun enorme strijdlust en tomeloze inzet. Zonder die ingrediënten was een gelijkspel nooit tot stand gekomen.
Rest mij nog scheidsrechter Roozeboom en de beide assistent scheidsrechters de heren Oostindien en de Wolf te bedanken voor de voortreffelijke manier waarop zij hun taken hebben uitgevoerd. 
 OPSTELLING:
Stefan Verstraten-Mitchel Jacobs-Ivailo Staal-Adem Dogan(Dennis Jos)-Jordi Versteeg-Kevin Tabi-Erkan Sensoy-Andreas Thiebo-Abdelali Boussaboun(Redouan el Margi)-Andre Rumampuk-Mourad Mghizrat.
GvB.
25-10-14.           
   

   

Zaterdag 1 heeft te kampen met veel blessureleed

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia woensdag 22 oktober 2014 22:40

Zoals u waarschijnlijk reeds uit de media en onze eigen web-site heeft vernomen, zit de ziekenboeg momenteel bomvol met selectie spelers uit onze zaterdagafdeling.

De laatste stand van de blessurelijst ziet er als volgt uit.

  1.Karam Boukhari:       Kneuzing aan de binnen-en buitenband enkel, zeker nog 6 weken niet
                                         inzetbaar;
  2. Ali Boussaboun:        Spierscheuring in bovenbeen, zeker nog 4 weken niet inzetbaar;
  3. Fransisco Fens:          Botscheur onder rechtervoet, zeker nog 6 weken niet inzetbaar;
  4. Abbas Rahmoune:     Knie uit de kom, zeker nog 4 maanden niet inzetbaar;
  5. Georgio Achterberg:  Gebroken kuitbeen, zeker nog 6 weken niet inzetbaar;
  6. Ricardo de Vlugt:      Scheur in de lies, zeker nog 4 weken niet inzetbaar;
  7. Dominque Kruis:       Kapotte kniebanden, speelt dit seizoen helaas niet meer .
  8. Dennis Jos:                 Rugblessure,voorlopig niet inzetbaar;
  9. Ivailo Staal:                Heupklachten,vermoedelijk 2 tot 3 weken niet inzetbaar;
10. Ismael Blackshaw:     Onder behandeling voor blessure bovenbeen,
11. Ifran  Sonmez:            Longprobleem, wacht op uitslag behandelende arts.

Wij wensen bovengenoemde spelers een zeer voorspoedig herstel toe.
GvB

   

Zat.1 neemt 1 punt mee uit Vlaardingen. Uitslag:1-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zaterdag 11 oktober 2014 19:13

Vandaag 11 oktober 2014  moest de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci de strijd aanbinden met het Vlaardingse Deltasport(DS), de club die het vorige seizoen degradeerde uit de hoofdklasse. Gezien de stand op de ranglijst nu niet bepaald een tegenstander die je zo maar even van het veld speelt. Tel daarbij op het gegeven dat van ons elftal veel spelers helaas langdurig in de ziekenboeg verblijven, en je kunt op je vingers nagaan, dat het een zeer zware opgave wordt om met 1 of meerdere punten de wedstrijd te beëindigen.
Vanaf het eerste fluitsignaal ging DS vol in de aanval en gelukkig voor Haaglandia werd de eerste uitstekend opgezette aanval afgerond door de bal hoog over ons doel te knallen.Dat was echt voor ons team een mazzeltje.

Het spel speelde zich in de eerste 45 minuten  voornamelijk af op onze helft.
De één na de andere aanval werd door DS,die over een aantal zeer super snelle spelers beschikt,, opgezet en onze verdediging had er de handen vol aan om deze attaques onschadelijk te maken. Gelukkig werden de Haaglandianen daar een beetje bij geholpen door het slordige spel waarmee de Vlaardingers met hun vele aanvallen omgingen en ook dankzij de geweldige strijdlust van onze mannen. Daardoor zag ons team lange tijd kans om een doelpunt te voorkomen. Petje af daarvoor. 
In de 38ste kwam DS toch op voorsprong. Een  toevalstreffer op ons goal werd in eerste instantie gestopt door de paal maar een Vlaardingse snelheidsduivel was er als de kippen bij om de terugstuitende bal alsnog binnen te tikken. 1-0, Tot dat moment een verdiende weergave van het tot dan toe vertoonde spel.
Met deze stand ging de rust in.

 

Of het nu kwam omdat de regen was gaan liggen en het zonnetje haar gezicht liet zien, één ding was direct na de theepauze zichtbaar, de Maurizio boys namen, zij het in het begin nog wat voorzichtig, het aanvalsconcept ter hand. DS werd onder druk gezet en werden nog slordiger in hun passing. Onze verdedigers kregen er hoe langer meer kijk op om de DS aanvallen vakkundig te ontmantelen en zetten zodra zij de bal in hun bezit kwam onze voorhoede aan het werk. Deze werkmethode betaalde zich in de 70ste min. uit. Mourad zette van rechts de bal keurig voor waar de in de 58ste minuut voor Redouan ingevallen Djamel snoeihard uithaalde en zorgde dat de 1-1 op het scorebord kon worden aangetekend. DS raakte door deze tegentreffer enigszins de kluts kwijt  en speelde de wedstrijd uit  onder het motto “op hoop van zegen” . Met andere woorden we zien wel of ons deze optimistische speelwijze nog wat oplevert.
In de 81ste min. gaf Erkan, licht geblesseerd, de pijp aan Andre.
Een minuut of 4 later ging DS bijna nog met de volle winst strijken. Een DS-speler stond plotseling oog in oog met Stefan. Met een werkelijk fantastische reflex ranselde Stefan de prima ingeschoten bal uit zijn doel. Een geweldig slot van deze wedstrijd mogen wij wel zeggen.
Samenvattend is mijn conclusie, dat onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter van Loenen de eerste helft het aankijken nauwelijks waard was maar dat de  tweede helft aanzienlijk leuker was dan eerste helft. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en het gelijkspel geeft de krachten juist weer.    
OPSTELLING:
Stefan Verstraten-Mitchel Jacobs-Ivailo Staal-Adem Dogan-Jordi Versteeg-Ismael Blackshaw-Andreas Thiebo-Redouan el Margi(Djamel Leeflang)-Mourad Mghizrat-Erkan Sensoy(Andre Rumampuk)-Kevin Tabi.
GvB.            
   

   

Zaterdag 1 boekt een verpletterende zege op Forum Sport (FS). Uitslag: 6-1

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Haaglandia zondag 21 september 2014 10:16

Na uit de eerste twee wedstrijden slechts 1 punt te hebben behaald werd het vanmiddag de hoogste tijd om de volle buit binnen te halen. En zoals u vermoedelijk inmiddels weet, is dat met zeer aantrekkelijk voetbal glansrijk gelukt.
De wedstrijd was amper 3 minuten oud toen Erkan vanaf de zijlijn een perfecte voorzet losliet. De bal kwam precies voor de voeten van Djamel die met een lichte voetbeweging doeltreffend afrondde 1-0. Nog geen 2 minuten later was het weer raak. Nu was het Ivailo die met een sublieme kopbal de stand op 2-0 bracht. Even later werd Djamel in het strafschopgebied gevloerd en kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Het was Ivailo die het vonnis succesvol voltrok. 3-0.
Wat een weelde om binnen 10 minuten al  min of meer op rozen te zitten.

Vreemd genoeg ging het prima spel van de Haaglandianen daarna stapje voor stapje bergafwaarts en ging het spel van FS daartegenover er steeds beter uitzien. 
Zij liet zich door deze snel opgelopen achterstand niet van de wijs brengen. Met fris en goed uitgevoerd spel belegerde zij onze vesting en Stefan moest al zijn keeperstalenten aanspreken om geen doelpunt achter zijn oren te krijgen. Persoonlijk denk ik, dat niemand van de toeschouwers gek had staan te kijken wanneer FS in het laatste kwartier van de eerste helft twee doelpunten had gemaakt Gelukkig voor Haaglandia wist FS niet te scoren en dat had de Ceccucci formatie hoofdzakelijk te danken aan het geweldige goede keeperswerk van Stefan.
Met een 3-0 stand op het scorebord ging de rust in.

 

Na de theepauze kwamen beide elftallen wederom met veel strijdlust in hun body het veld in. Fs trok meteen het initiatief naar zich toe en zag hun harde werken in de 53e. min beloond met een fraai doelpunt. 3-1. FS bleef de aanval zoeken en in een hoog tempo werd onze achterhoede op de proef gesteld maar die wist met hard werken deze aanvallen tijdig onschadelijk te maken.

In de 60e. min. kwam Redouan voor Andreas in de ploeg.
Kort daarna ging Djamel er met de bal als een haas vandoor richting het FS doel. De keeper kwam zijn goal uit en torpedeerde onze speler in zijn eigen 16-metergebied onreglementair. De scheids bestrafte deze overtreding met een terechte strafschop en het was weer Ivailio die de bal vanaf de kalkstip feilloos binnenschoot.4-1.
In de 68e min. nam Abbes de plaats in van Erkan. Achteraf bleek dit een puike spelerswisseling te zijn. Net 5 min. in het veld gaf Abbes een assist op de uitstekend spelende Karam, die de bal snoeihard het FS doel binnen ramde (5-1) en 2 minuten later was het Abbes zelf die met een schitterende lob de FS keeper het nakijken gaf en de stand naar 6-1 tilde.
Tien minuten voor tijd werd Jordi nog vervangen door Jeroen.
Bij de 6-1 stand is het gebleven. Alle spelers verdienen een dik compliment voor de manier waarop zij de toeschouwers hebben vermaakt. Het was vanmiddag werkelijk een buitengewoon leuke voetbalwedstrijd die ons werd voorgeschoteld.
Tenslotte vind ik dat ook scheidsrechter Duarte een pluim verdiend. Niet alleen omdat hij deze middag de kaarten op zak hield maar puur en alleen omdat hij onopvallend een zeer goede wedstrijd floot. En zoiets mag ook wel eens worden gezegd en geschreven.

OPSTELLING:
Stefan Verstraten-Mitchel Jacobs-Ivailo Staal-Adem Dogan-Jordi Versteeg(Jeroen Barnas)-Ricardo de Vlugt-Karam Boukhari-Andreas Thiebo(Redouan el Margi)-Djamel Leeflang-Mourad Mghizrat-Erkan Sensoy(Abbes Rahmoune).

GvB.            

   

Zaterdag 1 en 2 staan aan de vooravond van een nieuw seizoen.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie woensdag 03 september 2014 16:37

Zoals algemeen bekend mag worden verondersteld start het nieuwe seizoen voor de zaterdagafdeling a.s. zaterdag 6 september. De afgelopen weken zijn trainer Maurizio Ceccucci samen met zijn staf vol enthousiasme hard aan de slag gegaan om de spelers na hun vakantie weer wedstrijdfit te krijgen.
Van echte clubliefde is tegenwoordig helaas nauwelijks nog sprake. Ook nu heeft een aantal spelers,die het vorige seizoen nog deel uitmaakte van het eerste elftal, gekozen voor een andere club. Hoewel ik dit erg jammer vind, wens ik niettemin de vertrokken spelers heel veel succes en plezier bij hun nieuwe vereniging. 
Gelukkig staat daar tegenover, dat veel nieuwe spelers waaronder enkele zijn overgekomen van onze zondagafdeling en met vrij veel voetbalervaring in hun bagage, zich bij onze zaterdagafdeling hebben aangemeld.  
Wat het nieuwe seizoen onze beide zaterdagelftallen aan succes en plezier gaat brengen moeten wij natuurlijk afwachten maar de echte trouwe supporters hopen uiteraard, dat het een fantastisch,succesvol seizoen gaat worden. 
Één ding weet ik zeker namelijk, dat het bestuur hoopt, dat zaterdag 1 zo snel als maar mogelijk is een treetje hoger op de sportieve ladder komt te staan en op termijn eindigt met een plaatsje in de topklasse. Een doelstelling die er niet om liegt maar in ieder geval wel een mooie uitdaging waard is.
Echter één belangrijk ding moet niet worden vergeten. Onze tegenstanders hebben ongetwijfeld ook grote ambities en beschikken wellicht eveneens over een sterke spelersgroep  waarmee ik maar wil zeggen, dat voor het behalen van het kampioenschap of het spelen aan het eind van de rit van eventuele  promotiewedstrijden er in al onze wedstrijden veel sportieve strijd zal moeten worden geleverd om goede resultaten te boeken.

Persoonlijk heb ik zaterdag 1 de afgelopen maand in een paar oefen- en bekerwedstrijden aan het werk gezien en mijn eerste indruk is, dat onze spelers qua voetbalkwaliteiten beslist niet minder  zijn dan de basisspelers  die het vorige seizoen in het 1e elftal acteerden.
 Ik heb er alle vertrouwen in, dat de Maurizio brigade deze jaargang in de 1e klasse een niet te onderschatten deelnemer zal zijn

Als eerste tegenstander moet zaterdag 1 het opnemen tegen het vorig seizoen uit de hoofdklasse gedegradeerde Sportlust'46 uit Woerden. Het gerucht doet de ronde, dat onze bezoekers zo snel mogelijk het verloren terrein willen heroveren en dat zij deze zomer veel kwalitatief sterke nieuwe spelers aan zich wisten te binden. Onze spelers zijn dus gewaarschuwd en zullen dus meteen vol aan de bak moeten.
Het spreekwoord zegt :”De eerste klap is een daalder waard”. Zaterdagmiddag zullen wij met eigen ogen kunnen aanschouwen wie van deze twee ploegen de eerste klap uitdeelt die een daalder waard is.

Ik wens de technische staf en de spelers van onze beide elftallen heel veel succes met hun eerste en volgende optredens.  
 
Hoewel onze voormalige zondagafdeling weliswaar onder onze clubnaam speelt maar uitdrukkelijk onder auspiciën van Soccerproof, ben ik zo vrij om aan te nemen dat vanaf heden Zaterdag 1 het vlaggenschip van onze vereniging is. Zo'n eretitel geeft de zaterdagafdeling extra cachet.
GvB.

   

Nieuws van het zaterdagafdelingsfront.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie vrijdag 08 augustus 2014 07:21

Onlangs vernam ik dat Piet v/d Ham, John Roos en Eugène Hercules zich niet langer beschikbaar stellen voor werkzaamheden binnen de zaterdagafdeling. 
Dat deze drie heren hun handen aftrekken van de zaterdagafdeling is in mijn optiek een enorm groot verlies. Wat zij allemaal voor de zaterdagafd. hebben gedaan om alles vlotjes te laten verlopen is met geen pen te beschrijven. Zij hebben zich vele vele jaren belangeloos ingezet om de zaterdagafd. een zodanig gezicht te geven, dat deze de toets der kritiek ruimschoots kan doorstaan.
Mede dankzij hun inbreng staat er momenteel een afdeling die klinkt als een klok.

Hoewel bestuurslid zaterdag Jacqueline deze heren weliswaar reeds mondeling heeft bedankt voor hun inzet, ben  ik en zeker vele met mij van mening, dat deze drie heren voor hun grote verdienste en betrokkenheid inzake de zaterdagtak een groter podium verdienen.
Daarom wil ik namens de hele Haaglandia familie vanaf deze plaats deze 3 kanjers-omlijst met een groot applaus- heel hartelijk  bedanken voor alles wat zij voor de zaterdagafdeling jarenlang op vrijwillige basis hebben gedaan. 

Gerrit van Bochoven (GvB).

      

 
   

Zat.1 sluit competitie 2013/2014 af met een 0-1 nederlaag tegen Swift

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zaterdag 10 mei 2014 19:55

Vanwege de aanhoudende regen was het niet bepaald een heerlijk voetbalmiddagje maar niettemin was de wedstrijd het aankijken meer dan waard.
Het spel golfde heen en weer en beide ploegen kregen een aantal zeer goede scoringskansen. Dat deze niet in een doelpunt resulteerde kwam enerzijds dat de afwerking veel te wensen overliet en anderzijds dat de verdedigingen en beide keepers de aanvallen buitengewoon goed wisten te pareren.
Voetballend was Swift in mijn ogen ietsepietsie beter maar ons elftal liet de kaas beslist niet van
 't brood eten. Kortom de partij ging gelijk op en met een 0-0 stand ging de rust in.

In de stromende regen werd na de theepauze het spel hervat. Onze mannen gooiden er nog een extra portie werklust tegen aan en de wil om te winnen was duidelijk zichtbaar. Ons elftal kreeg door deze vechtmentaliteit licht de overhand maar helaas hadden onze spelers geen geluk met hun schoten op het Swift-doel.
Ook met het inbrengen van Myron voor Guilliano en Redouan voor Maicol liet de Swift defensie  geen steken vallen en het zag er naar uit, dat deze wedstrijd in een 0-0 gelijkspel zou eindigen. Maar jammer genoeg kwamen de Amsterdammers vlak voor tijd dankzij een eigen doelpunt op een 0-1 voorsprong. Het was Serkan die een Swift voorzet zo ongelukkig op zijn schoen kreeg dat de bal onhoudbaar voor Nepo, die 5 min. voor tijd Nicky was komen vervangen, in het mandje terecht kwam. 
Nadat de goed leidende scheidsrechter Greveling het eindsignaal had gegeven konden alle acteurs terugkijken op een goed en sportief gespeeld duel.  
Ondanks deze nederlaag heeft Zaterdag 1 toch een prachtig slot gegeven aan hun debuut in de 1e klasse B. Eindigen op de 6e plaats is voor een nieuweling zonder meer een prestatie van formaat.  Trainer Maurizio Ceccucci,de overige stafmedewerkers en last but not least de spelersgroep verdienen een groot compliment voor de manier waarop zij dit tot stand hebben gebracht. 
Jammer dat een aantal spelers te kennen heeft gegeven dat zij hun voetbalgeluk volgend seizoen bij een andere club gaan beproeven. Deze vertrekkende spelers wens ik alle goeds in hun verdere voetbalcarrière en hopelijk laten zij hun gezicht nog eens op ons complex zien.
Tenslotte wens ik u allen een fijne,zonnige vakantie toe en hoop u in augustus tijdens de voorbereidingsperiode op het seizoen 2014/2015 weer langs de lijn te mogen ontmoeten.

OPSTELLING:Nicky v.Sprang(Neptherry Kwidana),Serkan Kayahan,Kaz v.Oostrom Soede,Ivailo Staal,Jordi Versteeg(C),Andre Rumampuk,Karam Boukhari,VirgilTjin-Asjoe,Guilliano Windzak(Myron Hennep),Rachid Bouyaouzan,Maicol de Jesus Spencer(Redouan el Margi).
GvB
 
   

Zat.1 levert te weinig strijd en gaat onderuit: 2-0 bij RCL

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 04 mei 2014 09:48

Bij de spelers van Haaglandia ontbrak zaterdag in de uitwedstrijd tegen RCL in Leiderdorp het besef, dat er nog een plaats is te verdienen in de nacompetitie. RCL, dat vecht om aan degradatie te ontkomen, pakte dan ook verdiende de volle buit.

Haaglandia begon zeer goed aan de wedstrijd en wist zich in het eerste kwartier via Karam Boukhari, André Rumanpuk en Reduan el Margi een aantal goede kansen te scheppen. RCL, dat daarna trachtte Haaglandia onder druk zette, kwam via Ozkan Demirbas ook dicht bij een treffer.

Wilskracht

Het veldspel van Haaglandia werd er gaande weg de eerste helft niet beter op, vele lange ballen en gebrek aan een gezonde wilskracht lag hieraan ten grondslag. De thuisploeg vocht voor wat het waard was en de spelers van de ploeg uit Leiderdorp wonnen daardoor hun persoonlijke duels, waardoor Haaglandia niet in haar normale spel kwam. Tot aan de pauze ging de wedstrijd redelijk gelijk op, wat resulteerde in een 0-0 ruststand.

Drie minuten na rust ging Kees van de Straaten onnodig in de fout op het middenveld, waardoor RCL gemakkelijk in de omschakeling de 1-0 kon scoren. Nick Scheurwater, die een gemakkelijke middag had tegen Azief Jahangir, maakte geen fout in de afronding.

 
Niveau 

De tweede helft was nauwelijks het aanzien waard, RCL bleef knokken voor iedere meter om uit de rechtstreekse degradatiezorgen te komen en bij de Rijswijkers zakte het niveau steeds verder weg.
Waarschijnlijk leken de spelers van Haaglandia niet te beseffen, dat bij een overwinning een periodetitel heel dichtbij zou komen. De bezoekers kwamen niet meer in het stuk voor, ook de wissels Donny Urgert en Bouyahozan gingen mee in het niveau van het team en konden geen potten breken.

Onzichtbaar

De onzichtbare Kaz van Oostrom beging op de rand van het strafschopgebied een onnodige overtreding. Demirbas schoot te toegekende vrije trap over de muur en Haaglandia-goalie Nick van Sprang dook er net overheen: 2-0. Het team van trainer Maurizio Ceccucci kwam deze klap niet meer te boven en liep de ‘koppies’ hangen. Dinesh Roeplal, die na acht seizoenen de Rijswijkers gaat verlaten, kwam het laatste kwartier nog in het veld, maar ook hij kon het tij niet keren.

RCL stapte dan ook als de terechte winnaar van het veld. Het moet volgende week weer aan de bak voor behoud van een plaats in de eerste klasse. Haaglandia (dat bij winst een punt voorsprong had gehad in de strijd om de periodetitel) maakt nog een kans op dat competitietoetje, maar moet dan zelf winnen van Swift, terwijl DSO op eigen veld moet verliezen van BVCB.
 
@Haaglandenvoetbal.nl
   

Zat.1 komt na winst op GHC (3-2) ook volgend seizoen uit in de 1e klasse.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 20 april 2014 07:08

Op Paaszaterdag moest ons zaterdagteam aantreden tegen GHC uit Leiden. Gezien de belangen die op het spel stonden mocht een spannende wedstrijd tegemoet worden gezien.
Als we de ranglijst bekijken zien wij dat Haaglandia met 31 punten de 5e plaats inneemt en GHC met 30 punten op de 9e plaats staat. De voorsprong op de degradatie c.q. P/D plaatsen 12 en 13 bedraagt voor beide clubs resp. 6 en 5 punten. Met nog 3 wedstrijden te spelen is het om handhaving in de 1e klasse zeker te stellen voor beide partijen dan ook uitermate belangrijk om deze wedstrijd winstgevend af te sluiten.
Ons team zal bovendien de weliswaar zeer geflatteerde uitnederlaag van 8-3 willen wreken en om die reden extra gemotiveerd zijn om GHC pootje te lichten.
Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Voogt was al gauw te zien dat als het even kon beide teams onder het motto “zonder strijd geen overwinning” deze pot wilden winnen. Al snel werd duidelijk, dat ons elftal meer voetbalkunde in huis had en waren de aanvallen van Haaglandia daardoor veel en veel gevaarlijker. De GHC doelman  moest veel vaker handelend optreden dan onze doelman Nicky.
In de 12e min. zette Karam vanaf de rechterflank de bal prima voor het GHC doel maar helaas kopte Myron de bal naast in plaats van in het doel. Daarna mocht ons team tot twee keer toe even buiten het 16-metergebied een vrije schop nemen maar ook deze kansen leverden geen doelpunt op.
In de 13e min. was het wel raak. Karam onderbrak met zijn hoofd een GHC aanval en kon  vervolgens zonder één tegenstander in zijn buurt afstevenen op de GHC doelman. Deze rende zijn doel uit om zo Karam het scoren moeilijker te maken. Echter deze liet zich niet van de wijs brengen en met een geweldige lob over de keeper heen zeilde de bal in het GHC doel. 1-0. Een dik applaus waard.

Een kwartiertje later zag Karam dat de GHC sluitpost iets te ver voor zijn doel stond en met  een fraaie lob probeerde hij deze goalie weer te misleiden. Die vlieger ging dit keer niet op want de bal belandde op de doellat. Jammer maar niettemin een fantastische actie.

In de 34e min. liet Karam weer een voorzet op maat los en dit keer was het Virgil die de bal onberispelijk binnen schoot.2-0. Vlak daarna was het bijna weer prijs maar nu had de keeper het geluk aan zijn zijde en werd het schot tot corner verwerkt.
Met deze meer dan 2-0 verdiende ruststand gingen de spelers aan de thee.


De tweede helft was amper 1 minuut oud of GHC zag kans om een tegengoal te produceren. In mijn ogen was dit wel met de hulp van een handje van de GHC doelpuntenmaker maar aangezien dat de scheids ontging werd dit doelpunt goedgekeurd.2-1.

Haaglandia nam onmiddellijk revanche want even later tilde Myron met een machtig schot de stand naar 3-1.

Onze ploeg had de wedstrijd volledig onder controle en bleef geconcentreerd voetballen.
In de 78ste scoorde Haaglandia haar 4e treffer maar deze werd door de scheids al of niet terecht afgekeurd.
Inmiddels was Redouan in het veld gekomen voor Andre.
Ons elftal bleef de aanval zoeken en creëerde ook in de slotfase de één na de andere scoringskans maar het lukte niet meer om de score te verhogen.
In de 89ste min. bekroonde GHC nog een van hun aanvallen met een goal en stond het ineens 3-2. Eerlijk gezegd een niet meer verwachte treffer.
De blessuretijd van 5 minuten werd nog hectisch. GHC gooide nog wat extra kracht in de strijd in de hoop natuurlijk dat onze spelers door hun late tweede goal aangeslagen zouden zijn en zij misschien nog een gelijkspel in de wacht konden slepen. Maar zover is het niet gekomen.
Karam werd nog vervangen door Donny. Ik weet het niet zeker maar het zou mij niet verbazen als dit een publiekswissel was. Immers Karam werd in overleg met enkele Haaglandia fans uitgeroepen tot man of the match.
Met een 3-2 stand op het scorebord blies de uitstekend leidende scheidsrechter Voogt voor het einde van deze heerlijke voetbalmiddag.
Mede namens alle Haaglandia fans feliciteer ik spelers en technische staf met het feit dat wij na deze zege in de veilige haven zijn aangekomen. Wij zijn super-trots op jullie.      

            

En als laatste maar niet minder belangrijk wil ik nog zeggen en ik weet nagenoeg zeker dat  alle Haaglandia fans het mij nazeggen, dat ik blij ben, dat onze trainer Maurizio Ceccucci,nadat hij had gehoord dat hij was toegelaten tot de cursus TC 1, zijn contract met 2  jaar heeft verlengd. Ik wens  Maurizio heel veel succes zowel met het volgen van de cursus alsmede met het zaterdagelftal . 


OPSTELLING:Nicky v.Sprang,Azief Jahangir,Kees v/d Straaten,Ivailo Staal,Jordi Versteeg,Stefano Tamin(C),Karam Boukhari(Donny Urgert),Kaz v.Oostrom Soede,Myron Hennep,Virgil Tjin-Asjoe,Andre Rumampuk(Redouan el Margi).
GvB
   

 
   

Zat.1 klimt na 3-4 zege naar vijfde plaats.

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Geschreven door Webredactie zondag 13 april 2014 07:40

Haaglandia/Winston moest tegen het reeds gedegradeerde Aalsmeer aantreden. Vaak zijn clubs in die fase moeilijke tegenstanders. De Rijswijkers van trainer Maurizio Ceccucci speelden zeker niet hun beste wedstrijd, maar stapten toch met drie punten van het veld: 3-4.

 

Het duurde even, maar na een half uur spelen wist Haaglandia toch de score te openen. Myron Hennep reageerde attent op een voorzet vanaf de rechterflank en tekende voor de 0-1. Twee minuten later kon de Haaglandia-aanhang weer juichen. Bij een klutsbal voor het doel van Aalsmeer was Kaz van Oostrom Soede alert en verdubbelde de marge: 0-2. Met die stand brak ook de rust aan.

 

Slordig

 

Al snel na de thee werd het 0-3 dor een doelpunt van André Rumanpuk. Daarna ging Haaglandia slordig voetballen en liet Aalsmeer zowaar nog in de wedstrijd komen. Na een uur spelen werd het 1-3 en vijf minuten later moest doelman Nicky van Sprang weer de bal uit het net halen: 2-3.

 

Haaglandia schrok op tijd wakker en uit een vrije trap bracht Karam Boukhari de marge weer op twee doelpunten: 2-4. De thuisploeg kwam door een onoplettendheid in de Rijswijkse defensie toch weer terug in de wedstrijd: 3-4. Verder lieten de bezoekers het niet komen en konden dus de drie punten mee naar huis.

 

© Haaglanden Voetbal


alt
   

Pagina 1 van 13

Banner