Banner
 

Asta Casino

Banner

Foto van de week

 

Haaglandia F1 on Tour 2015

Hdia F1 on Tour 2015

 

Matzo Webdesign

Banner
Banner
Banner

Steun Stars in Their Eyes

Banner

Uitslagen jeugd & zami & zomi 23/24 februari

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Ondanks de felle noordoosten wind en hierdoor steenkoude gevoelstemperatuur werd er toch nog vol op gevoetbald. Kunstgrasvelden zijn bij deze weersomstandigheden ideaal, maar ook op de harde grasvelden werd door de hele regio heen - zij het ietwat voorzichtiger - toch gewoon gevoetbald. Verderop treffen we de uitslagen aan. 

Mededelingen: HJO Hans Honders is op vakantie van zaterdag 23 februari t/m zondag 3 maart. Hans zijn taken worden in deze week waargenomen door Patrick Mackaay en Ron Mangelmans. 

UITSLAGEN SENIOREN 24 FEBRUARI 2013      
SWZ/BOSO SNEEK 1       - HAAGLANDIA zo.1 -
HAAGLANDIA zo.2       - NIEUWENHOORN 2   -  
           
UITSLAGEN SENIOREN 23 FEBRUARI 2013      
GOUDA 1       - HAAGLANDIA za.1  1 - 0
DSVP 6       - HAAGLANDIA za.3   -  
           
UITSLAGEN JEUGD 23 FEBRUARI 2013      
HAAGLANDIA  A1       - OJC ROSMALEN A1 5 - 1
VCS A1       - HAAGLANDIA  A2 4 - 10 
FC DORDRECHT B1       - HAAGLANDIA  B1 5 - 0
ARC B1       - HAAGLANDIA  B2 4 - 1
HAAGLANDIA  B3       - VICTORIA'04 B1 1 - 3
HAAGLANDIA  C1       - ALEXANDRIA'66 C1 5 - 1
HAAGLANDIA  C2       - SJC C1 3 - 5
HAAGLANDIA  C3       - HONSELERSDIJK C1 0 - 3
WESTLANDIA C4       - HAAGLANDIA  C4 2 -
HAAGLANDIA  C5       - SEP C2 2 - 1
FC 's-GRAVENZANDE D1       - HAAGLANDIA D1 0 - 4
LAAKKWARTIER D2       - HAAGLANDIA D2  2 - 4
HBS D1       - HAAGLANDIA D3 1 - 0
HAAGLANDIA D4        - SEP D2 af   gek.
HAAGLANDIA D5       - CONCORDIA D3 0 - 0
HBS D4       - HAAGLANDIA D6 1 - 7 
HAAGLANDIA D7       - FC 's-GRAVENZANDE D8 7 - 6
RKAVV D3       - HAAGLANDIA E-TOP af   gek.
DHC E1       - HAAGLANDIA E1 6 - 0
HAAGLANDIA E2       - DIE HAGHE E1 3 - 3
HAAGLANDIA E3       - DUNO E2 4 - 3
HAAGLANDIA E4       - ZOETERMEER E2 1 - 5
HAAGLANDIA E6       - DWO E6 1 - 4
DHL E2       - HAAGLANDIA E7 9 - 5
HAAGLANDIA F1       - WILHELMUS F1 1 - 1
ZOETERMEER F1       - HAAGLANDIA F2 5 - 3
GSC ESDO F1       - HAAGLANDIA F3 7 - 2
ZOETERMEER F2       - HAAGLANDIA F4 3 - 1
RKAVV F3       - HAAGLANDIA F5 3 - 2
HAAGLANDIA F6       - WILHELMUS F5 10 - 2
HAAGLANDIA F7       - WIPPOLDER F7 4 - 4
HAAGLANDIA F8       - HVV F11 6 - 2
WILHELMUS F13       - HAAGLANDIA F9 af   gek.
HAAGLANDIA F10       - WIK F1 2 - 0
WESTLANDIA F9       - HAAGLANDIA F11 6 - 2
HAAGLANDIA MP1       - SVH MP1 31 - 8
HAAGLANDIA MP2       - GDA MP1   -  
SEP MP1       - HAAGLANDIA MP3 af   gek.
VREDENBURCH MP1       - HAAGLANDIA MP4   -  
DWO MP2       - HAAGLANDIA MP5 13 - 9

 

         

 

FC Dordrecht B1 - Haaglandia B1 = 5-0
Op het knalharde grasveld aan de Krommedijk had onze B1 een complete off-day. Gastheer FC Dordrecht was vanaf de eerste minuut scherp om een aanval op de koppositie van nr.3 H'dia af te slaan. Want voor H'dia B1 was dit de laatste kans om zich te mengen in de titelstrijd. Maar het zat er zaterdagmiddag niet in. Haaglandia had de scherpte niet die nodig is om een kwaliteitsrijke tegenstander in het nauw te drijven. Na een 4-0 ruststand bloedde de wedstrijd in de tweede helft langzaam dood.

ARC B1 - Haaglandia B2 = 4-1
De B2 zag tegenstander ARC op de ranglijst tot op een punt naderen. De B2, die de koppositie deelde met VCS, ging met een 0-1 voorsprong de rust in. Natan stond in Alphen a/d/ Rijn op de goede plek bij een scrimmage. In de tweede helft verstijfde onze ploeg, ogenschijnlijk bevangen door de straffe en koude tegenwind. ARC profiteerde van diverse momenten van onachtzaamheid en boog de achterstand om in een geflatteerde 4-1 score.


Haaglandia C1 - Alexandria ’66 C1 = 5-1
Alexandria die de uitwedstrijd met 3-2 had gewonnen, kwam er in de thuiswedstrijd niet aan te pas. Haaglandia won de wedstrijd dik verdiend met 5-1. De tegenstander liet zich inzakken en dat bleek niet verstandig te zijn. Haaglandia nam het initiatief en gaf dat de hele wedstrijd niet meer uit handen. Binnen vijf minuten miste Engin na mooi voorbereidend werk van Akif maar nadat Daan kort hierna mooi redde op een kopbal van de kleinste Alexandria speler kwam Haaglandia op 1-0 door de goed spelende Akif die beheerst afrondde na een mooie actie en fijne pass van Leroy. Haaglandia kwam op 2-0 doordat Alexandria teveel tijd nodig had om de bal uit de zestien weg te werken en Engin attent de bal binnen schoot. In de tweede helft besliste Akif na een goede loopactie en een beheerst schot met links de wedstrijd na voorbereidend werk van Engin. Engin scoorde uit een voorzet van Abdelnour de 4-0 waarna Alexandria te makkelijk een eretreffer werd gegund. David viel geblesseerd uit met een wond in zijn gezicht na 10 seconden in het veld te hebben gestaan en werd daarmee de pechvogel van de dag. Irshan kopte vlak voor tijd een vrije trap van Leroy overtuigend binnen en bepaalde de eindstand op 5-1 waarmee de tweede plaats overtuigend werd verdedigd en er een goede teamprestatie werd geleverd.

Laakkwartier D2- Haaglandia D2 = 2-4
Complimenten! Normaal kan je met zoiets een verslag eindigen. Vandaag lijkt het mij een mooi begin. 
Onderweg naar Laakkwartier kreeg ik te horen dat Jacco op de groeps whatsup van de jongens de vervelende boodschap had gegeven dat hij ziek was. We wisten natuurlijk al dat Jacco de hele week met school op kamp was geweest, maar de volledige hoop was er op gevestigd dat onze centrale verdediger fit zou terug keren van dit kampje.
Immers, we wisten al dat Robin en aanvoerder Justin op vakantie zouden zijn. En afgelopen woensdag had ook Carlo zich in de ziekenboeg moeten melden omdat hij een zeer vervelende knieblessure had opgelopen tijdens een selectie wedstrijd van de KNVB. De hele week had Ronan niet kunnen trainen ivm de griep, maar geluukig was die er wel bij vandaag. Uiteraard behoorlijk verzwakt, maar de ervaring zouden we natuurlijk best wel eens nodig kunnen hebben. En zo werd, in de gezellige kantine van Laakkwartier, de balans voor deze dag opgemaakt. 4 basis spelers er niet bij, de  5de nog ziek, maar gelukkig wel 3 man aanvulling vanuit de D6. Terwijl de trainer eerst ging zitten puzzelen kwam de tegenstander van vandaag al het veld op om aan een zeer lange warming up te beginnen. Laakkwartier had blijkbaar niet dezelfde problemen als bij ons want er liepen 16 fitte, grote sterke spelers op het ijzige kunstgrasveld warm. Laten we zeggen, met 5 wisselspelers, een luxe probleem dus. De puzzel van de trainer leverde de rekensom op dat er slechts 5 jongens op hun vaste plaats zouden lopen. 4 andere moesten hun "rol" aanpassen en er zouden 2 D6 spelers in de basis beginnen. Het zou een wedstrijd worden waarin keihard gewerkt moest worden. Kansen, als we die al zouden krijgen moesten benut worden en Phillip zou net als de andere vaste krachten een hoofdrol moeten opeisen. Gelukkig zou niemand verzaken en zou dit alles uitkomen. Niet altijd met heel mooi voetbal, maar wel effectief. En ook dat is voetbal, soms moeten de mouwen omhoog en moet je naar plan B. 
Na enkele minuten van over en weer aanvallend voetbal kreeg Haaglandia een vrije trap mee halverwege de helft van Laakkwartier. Sven ging achter de bal en wist die op de rand van de 16 op de borst van Anthony te leggen, deze ging vervolgens richting achterlijn en tussen 3 man in lukte het om de goed inkomende Lorenzo aan te spelen. Met een direct en afgepast schot ging de bal via de binnenkant van de paal de verre hoek in. Een schitterend en bevrijdend doelpunt. Vanaf dat moment voelde je dat er iets mogelijk was vandaag. Alle knopjes gingen om en dat betekende een fase waarin Haaglandia de bovenliggende partij was.  Enige minuten later kregen we een vrije trap aan de andere kant van het veld, wederom halverwege de helft van de tegenstander. Dezelfde 3 spelers als bij het eerste doelpunt zouden de ' hoofdrollen' weer opeisen. Lorenzo nam nu de vrije trap, wederom hoog door de lucht richting Anthony, die nu niet aan de bal kon komen, maar wel 3 tegenstanders naar zich toetrok die ook onder de bal door zouden gaan. Het was Sven die goed anticipeerde en de dalende bal op een meter of 5 voor de goal kon verlengen en schitterend de keeper kon paseren. 0-2
Zo gemakkelijk zou het toch niet worden, leek iedereen zich af te vragen. Nee zeker niet, de tegenstander putte kracht en werd langzaam aan steeds gevaarlijker. Het spel verschoof richting de goal van Philip waar enkele benauwde situaties zouden ontstaan. Goed keeperswerk zou doelpunten in deze fase voorkomen. Ook Denzel zou weer eens een bal van de doellijn halen, maar vooral Mike zou uitgroeien tot een 'baasje' in de verdediging. Goed positie werk, goed praten met de medespelers en de juiste beslissingen nemen met lange of korte ballen inspelen. En iedere keer zou onze verdediging ondersteuningen krijgen van Lorenzo (die het hele veld bestreek), Jordi en gelegenheids middenvelder Jaydi. Enorm veel loopwerk is door deze mannen verzet. Maar omgekeerd werden er ook kilometers gemaakt door Noah, die vaak precies op de juiste plek stond om een aanval in de kiem te smorren, en Denzel. Beide vaak aangestuurd door Mike. Mooi om te zien. Bijna onvermijdelijk zou in deze fase toch de 1-2 vallen. En de tegenstander bleef vervolgens aandringen om de 2-2 voor rust nog even te maken. Langs de kant hoop je dan dat Haaglandia de rust met 1-2 zou halen. Aan een 1-3 durf je dan niet te denken, maar tegelijkertijd weet je dat je al 2 keer gescoord heb maar dat 'der bomber' nog droog staat. En uit dat niets, zo vlak voor rust, een fraaie lob achtige passeerbeweging op de middenlijn en een sprint van 40 meter richting het doel van Laak. Alhoewel Anthony de sprint wist te winnen kon de keeper toch nog zijn handen tegen de bal krijgen, maar de bal was te hard om echt gestopt te kunnen worde . Goed doorlopen van de spits van Haaglandia zou betekenen dat hij zijn mooie actie toch nog beloond kon zien met de 1-3. En dat zou dus de ruststand worden. Waar de tegenstander al een uur voor de wedstrijd op het veld was zou de tactiek nu iets veranderen en moesten de jongens van Haaglandia een minuut of 5 wachten op het koude veld totdat de laatste Laakkwartierder het veld weer had weten te vinden. De gelouterde Haaglandianen lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en slechts de, overigens uitstekend en zeer prettig fluitende scheidsrechter, irriteerde zich hier zichtbaar het meest aan. 
Uiteindelijk konden we aan de tweede helft beginnen. Laakkwartier leek zich, met een nieuwe nummer 10 binnen de lijnen, iets versterkt te hebben en het spel werd al snel richting de 16 van Haaglandia gelegd. Maar echt veel verder liet onze verdediging, inmiddels strak geleid door Mike, het niet meer komen. En werd de druk te groot dan sloten de hard werkende middenvelders goed bij. Inmiddels was Ronan ook weer aan zijn rentree toegekomen en streed voor wat hij waard was. Gelukkig koos de tegenstander vandaag er 8 van de 10 keer voor om de bal over rechts te spelen waar practisch iedere bal een prooi zou worden voor Noah die steeds precies daar stond waar Laak de bal speelde. Haaglandia kwam vervolgens wat meer aan voetballen toe , maar ook bij Laakkwartier leek de 'grens' op de 16 meter te liggen. Eigenlijk niet eens tegen de verhouding in wist Laakkwartier zo'n 15 minuten voor het einde van de wedstrijd de 2-3 er in te vechten. Laak zou zich gaan opmaken voor de gelijkmaker, maar een supporters met een scherp waarnemend vermogen zouden zien dat de Haaglandse kopjes niet gingen hangen maar juist omhoog gingen. Er hing iets in de lucht van 'we hebben zo hard geknokt vandaag, die 3 punten gaan we niet meer weggeven'. Het spel ging zich vaker en vaker afspelen op de helft van Laak en dat gaf iedereen zichtbaar weer voldoende kracht en zelfvertrouwen. Een minuut of 3 a 4 voor het einde van de wedstrijd zou de definitieve beslissing dan ook vallen. Iets over de middenlijn, helemaal aan de rechterkant zou Anthony na een goede loopactie het duel tegen 3 tegenstanders winnen en wederom een sprint van een meter of 40, met de bal aan de voet weten te winnen van dit keer 3 man die in zijn nek liepen te hijgen. Met een goed oog gericht op de doelman van de tegenstander werd de bal tussen de benen van de doelman gespeeld en kon de 2-4 op het spreekwoordelijke scorebord worden genoteerd. Na het laatste fluitsignaal werden de helden uit de D6 door alle jongens van de D2 bedankt. Voor iedereen was duidelijk dat deze 3 mannen super belangrijk waren geweest in deze wedstrijd. Baris, Zeki en Ebrar onwijs bedankt voor jullie inzet. Ik ben er van overtuigd dat het voor een buitenstaander niet te zien was dat jullie niet in dit elftal thuis hoorde, en dat is gewoon een groot compliment. 
Last but not least, Willem we zijn blij dat je er weer bij was!

 
HBS D1 – Haaglandia D3 = 1-0 
Na een mooie overwinning woensdagavond op DHC D2 (oefenwedstrijd),  zat het gevoel goed en waren de jongens scherp om van deze wedstrijd ook wat moois te maken. Het was vandaag wel berekoud, maar het ging door en dat is voor de D3 altijd weer een opsteker. Vandaag weer met Lorenzo in de goal, dus het team was weer helemaal compleet. De wedstrijd begon en het ging behoorlijk heen en weer. Zowel HBS als Haaglandia hadden evenveel kansen en de bal ging dus ook heen en weer. Maar helaas bij zowel Haaglandia als HBS gingen de ballen er niet in, zodat we met een 0-0 stand de kleedkamer in gingen. Een peptalk van de trainer moet het altijd goed doen. De tweede helft ging eigenlijk zo verder en het was bij beide ploegen vrij slordig en veel balverlies. Jammer dat wij daar dan in mee gaan, terwijl je eigenlijk je eigen spel moet gaan maken. Helaas lukte dat niet en wist HBS te scoren zodat het 1-0 werd. Jammer jongens, er kan nog van alles gebeuren. Maar de bal ging inderdaad veel heen en weer, beide ploegen wisten de bal niet vast te houden en jammer is dan dat door de scheids niet alles juist werd gezien. Maar je moet uitgaan van jezelf en dat is het belangrijkste. De scheids floot voor het einde en dan is het jammer dat we helaas toch weer verloren. Jongens kop op, maandag weer trainen, en woensdag hebben we toernooi bij Haaglandia!
 

GSC ESDO F1 – Haaglandia F3 = 7-2 
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen ESDO op het programma. Het zou een moeilijke wedstrijd worden, daar ESDO op de 1e plaats staat. Er waren wat afwezigen (Joey, Shivan, Jamal en Dustin), maar ze werden vervangen door 3 spelers van de F4 (Bradley, Sem en Jediro). Haaglandia begint sterk en krijgt gelijk al een kans via Appie. In de 1e helft begint Faruk op doel. Er wordt lekker overgespeeld en veel speelt zich af op de helft van ESDO alleen de kansjes worden (nog) niet benut. Ondanks het goede verdedigingswerk van Tony, Karim en Bradley, is het toch ESDO die de score opent. Na een kleine minuut weer een enorme kans voor ESDO, maar deze wordt er super uitgehouden door Faruk. Na een kwartiertje is het toch ESDO die nog weet te scoren (2-0). Seyid rukt af en toe met leuke bewegingen op naar voren, maar de passjes bereiken net niet zijn medespelers. Dan een corner van Seyid die door Beduran lekker wordt ingetikt. Zo gaan onze jongens de rust in met een 2-1 achterstand en dat is tegen de nummer 1 toch niet slecht. De ouders van de tegenpartij worden wat nerveus en dat is af en toe helaas te merken.
De 2e helft staat Tony op doel. Ondanks dat hij goed begint en enkele ballen mooi tegenhoudt, is het toch al snel een score van ESDO (3-1). De verdediging heeft het de eerste tien minuten wat zwaarder dan in de eerste helft. Al snel weet ESDO 2 keer snel achter elkaar te scoren. Dan een aanval opgezet door Beduran, die een klein duwtje geeft aan een ESDO speler, die gelijk naar Beduran stapt en met zijn vuist wil uithalen. Volgens mij zijn wij een voetbalpartijtje aan het kijken?! Zo loopt de spanning en ook de gemoederen wat op tussen de ouders van beide teams. Onze spelers gaan sportief verder en worden ook wat sterker. Ze krijgen dan ook wat kansjes, maar de ballen gaan vaak net naast. In de laatste minuut wederom een mooie corner van Seyid die Beduran netjes inkopt en zo de stand op 7-2 weet te brengen. Haaglandia probeert het nog een paar keer via Seyid, Appie en Karim, maar dan is het de scheids die af fluit. Helaas jongens, jullie begonnen zeer goed, maar zakte in de 2e helft een beetje in. Bedankt voor onze invallers, Bradley, Sem en Jediro en onze coach voor deze wedstrijd Jan.
Ik zou zeggen, volgende keer dan maar winnen?!

 

Banner