Banner
 

Asta Casino

Banner

Foto van de week

 

Haaglandia F1 on Tour 2015

Hdia F1 on Tour 2015

 

Matzo Webdesign

Banner
Banner
Banner

Steun Stars in Their Eyes

Banner

Uitslagen jeugd & zami & zomi 16/17 februari

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Uitslagen en verslagen van het afgelopen weekeinde, 16-17 februari 2013 zijn:

HAAGLANDIA za.1       - DIE HAGHE 1 = 1 -  
HAAGLANDIA za.3       - DSO 11 = 5 -  
               
EVV 1       - HAAGLANDIA zo.1 = 2  - 0  
               
ASWH A1       - HAAGLANDIA  A1 = 1 - 3  
NEC B1       - HAAGLANDIA  B1 = 0 - 3  
HAAGLANDIA  B2       - GDA B1 = 3 - 1  
HAAGLANDIA  C1       - CAPELLE C1 = 8 - 3  
HAAGLANDIA  C3       - WESTLANDIA C3 = 8 - 2  
HVV C5       - HAAGLANDIA  C4 = 2 - 2 HVV w.n.s.
HAAGLANDIA  C5       - WESTLANDIA C4 = 2 - 1  
RJO/FE FEYENOORD D2       - HAAGLANDIA  D1 = 6 - 5  
HAAGLANDIA D2        - WILHELMUS D1 = 4 - 0  
DWO D1       - HAAGLANDIA D3 = 1 - 0  
DHC D2       - HAAGLANDIA D4  = 4 -  
NOOTDORP D2       - HAAGLANDIA D5 = 3 - 3  
DE STER D1       - HAAGLANDIA D6 = 1 - 15  
HAAGLANDIA E-TOP       - KMD D2 = 6 - 0  
HAAGLANDIA E1       - UVS E1 = 3 - 5  
HAAGLANDIA E2       - DCV E1 = 6 - 5  
HAAGLANDIA E3       - DSVP E5 = 13 - 0  
DEN HOORN E5       - HAAGLANDIA E5 = 3 - 2  
HBS F1       - HAAGLANDIA F2 = 7 - 1  
DSO F3       - HAAGLANDIA F4 = 2 - 0  
QUICK F11       - HAAGLANDIA F8 = 0 - 7  
HAAGLANDIA F10       - GDA F4 = 3 - 3  
HAAGLANDIA F11       - WESTLANDIA F9 = 2 - 3  
SEP MP2       - HAAGLANDIA MP2 = 3 - 8  
               

 

NEC B1-Haaglandia B1 = 0-3
Bus of geen bus, de trouwe supporterschare van de B1 is altijd present en plezier is dan verzekerd. Zo ook in Nijmegen waar het hoogste amateurteam van NEC de gastheer was. Dat we in het oosten waren was al snel duidelijk, want alle wedstrijden in A+B categorie waren afgekeurd, maar in de landelijke competitie (2e divisie) gelden andere wetten. Het kunstgrasveld naast de Goffert was helemaal schoon geborsteld waardoor er rondom het hele veld een ware sneeuwberg van dik een meter hoog en breed lag. Bizar aangezicht wanneer je uit het groene westen komt. De zwartgroenen bivakkeren in het rechterrijtje en werden in de eerste seizoenhelft met dubbele cijfers afgedroogd. Maar thuis, in Nijmegen, speelde NEC twee klassen beter dan destijds in Rijswijk. Desondanks was de ruststand 0-2. Koen, die in de spits een sterke indruk maakte, was twee keer koelbloedig. Eén keer met het rechterbeen en één keer met de linker. Vrijwel direct na de aftrap in de tweede helft kopte Sergio de 0-3 achter de kleine, maar verder prima NEC sluitpost. H'dia B1 steeg door de winst naar de 3e plek in de 2e divisie: FC Dordrecht 13-35, Spartaan'20 13-33, H'dia 14-28, VVV/Helm.Sport 13-27, Spijkenisse 13-27

 
Feyenoord D2 - Haaglandia D1 = 6-5
Op de eerste 5 minuten na was Feyenoord de baas op het veld, overal kwam de D1 te laat, iedere 2de bal was voor Feyenoord. Geen enkele vergelijking met vorige week zaterdag toen Sparta D2 met 1-0 verslagen werd. Toch kwam de D1 met 0-1 voor, maar al snel werd het 1-1, maar via een Delano in vorm toch weer 1-3. De rust ging echter in met 3-3. Meteen na de pauze 3-4 voor, maar het was zaterdag echt open huis bij onze D1. Wat normaliter de kracht van het team is, en waar zoveel trainingen op gebaseerd zijn (balbezit tegenstander direct druk zetten, geen centimeter geven, elk duel willen winnen) wilde onder de rook van de Kuip niet lukken. Zelfs met meer ingebouwde zekerheid kwam Feyenoord al weer snel op 4-4. Maar, ongelooflijk, H'dia kwam wederom op 4-5. Maar het was zo'n dag dat je wist dat het ongetwijfeld wel weer gelijk zou worden. Zo ook geschiedde het, 5-5. Deze stand bleef lang op het scorebord. Helaas moest een zeer zware beslissing (een pingel) dit doelpuntenfestival beslissen: 6-5.
Was het .....het hoofdveld waar op gespeeld werd, of met een rijtje het veld op, of elkaar onder het clublied van Feyenoord een handje geven, of het oproepen van de spelersnamen door de luidspreker? We zullen het nooit weten, maar het was vanuit onze D1-kant een te nerveus optreden, waarin we collectief (op 2 na) onder ons niveau bleven ... maar euh ... de neutrale toeschouwer zal hier overigens heel anders over denken :-)
 

Haaglandia D2 - Wilhelmus D1 = 4-0
Omstreeks 8 uur kwamen de eerste ouders en kinderen hoestend en proestend binnen. Niet wonderbaarlijk natuurlijk dat het onderwerp bij het bakkie koffie 'de griep' was. Sommige ouders lagen ziek op bed terwijl andere ouders ziek, zwak en misselijk aan de ronde stamtafel plaatsnamen. De kinderen zaten in precies hetzelfde schuitje. 
De balans kon opgemaakt worden. Willem, die deze week nog enthousiast voor een tegenstander van formaat gezorgd had, moest verstek laten gaan. Ook Ronan lag met hoge koorts op bed. Denzel had het al niet veel beter en was er ook niet. Daarentegen was Carlo volledig hersteld van de griep en ook Anthony had zich na een week ziektebed weer bij de groep aangesloten. Nog niet helemaal hersteld en nog midden in een antibiotca kuur, maar fit genoeg om het als 12de man te gaan proberen.
De tegenstander van vandaag speelt in de hoofdklasse maar een blik op voetbal.nl leerde al snel dat deze ploeg het heel moeilijk heeft op dat niveau. Voor de tegenstander dus ook een moment om tegen de eerstejaars D selectie van Haaglandia wat goede moed te tanken. Terwijl het voor Haaglandia wederom een meetmomentje mocht zijn. Wilhelmus, een aansprekende naam in het Haagse amateurvoetbal, rijke historie, mooie namen en heden ten dage nog gewoon zo'n 1300 leden. Dat 'de griep' ook in Voorburg heeft toegeslagen bleek wel uit het feit dat de tegenstander van vandaag met precies 11 spelers aanwezig was.
Trainer Bert zou de rol van scheidsrechter opeisen waardoor de vacante vacature op de bank opgevuld zou worden door assistent leider der 2e klasse Raymond van Otterloo. 
Vanaf het eerste fluitsignaal zou duidelijk te zien zijn dat Haaglandia deze ochtend de betere ploeg was. Wederom was zichtbaar waar zo hard op getraind wordt. Deze keer weer langer dan bij de vorige wedstrijden, en ja, daar wordt je dan vrolijk van. Niet alleen de ouders en supporters langs de lijn, maar ook de jongens op het veld genoten van deze wedstrijd. 
Al na een minuut of 7 zou Haaglandia op 1-0 komen. Nadat de bal mooi in de ploeg rond ging was er even bal verlies op de helft van de tegenpartij, de tegenstander werd meteen weer door de hardwerkende en goedspelende Justin opgejaagd waardoor de Wilhelmus verdediging de bal zo in de voeten speelde van Jordi die op zijn beurt allang had gezien dat Carlo al vertrok richting het doel van de tegenstander. Jordi speelde de bal in 1 keer schitterend in de loop van Carlo die met een nette schouderduw de tegenstander opzij zette en het strafschopgebied in kon gaan om cool de bal achter de Wilhelmus doelman te plaatsen. 
Een minuut of 5 later, overigens een 5 tal minuten dat het gewoon een genot was om naar het positiespel te kijken, kreeg Haaglandia een hoekschop. Jordi nam hem en plaatste de bal op 2 a 2,5 meter hoogte tussen de penaltystip en de 5meter lijn. Op snelheid kwam Jacco, 'de vliegende hollander' aan, perfecte timing en hoog boven alles en iedereen uit knikt hij de bal keihard binnen, een schitterend doelpunt en tevens de tweede assist van Jordi.
Ondertussen had Mike een tik op z'n hiel gekregen en kon na 15 minuten niet meer verder spelen. Erg sneu natuurlijk en ook erg jammer want tot op dat moment speelde Mike en Jacco als duo een heel goede wedstrijd. Anthony moest er dus in en het was te hopen dat hij voldoende kracht had om de wedstrijd uit te spelen.  Al vrij snel zou Anthony gelanceerd worden en met een geplaatst schot in de verre hoek de 3-0 aantekenen.
Na de rust zagen we het zelfde spelbeeld. Uiteraard liet ook Wilhelmus van zich horen maar het zat er vandaag simpelweg niet in voor de geelzwarten. Menig aanval werd al op het middenveld onderschept, een enkele aanval strandde in de blauwgele verdediging waar Noah, Jacco, Mike en Sven allemaal een ruime voldoende speelden. Zo af en toe kwam de tegenstander in het strafschopgebied van Haaglandia maar keer op keer zou blijken dat Haaglandia over een prima keeper beschikt. Philip heeft zijn goede vorm duidelijk vastgehouden; en dat is genieten. Niet alleen voor ons natuurlijk maar ook de, misschien wel, bekendste Haagse keeper Rene Stam (ex speler AZ en ADO, ex trainer ADO en Ajax) stond zichtbaar te genieten van het keeperswerk van onze topper.
Kortom, ook in de tweede helft was het vooral Haaglandia in balbezit waarbij er veel al op de helft van de tegenstander werd gespeeld. Er kwamen wel wat meer rommelige fases, maar dat is logisch, we zijn een team in ontwikkeling. Juist vanuit zo'n rommelige situatie voor de goal zou Anthony zijn 2e en Haaglandia's 4e doelpunt aantekenen. Een goede aanval over de linkerkant, waar Jaydi vandaag goed het veld breed hield en goed in de bal kwam waardoor hij steeds aanspeelbaar was,  werd in het strafschopgebied binnen gebracht, weggewerkt, teruggewerkt, weggewerkt, hoog, laag, hoog, en uiteindelijk hoog door de lucht richting de boomlange en sterke spits van dit elftal. En op een meter of 4 voor de doel ben je als tegenstander dan toch wel kansloos, 4-0.
Ik heb verder nog een bal op paal zien gaan van Anthony, een knaller op de lat van Justin gezien een schitterende panna van de uitstekend spelende Robin gezien. Ook een balletje of 8 a 9 net over of naast zien gaan. Verder een fantastisch spelend middenveld, waar Lorenzo, Justin en Jordi de boel volledig onder controle hadden. En kijkend naar het totale spelbeeld denk ik dat we nog een leuk en spannend 'half jaartje' tegemoed kunnen gaan. Waarbij de inzet ondertussen genoemd mag worden. Promotie naar de hoofdklasse.
Alle zieke kinderen, ouders en supporters heel veel beterschap en tor snel!


DWO D1 – Haaglandia D3 = 1-0 
Na een paar weken van afkeuringen mocht de D3 eindelijk weer voetballen, en wel voor de beker. We doen immers nog volop mee voor de beker, dus de volgende ronde kon beginnen. DWO die stijf bovenaan staat in een (andere) 1e klasse, en wij staan niet zo best in de 1e klasse. Maar goed, statistieken hoeven niks te betekenen. Vandaag zonder keeper Lorenzo, die helaas ziek was, beterschap jongen! De jongens hadden er zin in, jullie mochten weer voetballen en stonden op scherp. Op het hoofdveld mochten we aantreden en de eerste helft was super leuk om te zien. Twee ploegen die wilde voetballen, en waar de kansen echt heen en weer gingen. Zowel DWO kwam in de aanval als Haaglandia. Jullie bleven er voor gaan, en tikten heel erg leuk naar elkaar over.  DWO had een paar kansjes, maar wij hadden gelukkig de paal en de lat mee, en anders stond daar Jordy, die als een beest heeft staan keepen, super Jor! Na 30 minuten spelen, vond de scheids het mooi geweest, en gingen we met de 0-0 stand de rust in. Supporters aan de koffie, en waren super enthousiast over wat jullie hadden neergezet. Proberen om dit de tweede helft vol te houden….Helaas was daar toch DWO die door hun super snelle spits wist door te breken en onze verdediging achter zich hield en de 1-0 kon scoren. Jammer jongens. Jullie probeerden het wel, maar het lukte niet om de gelijkmaker te maken. Het werd nog wel super spannend op het einde, maar helaas. MAAR jongens, een heel groot compliment wat jullie vandaag hebben laten zien, jullie hebben enorm je best gedaan, en de supporters hebben van de wedstrijd genoten. Zo zie je maar, je moet altijd van je eigen kwaliteiten uitgaan en nooit van de statistieken! Voor nu zijn we uitgebekerd en gaan we verder met de competitie. En … maandag weer trainen!
 

 

Banner